EXKLUZÍV BEVEZETŐ AJÁNLAT: Interaktív szókártyák – 4 nyelvi szinten

nap
óra
perc
másodperc
nemet-tanfolyamok-lupana-nemet

Visszajelzések, referenciák

5 csillag kicsi

2014 óta rengeteg visszajelzést kaptunk a tanítványainktól. Ezen visszajelzéseket másoltuk be erre az oldalra.

“Csak ajánlani tudom.  Nézzétek meg, próbáljátok ki, hogyan tanít. . Nekem nagyon bejött.” (Fülöp Enikő)

„Azt mondta Csilla: Olyan volt, mintha tudnék németül – Örök hála! (az anyuka, Modrovics Krisztina)

“Kedves Ági, Andris is, mi is megkedveltünk, örülök, hogy téged sikerült megtalálni az interneten. Remélem, még találkozunk, sok puszit küldünk: Andris, Anna, Péter, Orsi”

“Sok tanárnál megfordultam, mire végre rátaláltam a tökéletes tanárra, Ágira. 🙂 Tiszta szívből tudom ajánlani bárkinek. Felkészült és nagyon elkötelezett. Hihetetlen módon tud inspirálni. Nagyon jó hangulatúak és változatosak az órák, változatos és nagyon jópofa, hatásos feladatokkal. Sokszor úgy elrepül az óra, hogy észre sem veszem. Nagyon köszönöm! :)”  (Danis Erika)

“Nem adod fel! 🙂 A lehetetlenből is próbálsz valamit kihámozni, mozgatni, és az embert inspirálni! Fontos kulcs van a kezedben; mégpedig a MEGOLDÁS! Velem is ezt tetted minden órán, türelmesen, újabb és újabb nekifutással csalogattad elő a tanultakat! Köszönöm!” (Horváth Andi)

“Nagyon köszönöm, hogy a néha száraz nyelvtant és a fárasztóbb napokon nehezebben fogó agyamat jó humoroddal változatossá és jó hangulatúvá varázsoltad a nyelvi órákon.” (Krusslák Anita)

“Az nyelvtanulást általános iskolás koromban kezdtem, gimiben folytattam és fősuli után a te kezed alatt sikerült eljutnom egy olyan szintre, amikor már volt értelme megjelenni egy nyelvvizsgán. Tíz év helyett elég lett volna kettő. Nem tudom pontosan hányféle vizsgatípus létezik, de az én tudásomnak megfelelőt is találtunk. Azóta is használom ezt a tudást. Én meg merek szólalni külföldön is és nem ijedek meg itthon sem, ha megszólítanak.” (Krusslák Attila)

“Kedves Ági!
Nagyon sokat tanultunk Tőled, nagyon jó hangulatú órákat tartottál. Nagyon megbízható voltál, mindig alaposan és következetesen haladtunk Veled, ugyanakkor sokszínűek és humorosak is voltak az óráid. Nagyon jó szívvel emlékezem erre az időszakra, és még mindig abból élek, amit tőled tanultam. Szerencsésnek tartom, aki tőled tanulhat nyelvet, bátran ajánlom mindenkinek, hogy Veled vágjon bele a nyelvtanulásba.
Nagyon sok szeretettel: Kissné Ildi”

Azért kerestem fel Ágit, mert már egy éve Németországban laktam és úgy éreztem, hogy a heti egy németóra anyanyelvi tanárral nem segít nekem a boldogulásban. Sokat segített, hogy magyarul elmagyarázott mindent és a kérdéseimre világos, érthető válaszokat kaptam. Azt gondoltam először, hogy a skype-os óra nem lesz olyan hatékony, de még szószedetet is kaptam az óra végére. Ági minden új szót leírt, amikor pedig már jobban tudtam beszélni, akkor a hibákat, pontatlanságokat megkaptam még egyszer leírva is. Nem vagyok nagyon szorgalmas tanuló, magamtól alig ültem le szavakat, kifejezéseket tanulni. Az órákra készülve és az órákon tanultam nagyon sokat. Szerintem a jó nyelvtanár humoros, Ágival is sokat nevettünk, jó hangulatúak voltak az órák. A legjobban én akkor szórakoztam, amikor megkérdezte: Ez ugye megvan, ezt tudod? Hát, persze, már elmagyarázta párszor, nem mondhattam, hogy nem tudom. Így aztán igyekeztem azokat a dolgokat meg is tanulni. Köszönöm még egyszer a segítséget és örülök, hogy megismerhettelek! Balogh Edina

Január közepétől skype-on tanulok Zsuzsával és hihetetlenül jól haladok. Teljesen személyre szabottan foglalkozik velem Zsuzsa, mivel nem vagyok nap mint nap az itteniek között én vele beszélek sokat. Rengeteg feladatot kapok, sokat gyakorolok. Nekem KELL valaki, aki “fogja a kezem”. Zsuzsa fogja! Beszéd, magyarázás közben úgy gépel Zsuzsa (szerintem Ági és Korni is), hogy csak na! … és úgy jegyeztet meg velem szavakat és nyelvtani ezt + azt, hogy észre sem veszem, hogy a fejembe tette. … és az óra elejétől a végéig pörgés van. …és ha kell 100 x ismétlünk és újra elmondja… és olyan türelme van, hogy csak na! Fogalmam sincs, hogy csinálja! 🙂 Várom az órákat és készülök és küldöm a megoldott feladatokat és már vannak kérdéseim is és tök jó ez az egész! Ha valaki meg akart tanulni németül, velük meg is fog!!!” (Meszes Marcsi)

Ha nem Ági lenne a tanárom, akkor őt választanám. Elmondom, milyen esetben válasszátok őket, ezt azért szedem pontokba, mert különben iszonyú hosszú lenne..1f642Ha olyan tanártól szeretnétek tanulni, aki:  1. Tud németül (és tényleg tud, be is tudja ezt bizonyítani) 2. Az óra áráért minőségi oktatás kapsz (ez nagyon fontos. Voltak skype-tanáraim, akik közül egy volt egész jó, kettő pedig minősíthetetlen tudással, nyelvtannal és kiejtéssel 1f603rendelkezett) 3. A saját tempódban haladhatsz, de mégsem engedi, hogy csigalassúsággal haladj 4. Az órák fele nem megy el baromságokkal, minden percben tanulsz valamit. 5. A kérdésekre minden esetben tud válaszolni, nem tereli el a szót, hogy ” ez még nem fontos, stb..” 

