EXKLUZÍV BEVEZETŐ AJÁNLAT: Interaktív szókártyák – 4 nyelvi szinten

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Folyékonyan németül 3 hónap alatt?

Noha mi a Lupán Német Online-nál azt állítjuk, nem lehet megtanulni egy nyelvet két hónap alatt, időről időre találkozni emberekkel, bloggerekkel, tanfolyami hirdetésekkel, ahol azt hirdetik, ez lehetséges. Akkor most kinek is van igaza? És mit tanulhatunk a „3 hónap alatt”-nyelvtanulóktól? 

Mire elég 3 hónap valójában?

Egy nyelvet úgy megtanulni, hogy abban biztos legyél és a mindennapokban olyan támaszod legyen, hogy felelősségteljes döntéseket alapozhass rá, nem három hónapba telik. Ez a szint sokkal inkább egy év, vagy évek múlva fog eljönni. Akik mégis valami ehhez hasonlót állítanak, ők általában valamilyen rövidtávú célt fogalmaznak meg vagy tűznek maguk (vagy a nyelvtanulóik) elé. Jellemzően egy sikeres nyelvvizsgát. Igen, van olyan eshetőség, amikor valóban sikerül lenyelvvizsgázni három hónapnyi tanulás után (persze nem mindegy, milyen nyelvvizsgán, és az sem, hogy a tanuló milyen szintről indult). Vagy van, aki azt vállalja, hogy az adott nyelven 15 percig fog tudni folyamatosan társalogni három hónapnyi tanulás után. Igen, ez is elérhető, de itt is sok a „ha”. Mert bizonyos témákból fel lehet készülni kimerítő szókinccsel, lehet rengeteg kérdést és választ úgy begyakorolni, megfelelő frázisokat úgy használni, hogy az kitöltsön 15 percet. Csak hát az életünkben nagyon sokféle 15 perces beszélgetés létezik, és mindegyikre biztosan nem fogunk tudni felkészülni három intenzív nyelvtanulással töltött hónappal.

Így szervezz magadnak intenzív nyelvtanfolyamot – otthon! 

Folyékonyan 3 hónap alatt

Mégis milyen előnyöket szerezhet az, aki „3 hónap alatt tanul meg németül”? A fentiek szuper célok, hiszen erős motivációt biztosítanak és valóban lehet hatékonyan, gyorsan haladni feléjük. Ha a helyén kezeljük ezeket a néhány hónapos „kihívásokat”, remek módszereket, ötleteket vehetünk át a tanulási metódusokból. A célkitűzés mindenképpen hasznos, fogalmazd meg te is a sajátodat és másold le a módszereiket a célod eléréséhez! Az extrém rövid határidő is motiválhat, de amit feltétlenül érdemes ellesni az ilyen tanulók megszállottságából, az az a fajta elköteleződés, amivel a kijelölt három hónapjukat élik. Hogy is néz ez ki? 

Szinte minden ilyen tanuló (blogger) azzal kezdi: élj idegen nyelven! Vidd haza a németet, de úgy igazán! Alakíts ki akár egy mini-Németországot az otthonodban! Egyáltalán nem kell ahhoz Németországban élned, hogy a némettel legyél körülvéve! Rengeteg más módja van annak, hogy úgy élj: akárhova nézel, a némettel találkozol. Csupán szervezés és találékonyság kérdése az egész! Elsőként: állítsd át a számítógépedet és a telefonodat német nyelvre! Reggel a hírek németül menjenek, napközben németül hallgass zenét, podcastot, este németül nézz tévét, filmet, sorozatot. Olvass cikkeket, könyveket németül. Keresd meg a német anyanyelvűeket, németül beszélő közösséget a közeledben és vedd fel velük a kapcsolatot. Keresd minden módon a gyakorlási lehetőséget! 

És hogy hova visz majd el téged ez a három hónap? Ha játékosan, változatosan, odafigyelve és aktívan keresve tanulod a németet, magad is meglepődsz majd az ugrásszerű fejlődésen! Ha három hónap múlva visszatekintesz arra, honnan indultál, hálás leszel magadnak az „intenzív nyelvtanfolyamért”. Ha komolyan veszed a vállalásod, ez a három hónap jól felturbózza majd a tudásvágyadat, automatikussá teszi, hogy folyamatosan keresd magadnak az újabb tanulnivalót, ezzel folyamatosan dolgoztatja az agyadat és támogatja a jó kedvedet a nyelvtanuláshoz. 

Neked hogy nézne ki a saját szervezésű „intenzív tanfolyamod”? 

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás dal elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás igeragozás igék játék kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás sein személyes névmások szinonima szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!