6. A te igényeidhez igazodik: ha könyvből szeretnél tanulni, az is megy; ha csak beszélgetni, azt is nagyon profin megoldja- ha csak németül (ami amúgy a legjobb) – az is abszolút megy. Nyilván minden tartományban más a kiejtés, a szavak, stb.., de én Áginál éreztem először azt, hogy ” Végre egy magyar anyanyelvű némettanár, aki nem magyar, hanem német kiejtéssel beszél németül! Ez nagyon fontos. Ellenkező esetben hiába beszélgetsz te tanárral- amikor a német v. osztrák hozzád szól, nem fogod érteni, mert a magyaros “elég béna” kiejtéshez vagy szokva. 7. Ők felkészülnek az órákra. Ráadásul pontosan emlékeznek az előző órán tanultakra, és arra is, hogy mi az, ami nem megy. Tudnék még vagy 10-20 pontot csinálni, de már így is hosszú lettem 1f603 Végezetül annyi, hogy Ágival való első órám után éreztem végre azt, hogy ezt a nyelvet tényleg meg lehet tanulni 1f642Mindenkinek sok sikert kívánok a tanuláshoz, és egy utolsó tipp: ha Józsi vagy Béla pl. feleannyiért ad órákat- nem biztos, hogy jobban jársz, ez tapasztalat! (Berényi Adrienn)

Nagyon szeretek Zsuzsával együtt dolgozni. Nagyon sokat dolgozom és megvan az a képessége, hogy minden fáradtságot elfelejtet  velem az alatta a 60 perc alatt, amíg együtt dolgozunk. Rendkívül türelmes, humoros, nagyon jó tanár! Élvezet vele a tanulás! (Nagy-Horváth Anita)

Nagyon tetszett a mai óra. Már most örülök, hogy Melinda a tanárom. És mindent meg fogok tenni, hogy ne csalódjatok bennem. Köszönöm szépen! (Vargáné-Bodnár Adrienn)

“A ‘német-online’-os foglalkozások sokat segítettek nekem a nyelvvizsga megszerzésében. Az órák jól szervezettek voltak, személyre szabottak. Megfelelő volt a tempó és jók a feladatok. Bátran tudom ajánlani minden kezdő vagy haladó tanulónak!” (Kaló-Nagy Dorka)

Hallo ihr Lieben! :)Ich würde bei einer Bewertung von 1 bis 10 natürlich eine 10 geben.Ich freue mich sehr drüber, dass ich  in eurer Gruppe teilnehmen kann und natürlich über die Stunden persönlich mit Àgi wo ich mich richtig weiterentwickelt habe.Ich finde es echt toll, dass man mit euch und in der Gruppe auch Deutsch lernen kann. Seitdem ich mit euch lerne, habe ich viel gelernt und gleichzeitig habe ich immer Spaß dabei,sowohl mit Agi als auch in der Gruppe. 10,10,10,10Mfg: Gajár Attila

Egy idegen nyelvet  megtanulni nagy kihívás, de Réka segítségével és szakértelmével könnyebb jól és helyesen elsajátítani a németet. Különösen kedves és jóindulatú, ami hozzájárul ahhoz, hogy az ember akkor is szívesen tanul vele, amikor fáradt és nincs sok kedve egy adott témához. Emellett felkészült, rugalmas és alapos tanár, az órán kívül is küld anyagot, ha olyasmibe fut bele, amiről korábban beszéltünk. A diákjai igényei szerint alakítja az órákat. Számomra a beszéd és bizonyos nyelvtani szabályok átismétlése volt a legfontosabb, így erre fektetett nagyobb hangsúlyt. Rengeteg házi feladatot kaptam – saját kérésemre -, amit akkor is átnézett, ha éjjel, az utolsó pillanatban küldtem el neki. Különösen azoknak ajánlom őt, akik nem “csak tudogatni” szeretnének németül, hanem igényesen, helyesen, jó stílusban írni és beszélni. (Juhász Gabriella)

Imádom Márta óráit! nagyon-nagyon sokat tanultam már tőle, és már bátran megyek be egy boltba, és óriási sikerélmény ha megértetem magam. (Hopenthaler Dóra)

“Nagyon meg vagyok elégedve a Szilvivel, és nagyon szeretek vele tanulni, mivel úgy érzem tökéletesen elmagyarázz mindent.” (Mezei Tereza)

“Ma lebonyolítottuk Borbély Melindával az első órát. Zseniális volt.Személyében olyan tanárra leltem aki tényleg megértette , hogy mit szeretnék elérni és ennek megfelelően alakította az egyébként nagyon jó hangulatú  órát.Köszönöm.” (Kunvári Mária)

“Kedves Marti! Ezuton szeretnem megkoszonni az elmult par alkalommal tartott nemetorak fantasztikus tanitasat. A nemetnyelvet a segitsegeddel ugy gondolom mindenki el tudja sajatitani. Nagyon szepen koszonom a segitseged es tanitasod. Amirol beszeltunk / az Apollo-program/ , arra a tanfolyamra felvettek. Bizom benne, hogy sikerul sikeres vizsgat tennem 2 honap mulva es hamarosan dolgozhatok. Kivanok Neked minden jot! Szeretettel: Lidia”

“Kedves Ági, Megvolt az első németórám. Felemelő érzés volt! Éva egy fantasztikus oktato es nagyon ratapint a lenyegre, igy hat termeszetesem folytatni szeretnem. Halasan koszonom. Szep estet!” (Trippa Edina)

“Szia Ági! Egy gyors feedback 1f642 Anettel ez a második hetünk, és nagyon-nagyon meg vagyok elégedve. Szuper tanár (tényleg tanár, nem csak egy ember, aki tud németül), nagyon pörgősek, változatosak és jó hangulatúak az órák, úgy érzem, már most rengeteget fejlődtem, tanultam! Anett nagyon felkészült, kedves, segítőkész. Rengeteget beszéltet, javít, de nem zavaróan, nem kioktatóan és nem állandóan, hanem nagyon pozitívan, így merek is beszélni. Bővíti és gyakoroltatja a szókincset, megfelelő nehézségi feladatokat ad (ami kihívás, de nem annyira, hogy beletörne a bicskám és elkedvetlenítene). Az órák mindig pontosan kezdődnek, soha nem maradt még el egy sem. Pont ilyen némettanárt és németórát kerestem! Nagyon örülök, hogy megtaláltam, és nagy várakozással tekintek a maradék másfél hét közös munka elé! Szép napot! Egy boldog tanítvány 1f60a” (Szabó Ildikó)

“Nagyon tetszenek az órák, Márti egy fantasztikus tanárnő.” (Bévárdi Mónika)

„Ilonával ma volt az utolsó órám, amit nagyon köszönök neki és természetesen neked is. Nelkuletek nem ment volna az egész lelkes tanulás. Más diákoknak is ajánlom Ilonat, nagyon türelmes és jól magyaráz, rugalmas a diakokhoz. Kívánok neked sok sikert mindent köszönök!” (Pete Mónika)

“Köszönöm szépen az új lehetőséget. Mindig nagyon örülök neki. Köszönöm a sok fáradságot amit értünk teszel. Mindent nagyra értékelek és sokkal magabiztosabb vagyok mióta a te tanításodat megkapom. Még egyszer köszönöm neked” (Juli)

“Köszönöm a gyakorlatokat. Csak dicsérni tudlak, a tartalmas és minden területről merített témákért.
További jó munkát.
Üdv: Zsuzsa”

“Szeretném megköszönni Neked ezt a kiváló anyagot, amelyet összeállítasz nekünk!
Nagyon-nagyon hasznosnak és tanulhatónak tartom, örömmel látok neki minden alkalommal
a feladatoknak. Nagyszerű, hogy addig gyakorolhatom őket, míg hibátlan nem lesz. Utána pedig
továbbléphetek más részfeladatokhoz, ezzel is újabbakat tanulhatok. Kiválóan állítottad össze
a témaköröket is, nekem nagyon tetszik! Csak köszönni és köszönni tudom Neked!
További sok sikert kívánok!
Üdv. Ildikó”

“Nagyon köszönöm a segítséget! Sokat segítesz vele! Nagyon nehéz a nyelvtanulás! Nem értek Sok mindent! Mit freundlichen Grüßen Marianna H”

“Köszönöm a sok jó és hasznos német kifejezést, hasznosak.
További jó munkát kívánok. Sanyi”

“Köszönöm neked azt amit küldtél és szeretném ha tudnád mindig nagyon nagyszerű embernek ismertelek és ezzel a külön bemutatkozásra nem számítottam, de nagyon örültem neki. Te egy igazán önzetlen segíteni akaró és tudó ember vagy nem ismerek hozzád hasonlót. Remélem az életed sikerekben gazdag, és további jó egészséget kívánok neked.☺ Juli”

“Nagyon köszönöm a leckéket, segítenek frissen tartani a tudást. Hálás vagyok a beleadott fáradságodért. Meghallgattam a bemutatkozásodat a DW-n, és nagyon tetszett. Üdvözlettel Ilona”

“Igen hasznosak a küldött tananyagok… Köszönöm M.M.”

“Igaz, a tesztem szerint nem vagyok kezdő, de én mégis az alapoktól szeretném kezdeni, mert ha nem jó az alap összedől a vár.Régen tanultam németet,s már sokat felejtettem. Annak nagyon örülök, hogy részletesen leírják, hogy mire kell kattintani, így azok is tudnak tanulni akik nem annyira tudják a számítógépet kezelni, és segítségük se nincs. Igaz gyermekem informatikus, de ő Pesten él, s ha hazajön nem akarom az én tudatlanságommal terhelni.
Köszönettel, üdvözlettel: Erzsébet”

“Köszönetet szeretnék mondani a nyelvtanuláshoz való segítségért. Igaz nem tudom folyamatosan átvenni az elküldött anyagot de igyekszem  a lemaradást pótolni. Nagyon sokat segít a tanulásban, csak nagyon kevés az időm de azért igyekszem , hogy legalább alapszinten megtanuljak németül bármilyen nehezen is. Jelenleg is kint dolgozom egy magyar családnál , amit annó tanultam egy gyorstalpaló tanfolyamon , a beszélgetés hiányában azt is lassan elfelejtem. Még egyszer köszönöm az Önök által nyújtott segítséget a tanuláshoz . 
Tisztelettel : P. Margó”

“Május közepétől július elejéig kórházban voltam, hogy megműtsék a porchiányos térdemet. Amikor hazajöttem, úgy vetettem rá magamat a feladatokra, mint az éhes ember a kenyérre. Kicsit döcögősen ment a tanulás, de már újra belerázódtam.
Utolsó leveledben a sein-nal kapcsolatos táblázat nagyon jól jött. Az igeidők idegen elnevezései mindig gondot okoztak. Most világosan látom.
Változatlanul nagyon szórakoztatnak a feladataid. Köszönöm a fáradozásodat, és minden jót kívánok. Gizi néni”

“Köszi az anyagokat, nagyon hasznosak és mindig tanulhatuk valami ujjat.  Üdv Zsuzsa”

“Nagyon szépen köszönöm ismét az új feladatokat. Az igaz hogy most egy kis pihi van nyaralás előtt és így is marad a gyakorlás már az unokámmal. Nagyon köszönöm neked a sok fáradozást nem marad el az eredmény.
Jó pihenést kívánok neked további szép nyári napokat.Julia”

“Minden feladat hasznomra válik, de legjobban a lukas szöveg tetszik. 🙂
Köszi a leckéket és további jó munkát.
Üdv:  Zsuzsa”

“Nagyon szépen köszönöm az eddig elküldött német ” leckéket” !
Nagyon jó , hogy vannak videó hanganyagok is mert így hallhatom a helyes kiejtést. 
Továbbra is nagy kíváncsisággal és szeretettel várom a további anyagokat. 
Köszönettel:
Angyalka”

“Mindig nagyon örülök annak h gondolsz rám és segítesz h megértethessem magamat. Sokat gyakorolok és várom a szünidőt és akkor a Güssingben élő unokám (12 1/2-) éves vele gyakorolhatok ,ő is nagyon élvezi a megfejthető feladatokat. Még egyszer nagyon szépen köszönöm neked és kellemes hétvégét kívánok neked. Julia”

“Köszönöm nagyon sokat segítesz nekem küldött német tananyagokkal.
Én dolgozom kint N.O.-ban, de mindig várom a tananyagokat, még egyszer köszönöm, s kívánok további szép estét, Margit”

“Nagyon örülök, ha küldesz köszi, hogy elküldted a feladatokat. Próbálom jól megcsinálni. amikor időm engedi leülök hozzá. Küldjél bármikor Előre is  és utólag is köszönöm szépen maradok tisztelettel ! szia!!! Csala Marika”

“Köszi a tananyagot, egyszerű de hasznos leckeket kapok. Csak dicsérni  tudlak. További jó munkát.
Üdv Zsuzsa”

“Nagyon köszönöm a feladatokat. Nagyon jók amikor párosítani kell a mondatokat. Most nincs nagyon lelkierőm a facebookon követni a tanulást, mert a sok szellemi munka után egy picit lazítanom kell. Mikor időm engedi az e-mailon megcsinálom a feladatokat. És sikerélményem van amikor mind sikerül. Nekem ezek jobban bejönnek, mint azok a nehéz feladatok. Nagyon sokat tanulok belőlük. Most hogy nem használom a nyelvet sokat felejtettem abból a kevésből is. 
Nagyon köszönöm a fáradozásod!!!
További szép napot!!
Üdv. Zsike”

“Szép estét csak köszönetet szeretnék mondani nagyon jók ezek a nyelvtani gyakorlatok örülök ,hogy itt tanulhatok! Das bedeutet mir sehr viel vielen dank! Üdvözlettel Noémi”

“Nagyon szépen köszönöm az újabb feladatot, köszönöm a fáradozásodat amit értünk teszel. Mert ezt a “kincset” csak neked köszönhetem. Minden nap egy kis agytornával kezdődik a /testi / után mivel mindkettő nagyon fontos. Ilyen önzetlen segítséget még Sehol nem tapasztaltam. További szép napot kívánok neked. Julia”

“Nagyon köszönöm, a feladatok nagyon jók.  Boldogság tölt el, ha tudom őket.  Köszönöm szépen”

“Csak szeretném tudatni,hogy nagyon jó ez a lehetőség a nyelvtanulásra,mert szórakoztatóak a feladatok.Én már kicsit nehezen tanulok,de ezt nagyon élvezem.Igaz kicsit lemaradok a munkám miatt,de a facebookon is gyakorlok amennyire időm engedi.Köszönet és hála ezért a sok munkáért ! Jó egészséget és sok sikert az életben!
Egy hálás diák. 
Erzsébet”

“Köszönöm az ötleteidet! Bekapcsolom a tévét, az tényleg nagyon jó ötlet. Nyelvkönyvem is van: Maklári Tamás: Lazán németül. Abból megveszem a következőt is.  Megcsinálom a teszteket amiket küldesz e-mailben és amiket felteszel Facebookon is! Még egyszer köszönöm szépen a segítséget és kívánok minden jót, hogy még sokat tudjak tőled tanulni! Köszönettel:  Ana”

“Nagyon szépen köszönöm a feladatokat. Mindig nagyon örülök hogy nem maradok ki semmiből. Köszönöm a segítséget a fáradozásodat. Egy kicsit nehéz szakaszát élem az életemnek,de a tanulás mindig frissen tartja az agyműködésemet. Még egyszer köszönöm és szép hetet kívánok neked. Juli”

Kedves Lupàn Àgi! Először is köszönetem szeretnèm kifejezni. Nagyon elègedett vagyok a tananyagokkal. Minden èrthető ès ahogyan elmagyaràzza az egyszerűen csodàlatos. Tiszteletem!!“ Rutai Matilka

“Köszönök mindent, tetszenek az óráid, látok esélyt rá végre, hogy megtanulható a német nyelv.

“Jöttél te és utolsó esélyként bekerültem a VIP kezdő csoportodba. Feloldódott az ellenállásom a némettel szemben, a pozitivitásod, a lelkesítésed, a könnyedséged, a játékosságod, a kedves, barátságos hangod, a dallamosabb kiejtésed ösztönöz arra, hogy most már napi szinten, nagy lelkesedéssel és szeretettel tanuljam a német nyelvet.
Szerettem volna visszajelzést adni, hogy mit ad számomra, hogy veled tanulhatok.
Köszönet és hála a munkádért, a lényedért, hogy vagy nekünk!
Nagyon sok erőt, derűt és kitartást kívánok neked a továbbiakban is!
Sok sok szeretettel:
Csilla” 
(Tóth Csilla)

“Nagyon tetszett ez az óra is és már várom a következöt is!!!?”

“Kedves Ági!
Nagyon meg vagyok elégedve a magyarázatokkal és a színes feladatokkal is. Lehet, ez hiányzott eddig nekem, hogy valaki elmagyarázza a leckét és én megértsem, és a feladatokkal 1-2 hibával megoldjam. Nagyon hálás vagyok neked a sok feladatért, amit e-mailben is küldesz, nagyon sokat lehet tanulni belőle.”

Kedves Ági!Nagyon szépen köszönöm ezt a hatodik órát is!!Nagyon élveztem az egész órát és azon drukkoltam hogy ne legyen hamar vége,mert nagyon szeretem ahogy magyarázol ,odafigyelsz mindenre!!!!!Már nagyon várom a következö órát is!“ (Nyári Etelka)

“Kedves Ági! Gondoltam írok neked! Fantasztikus a tanfolyam! Szeretném megosztani veled az eredményemet. Bár évek óta küzdök a német nyelvvel, most érzem először azt, hogy értem és szívesen tanulok. Üdvözlettel: Szűcs Tímea”

“Szia Ági, Mindenek előtt nagyon örülök, hogy lehetőségem nyílt arra, hogy a csoporthoz csatlakozzam, és ezáltal Tőled/Veled tanulhassam a német nyelvet. – nagyon jó hangulatú, logikusan, jól felépített óra volt. Személy szerint nagyon jól éreztem magam, végig érezhető volt az, hogy folyamatosan figyelsz ránk, illetve arra, hogy van-e újabb kérdésünk vagy észrevételünk a kommentekben. 6 oldalt jegyzeteltem már a videó nézése alatt, ráadásul gyöngybetűkkel 🙂 Ódákat zengtem a páromnak, családomnak, barátaimnak Rólad és az óráról 🙂 Annyira látszik és érződik az elköteleződésed, a szakértelmed, tényleg szívből örülök, hogy ilyen környezetben és Tőled tanulhatom a német nyelvet. Őszintén bízom benne, hogy ez a csoport mindenki számára meghozza azt az eredményt, amiért Te létrehoztad, és amiért mi csatlakoztunk, és már most bízom benne, hogy lesz “folytató” csoport 😀 😀 😀 További közös sikereket kívánok Nekünk, üdv: Sziladi Zsuzsi”

“Kedves Ági! Nagyon szépen köszönöm a meglepetés ajándékot, igazán hasznos. Örülök, hogy igent mondtam az utolsó percben (emlékszel?) a Vip csoportra, és Veletek vagyok…remélem lesz majd folytatás is! Tanulni szerettem volna, és akarok is amíg itt élek. Hétfőn az utolsó tíz percre érkeztem, mégsem maradtam le semmiről hiszen akkor hallgatom meg az órát amikor nekem a legjobban megfelel, két héten belül. Szuper. Összeszedett, fontos, mindennapi dolgokkal indultunk…nagyon nagyon tetszik. Azt hiszem jó helyen vagyok!! Köszönöm az oktatást és a sok figyelmet. K. Andrea”

Szia Ági! Tegnap megkaptam az emailt, most néztem épp! Nagyon nagyon köszönöm. Ha lesz időm kiirogatom őket. Nekem ez vált be, amíg írom addig is megmarad valami, így nem győzök füzetet, lapokat meg tollat venni. Annyira jó itt lenni veletek, bátorítást, önbizalmat kapok és nem néznek le, amiért ilyen apróságokon fennakadok, illetve rákérdezek. Felemelő érzés“Megmondom neked őszintén, imádom hallgatni az óráidat és azt vettem észre sokkal több minden meg is marad így bennem.  Sajnos az órákat utólag tudtam eddig csak megnézni, de igyekeztem hétről hétre elkészülni a házi feladatokkal is. Nagyon szuper, örülök neki, hogy végül belevágtam. Még egyszer köszönöm, hogy itt lehetek veletek.“ (Csótiné Kriszti)

Nagyon szeretem az óráidat! Amióta én is tanulok veled, sokkal bátrabban beszélek az életben, pedig sokszor tudom, nem jól mondtam, de aztán mindig ki is javítom, hangosan, hogy a másik fél is hallja, hogy tudom? Köszönök mindent!! Várom a hétfő délutánt ☺️ Mosolygós, szép estét!“ (Montz Ági ☺️)

Kedves Ági! Nagyon köszönöm a figyelmet, amellyel engem is kísérsz. Nagyon boldog vagyok hogy a csoportban tanulhatok. Azt gondolom jó döntést hoztam a segítségeddel. Van bőven motiváció. Ahogy ismét meghallgatom a videókat szinte mindent megértek, néhány új szó kivételével. Igyekszem napi szinten foglalkozni az anyaggal, a feladatokkal.“ (Szalai Márta)

Szia Ági, nagyon élvezem a tanulást 🙂 Köszönöm!“ (Szappan Henriett)

Élvezem a tanulást veled, szuper jók a nyelvtani magyarázataid is.“ (Baumgarten Éva)

Nagyon tetszenek az órák, és szerintem egyáltalán nem beszélsz gyorsan (sőt, a hétköznapokhoz képest furcsa is a tempó, meg a Hochdeutsch, hogy minden szót megértek.. :D), simán van időm mindent leírni amit mondasz anélkül, hogy megállítanám a videót. De tudom, hogy azoknak akik egyébként nem német nyelvi környezetben élnek valószínűleg nehezebb. Eddig minden videót kétszer megnéztem, a házikat pedig időm szerint osztom be, szerintem ne adj kevesebbet, mert akkor nagyon elkényelmesedek és nem lesz igazi tanulás.. 🙂 Köszönöm a lehetőséget, örülök nagyon, hogy jelentkeztem a tanfolyamra! Ha majd lesz folytatás, arra is szívesen mennék.“ “Sajnálom, hogy véget ért a tanfolyam, nekem nagyon tetszett. Teleírtam két nagy spirálfüzetet. Rengeteg mindent tanítottál nekünk. Nagyon örülök, hogy jelentkeztem erre a tanfolyamra, nekem mindenképpen (a teszt eredményétől függetlenül) megérte!”
(Kerekes Szofi)

Az ajandek szuper, igazi lupanagis csomag, köszönöm szepen es az orakat is szuperek!! Szeretnem szokasomma tenni, amit mondtal, mint a felkeles, fogmosas, kis nemet..haha..nyugodtan fekszem le es halok meg..? (Witz)“ (Dávid Beatrix)

Kedves Ági! Köszönöm az ajándékot, biztos, hogy nagy hasznát fogom venni. Örülök a lehetőségnek, hogy együtt tanulhatunk. Tetszik, főként, hogy az ismétlés során sok minden helyére kerül és szerintem a tempó is tartható. Köszönöm!“ (Bernáth Éva)

Nagyon jó érzés hétről hétre érezni magamon a fejlődést, amit a kollégáim is rendszeresen megdicsérnek. 🙂 Köszönök mindent! Szeretettel: Koch Dorina“

Nagyon hálás vagyok a feladatokért és a hétfői órákért, melyek sokat segítenek a nyelvtanulásomban. 
Minden jót kívánok!”
 (Szabó Marianna)

Kedves Ági! Az én magántanulásom, kicsit akadozva indult, mivel az általam „kiszemelt” tanár, sajnos nem tudott fogadni. Azután, voltál olyan kedves és Mártinál lobbiztál sokat, hogy valahogy szorítson nekem helyet. Nos, köszönöm utólag is ezt Neked, mivel egyáltalán nem csalódtam Mártiban. Tökéletes Tanár. Azonnal látja és rögtön reagál a gondra. Értem ez alatt, hogy még a kérdésem felénél sem tartok, amikor Ő azonnal érti, hogy mi az, amit én nem értek! Ez azért nagyon fontos, mert amikor az ember, még a kérdést is nehezen tudja összerakni, hisz nem tudja, valójában, hogy kérdezze meg, amit amúgy sem ért (No, ezt valószínű nehéz lesz értelmezni), nagyon nehéz! Hibátlanul, mindig rátapintott a gyenge pontra! Csak ajánlani tudom Őt, szívvel és lélekkel oktat, tanít! Anyagi megfontolásból (bár a jót meg kell fizetni!), jelentkeztem az általad indított VIP A2-es csoportba,( aminek sikere, hogy a tesztem sikerült,  a Mártival töltött 2 és fél hónap), ami kedvezőbb árfekvésű, hisz többen vagyunk. A kisugárzásoddal, a hozzáértéseddel, a kedves dallamos hangoddal elkápráztatod a tanulókat.  Hiába, no: a Német online weboldalt is érdemes volt összehozni, megalkotni, hisz rengeteg segítség van a nyelv megértésére, nem beszélve a sok feladatról, amit online meg lehet oldani, ezzel is gyakorolni és elsajátítani a nyelvet. Minden tiszteletem, hogy mind ezt megálmodtad és létrehoztad!   Köszönöm, hogy rátok találhattam a Facebookon! Mindenki merjen, nagyot álmodni! Sok sikert nektek és minden diáknak, akik veletek és a Ti segítségetekkel tanul! Egy lelkes diák: Brigitta“ (Berényi Brigitta)

Kedves Ági! Először is nagyon köszönöm a tanfolyamot, nagyon élveztem, szerettem 🙂 Sok lyukat sikerült a tudásomban befoltozni, most már csak gyakorolnom kell sokat, hogy rögződjön is, ne felejtsem el használni is, amit elméletben már tudok 🙂 Köszönöm szépen a lehetőséget, és nagyon köszönöm még egyszer a tanfolyamot, látszik hogy szívből oktatsz, ritka kincs vagy :)” (Palotás Anikó)

“Szia Ági!
Egy kis élménybeszámoló!
Hála neked el tudtam intézni a jogosítványom honosíttatását egyedül! 
Egyre több mindent merek bevállalni.
Beszélgetek is, bár szerintem döcögősen.
A telefonbeszélgetést még nem merem bevállalni.
Nagyon szégyenlem, hogy nem tudok még rendesen beszélni. 
Nagyon sokat tanulok és bár én úgy érzem, hogy lassan haladok, mégis el tudok intézni dolgokat.
Sokat hallgatom a német rádiót és azt vettem észre, hogy egyre többet megértek. 
Szeretem ezt a nyelvet.
Baromi nehéz az eleje, de később csak jobb lesz. 
Szóval, nagyon hálás vagyok neked. Ezerszer is köszönöm. 
Szeretnék majd vizsgázni A1-ből és folytatni tovább.
Remélem csinálsz A2-es tanfolyamot is. 
Legyen nagyon szép napod.
Üdv. Marcsi”
 (Magyar Mária)

Végtelenül örülök a folytatásnak! Nem egyszerű kisgyerek mellett tanulni, ezért örökké hálás leszek neked, hogy ilyen formában és veled tanulhatok tovább! Nem túlzok, ha azt mondom, hogy Te vagy a legjobb nyelvtanár, akivel eddig tanultam! Imádom a stílust, ahogyan tanítasz minket, soha nem élveztem még így a német nyelv tanulását. Alig várom a folytatást! Én személy szerint B2-ig meg sem akarok állni! Csak azt remélem, végig a te diákod lehetek! Köszönöm neked!” (Csávás Andrea)

“Minden egyes óra után sikerült megállapítanom, hogy ismét tanultam valami hasznosat, és igenis érzem magamon a fejlődést. 
A tananyagokon felül rengeteg lelki támogatást és megerősítést, bátorítást kaptam tőled a nyelv használatához, amit külön köszönök!” (Kocsis Erzsébet)
“Ebben a fél évben is rengeteget segített a lelkesedésed, kedvességed, töretlen kitartásod, hogy ne adjam fel. Köszönöm.”(Kocsis Erzsébet)
 
“Két tanfolyamot is végigvittem veled és ez alatt az idő alatt nagyon jól éreztem magam. Elmondhatom a tanfolyamokról, hogy teljesen átláthatóak, a tananyagok teljesen átfogóak. Óráról órára vált világossá, mi miért és hogyan van a német nyelvben. Élvezet volt hétről hétre azt várni, mi vár ránk a következő tanórán. Szeretem a tanításaidban, a tanóráidban, hogy próbálod mindig röviden összefoglalni a lényeget, hogy élvezettel válaszolsz minden felmerülő kérdésre és hogy egy percig sem érzi úgy az ember, hogy butaságot kérdez. És ez számomra nagyon fontos. Az biztos, ha valakiben a környezetembol felmerül a kérdés, hol vagy hogy állhatna neki a tanulásnak, csak Téged ajánlanálak.” (Feri-Farkas Vivien)
 
“Én igazából újrakezdő vagyok, kb 10 évig nem használtam a németet és ez alatt az idő alatt egy nagy maszlaggá állt össze bennem a nyelvtan. Azért döntöttem az óráid mellett, hogy az összegabalyodott szálak újra egyenesek legyenek és ezt meg is kaptam. Ami számomra a legnagyobb könnyités volt az egész idő alatt, az a KATI szórend “újraértelmezése” volt. Azóta sose rontom el. Azóta sokkal nagyobb önbizalommal kezdek bele a KATI szórendes mondatokba. A gyakorló feladatok számomra nagyon jók, szeretem, hogy ennyire szájbarágós.” (Zs. Krisztina)
 

“Én amikor iskolába jártam, soha nem maradt meg semmi, otthon kellett órákig a könyv felett ülnöm.

Te viszont annyira jól magyarázol, hogy az órán szinte mindig megértem és meg is marad az elméleti, nyelvtani rész.” (Csehné Máthé Tünde)

“Sokféle tanulási módszert kipróbáltam már (volt köztük 
nyelvtanár is), de valahol, – és mindig máshol – keletkezett
egy holtpont ahonnan nem volt tovább .
Számomra is hihetetlen volt, hogy valaha ezen a ponton 
át tudok billenni. 
Hálásan köszönöm neked, hogy ez épp a te segítségeddel
sikerült. 

Szeretettel: Molnár Márton”

“Kedves Ági!

Tegnap sajnos nem tudtam bekapcsolódni az órára mivel utaztunk haza Magyarországra végre egy év után.
De alig vártam, hogy ma reggel megnézhesem mint valami függő.
Lassan tényleg az oráid függője lettem.

Ismételten nagyon tetszett ez a kis ismétlés, nekem személy szerint nagyon hasznos volt. Ilyenkor mindig az az érzés van bennem, de jó helyen is vagyok.” (Demeter Rozália)

“Őszintén mondom, hogy sokáig halogattam, hogy jelentkezzek a tanfolyamra,, / a sok negatív tapasztalat…. / de végül is az mellett döntöttem, hogy neki ugrok még egyszer a Német nyelvnek.. igaz eddig 3 óránk volt, de nagyon őszintén mondom, hogy élvezettel hallgatom, ahogy elmagyarázod / előadod  a német nyelvet , élvezem minden percét 🙂 Ilyen szupi Tanárom mint Te vagy ,  még nem volt, rendesen várom a következő órát 🙂 Amikor itt kint jártam iskolába, itt is volt, hogy az elején hhuu de jó volt, de ahogy egyre több órát vettünk, úgy apadt le a lelkesedésem 🙁  Itt viszont már most érzem, hogy ez nem fog megtörténni, mert Te nem csak gyors lezavarod az anyagot, hanem érdeklődsz, hogy mindent értettünk – e, és ha kérdezünk  Te válaszolsz… :)” (Mácsai Annamária)

 
“Nagyon örülök hogy itt lehetek veletek . Soha nem gondoltam volna hogy egyszer meg azt mondjak kint nekem Ausztriában, hogy jól tudok németül mert én mindig azt mondom hogy keveset tudok de ezek szerint amit tudok azt jól ezért hálás vagyok nektek.” (Nagyné Lukács Ibolya)
 

“Nagyon tetszenek a németórákra. Mindig várom, ezelőtt még rettegtem  a némettől. Köszönöm szépen!” (Vas Krisztina)

“Szeretnék egy kis élménybeszámolót tartani. Hála neked, a rendkívül jó tanítási készségednek, sikerült bekerülni álmaim munkahelyére. Ez egy Stadtwerke, ahol buszt vezetek a férjemmel együtt. Ide nagyon nehéz bekerülni és nagyon kell németül beszélni. Innen már csak nyugdíjba szeretnénk menni. Szóval a lényeg, hogy sikerült és ezért nagy-nagy hálával tartozunk neked. Lassan másfél éve, hogy nálad, veled tanulok, de nincs vége, még sokáig szeretnék a tanítványod lenni. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy minél több emberhez eljusson a híred. A sikered a kedvességedben van, hogy mindig van egy-egy jó és kedves szavad, hogy ne adjuk fel. Köszönöm neked ezt az élményt. További sok sikert kívánok neked. Üdvözlettel, Magyar Marcsi”
 

“Igazán jól kitaláltad a “Gyorsítósáv”-ot. Nekem nagyon tetszik. 🙂

Igaz, az időm egy kicsit kevés, hogy a B1 mellett (és persze a kötelező munka és stb. mellett) mindent folyamatosan nyomon kövessek, de amikor végre jut egy kis plusz idő, szívesen bogarászom az oldalaidat (facebook, lupannemetonline.com, gyorsítósáv). Köszi, hogy ennyire lelkes vagy és ilyen jó ötletekkel bombázod az embert. :D” (Tajcsnek Mónika)
 
Egy ideje folyamatosan követem a bejegyzéseidet,videóidat a facebookon és a tiktokon egyaránt. Természetesen a honlapodat is “bejártam” már. Az az igazság,hogy egy ideje,kutatom keresem,hogy online,hogyan tudnám a német nyelvet tanulni,megérteni a nyelvtani szabályokat, ingyen elérhető módon az interneten.Néhány hete a lányom ( aki angol és koreai nyelvet tanul) a tiktokon talált Rád, s azonnal meg is mutatta nekem,mondván nem veszitek semmit ha utána nézek mit is foglal magában a Lupán Német Online és ki is az a Lupán ÁgiSok reményt nem füztem a dologhoz,gondoltam egy újabb száraz,tömény német anyag,de,hogy saját magam is megnyugtassam,adtam egy esélyt magamnak. Óriási meglepetés ért,igen meg van,ez az amit olyan régen keresek már,szines,átfogó,érthető,személyre szabott,egy empatikus nyelv tanár, aki olyan módszerekkel tanit,oktat amire szerintem minden nyelv tanulónak szüksége van a nyelvtanuláshoz,független attól,hogy a tanuló milyen életkorban van,milyen szinten van épp most a tanulásban,mire van szüksége és milyen szintre szeretne eljutni. Soha nem gondoltam volna,hogy napi 5-10 perces foglalkozás a nyelvel mérföldkő lehet. Amikor ezt hallottam Tőled gondoltam kipròbálom-örömmel nyugtázom,hogy bevált! Rengeteget tanultam Tőled az elmúlt pár hét alatt a videok,vebinárium,szerda esti élő adások kapcsán,itt megköszönve az ingyen elérhető letölthető e-bookot. Minden kis videodat kijegyzetelem,olyan kis mini napi lecke gyanánt. A szerda esti teszteket is kiirom a saját tippjeim majd a megoldások alapján,látva hol tartok a tanulásban. A legnagyobb kihivás számomra a der,die,das megtanulása.” (Szécsi Enikő)
 

“5 éve Németországban élek a feleségemmel, nagyon sokat nézzük a videóid, remek, amit csinálsz, imádunk!

Tetszik, hogy a mindennapi életben használt szavakat, mondatokat tanítod, nem pedig a többé-kevésbé felesleges dolgokat. A kiejtésed pedig bámulatos, mintha egy német mondaná, ha jól sejtem, ezt nem tanultad, hanem éltél is Németországban.

Hálásak vagyunk.” (Kallay Levente)

 
“A tanfolyamot nagyszerűnek talàlom, ezer hàla ès köszönet, hogy lètrehoztad ezt a tanulási lehetőséget szàmunkra.” (Balog-Pekla Éva)
 
“Te olyan kiegészítéseket mondasz, amit sok helyen meg sem említenek! Mikor azt hiszem, hogy már mindenről hallottam, vagy valamit már tudok, sikerül rájönnom, hogy nem, mert mindig “adsz valami újat” (Kamocsai Anett)
 
“Hálás köszönet  az intenzív 1 ėvért (A1-A2) . Minden hétfőn nagy izgalommal vártam az esti órát, ahol nagyon sokat tanultam tőled.  Úgy érzem, sokkal gazdagabb lettem” (Ilyés Ildikó)
 
“A hozzáállásod, a lendület, ami benned van, az erőt ad és mindig ösztönöz, hogy folytasd és ne állj le.” (Krizsán Zoltán)
 

“A saját próbálkozások nem nagyon vezettek akár csak olyan eredményre, amilyen hasznosnak itt az első órát találtam.

És most fogom is a fejem, mert kb 2 éve kacérkodok a gondolattal, hogy bele kellene vágni nálatok, és mégsem tettem korábban. 

Fantasztikusan tartalmas, jó hangulatú és nagyon értékes a tanfolyam, Ahogyan fel vannak építve az órák, az előadásmód valamint a szószedet is, amik által nem csak a német nyelvet tanuljuk meg, hanem az itteni élethez szükséges egyéb általános információkat is megkapjuk. Nekem ezekből is rengeteget segített a tanfolyam. Tetszett, hogy minden témában rendelkezik a Tanár egy nem akármilyen általános műveltségi szinttel is. Ezért is nagyon örülök hogy Nálad vágtam bele, hogy tovább fejlesszem magam.” (Blasits Katalin)

 

“Nagyon jó volt ez a tanfolyam és sokat tanultam.

Nagyon jó volt a “párom” is, akivel összehozott a sors. Tudásunk vagy nem tudásunk egy szinten volt és kb van is. 
Emese egy tünemény! Imádom vele az órákat! Nagyon figyel ránk és a tempónkban halad, lelkesít és dicsér! Ami nagyon sokat tud lendíteni az emberen. 
Én nagyon hálás vagyok, hogy belevágtam nálad a tanulásba. Köszönöm!” (Stemler Anikó)
 
“Nagyon jól éreztem magam. Ilona rendkívül türelmes, alapos, segítőkész és nagyon jól magyaráz. Abszolút meg vagyok elégedve. 
Hogy hasznos volt-e?  Egyértelmű igen!!!  3 hete ugyanis elkezdtem egy német szakmai sulit,  olyasmit,  mint otthon az OKJ,  vannak szakmai és németóráim is, és a németórákon nagyon jól haladok, és mindez nélkületek,  Ilona nélkül nem így lenne… Csak néznék mint borjú az új kapura.” (Tóth Adrienn)
 
“Sok éve sok mindent megértek és amikor az időseknél kint voltam, meg  is értettem magam. Helytelenül használva a nyelvet, de működött. Iskolai nyelvtanulásom nem volt, csak önerőből. Megtetszettek a te feladataid amiket korábban küldtél és felkeltetted az érdeklődésemet a nyelv tanulása iránt. Évek óta már csak itt gyakorlom, a napi kinti nyelvhasználat hiányzik. Jónak tartom a tanítási módszeredet, kedves hangod, személyiséged,segítőkészségedet! Önzetlenül segítesz mindenkinek, ez a mai világban igen ritka! Köszi a jóságodat!” (Sánta Erzsébet)
 

Majd egy éve jelentkeztem a fél éves tanfolyamodra. Akkor nem tudtam, milyen szinten is lehetek, nem nézek ki magamból túl sokat. Akkor e-mailben még egy fogalmazást is küldtem, hogy lásd abból is melyik tanfolyam lenne jó nekem. Hezitáltunk, hogy B1, vagy B2, de mivel nekem a B2-re volt szükségem, így belevágtam… Elég nehéz volt az a fél év, nemcsak tanulásban, hanem a magánéletemben is, így nem haladtam úgy, ahogy szerettem volna… nem tudtam veletek lépést tartani, pedig nagyon jól felépített tanfolyam volt, mindig utólag néztem vissza a leadott anyagokat, Zsuzsával tanultam heti egy órát, az is nagyon jó volt, nagyon kedves, rugalmas, és mindig alkalmazkodott ahhoz, amire nekem épp szükségem volt, hálás köszönet érte.

A rengeteg nehézség ellenére, család, problémák és kisgyerek mellett viszont rászántam magam a végső megmérettetésre, és február 19én Ingolstadtban vizsgáztam. Pár napja kaptam meg az eredményt…… ich habe es bestanden….. mit ,,Befriedigend,, Ergebnisse….
Nagyon szépen köszönök mindent, főleg a lehetőséget, és a rengeteg segítséget….
A tanulást nem hagyom abba, nézem továbbra is a videóidat.
Köszönöm!” (Tóth Móni)

“Meg szerettem volna osztani, hogy kint ülök a balkonon, ragyogó napsütésben és a te hàzi feladataidat oldogatom nagy nagy élvezettel.
Annyira jól összeàllított, sokrétű, érdekes, agyat megmozgató feladatok, hogy egyszerűen imàdom. Mikor a szórejtvény kifog rajtam és a legegyszerűbb szón agyalok….. Élvezem hogy több oldalon àt lehet gyakorolni.
Szeretem az óràid, hogy újra kezdőként,mindig hallok egy mondatot ami újdonsàg,néha kapaszkodó. Végre lazàn tanulom a németet,nincs bennem görcs. És rengeteget kapok kaptam ettől a 7 óràtól.
Melindàval olyan gördülékenyen tanulunk,csupa humorral,és kevés az óra mert millió kérdésem lett. Egy feladaton belül ízekre tudjuk szedni a mondatot, ez is érdekel az is. Forditattja a feladatokat,és kiderül nagy vonalakban mondom jó az csak a mondat szórend, nincs ott egy nicht tehàt nem is azt mondom.
És a mai óràn ràjöttem nem hagytam elmélyedni az anyagot rohantam…..
Pont ma mondtam neki semmenyire nem bântam meg hogy újra kezdtem. Mert most tudom élvezni veletek a nyelvtanulâst.
Vârom veled az òrákat mert élvezet hallgatni.
Már nem unalmas, kényszer a német óra.
Na ezt szerettem volna megírni neked. És köszönöm az önbizalmat amit észrevétlen cseppegtetsz, a merj megszólalni, nem baj, ha nem jó…..
Te maga vagy a segítség.” (Daubner Ágnes)

abszolút pozitív és jó élményekkel gazdagodtam a tanfolyam által.
 
Úgy gondolom Anett kvalitásaival abszolút tisztában vagy, így a szakmai tudását nem is kell dicsérnem, nekem ami inkább fontosabb volt és jó, az a kötetlen, tabu mentes , baráti légkör ami kialakult hármunk közt.
 
“Véleményem szerint a mai felgyorsult és önző világban, és a gyűlölet országában élve ezek nagyon fontos dolgok.
Nyilván ehhez szerencse is kellett, hogy olyan befogadó és nyitott emberekkel hozzon össze a sors mint Anett és Niki, de nekem az őszinte és tiszta kommunikáció nagyon fontos. :)” (Biró Bence Ádám)

“A hála szó nem elég kifejező Anettel kapcsolatban, amit tőle a nyelvtanulás által kaptam! 
Reményt, hogy beszélhetek én is németül végre, 4 év ittélés után. Hogy a németül hallott szövegre végre nem kevert angol-nemettel válaszolok. Bátorságot, némi önbizalmat, hogy merek egyedül ügyintézni. Írtam már válaszlevelet a lányom Tanárnőjének, osztálytárs szüleinek meghívót, mondtam fel szerződést és kötöttem kedvezőbbet, végre értem amit a Netflixen eddig felirattal is csak nehezen. 
 
A lányom, aki itt kint általános iskolás, már az első 5 hét után csodálkozva hallgatott. Amit ő itt Drezdában 3 hónap alatt tanult meg a német általános iskolában, azt most nagyjából én is elértem. Ő élő nyelvben jobb, én pedig a nyelvtannal, így kiegészítjük egymást. Tőle és a férjemtől esett legjobban a dicséret, azt mondták, nem gondolták, hogy ennyire érzékelhető fejlődésen mehetek keresztül ilyen rövid idő alatt. Csak azt sajnálom, hogy nem volt lehetőségem hamarabb belevágni!  
 
Anett rendkívül nyitott, toleráns, kommunikatív, elég pörgős, de nagyon követhető. Egy percig sem unatkoztam az óráin, minden szóbeli feladatot élveztem. Eddig szavakat értettem és próbáltam kitalálni a mondatokat nyelvtani ismeret nélkül. Próbálkoztam ezer könyvből egyedül haladni, de nem volt elég motiváló. 
Anett óráiban és az egész tanfolyamban az a legjobb, ami a legnagyobb félelmem volt a kezdetén, hogy beszedcentrikus. Minden feladat. Nem unalmas nyelvtanpélda könyvből, hanem az életben minden előforduló szituáció, párbeszéd, ami előfordulhat, szerepelt a 2×10 hét alatt, amiből rengeteg szókincs jött fel ránk, magához vonzva a nyelvtant. Az írásbeli házi feladatokkal pedig az órán elhangzottakat gyakorolhattuk be, mindig egy kis plusszal.
Egész más perspektívából tanulhattam nyelvet, mint azt óvodától kezdve tanultam eddig. 
Ezt a nyelvet nem én választottam, csak azt, hogy az életünket itt fogjuk együtt kezdeni, – egyedülanya voltam két gyermekkel otthon rendőrként, amikor megismertem a ma már férjemet- és úgy döntöttünk közösen, hogy nem ő költözik haza Magyarországra hozzánk, hanem én hagyom ott a hivatásomat, otthonomat, és kezdünk bele együtt egy új otthonban. Így egyfajta nyomás, kényszer volt rajtam ezzel kapcsolatban, aminek meg kellett feleljek. Nem mondom, hogy a kedvencem lett, de mégiscsak összeállt valamiképp a fejemben végre az angol és a spanyol után. Eddig nem tudtam a nyelvtudás hiánya okán itt gyökeret verni, de ez is megváltozott bennem a tanfolyam alatt. A legnagyobb problémám a német életben az volt, hogy elmaganyosodtam, a családomat leszámítva nem voltak szociális kapcsolataim a nyelvi akadályok miatt, pedig már a két fiam is itt kint született. A nyelvtanfolyammal esélyt kaptam ezen változtatni, hogy boldogabb, egészebb lehessek újra, egy másik országban is teljes élettel. Minden energiát, időt, pénzt megért a tanfolyam, mert cserébe ezekben nem mérhető dolgokat kaptam. A megérkezés lehetőségét, nem csak az itt vagyok-ot. Hogy nem csak a gyerekeimnek jobb itt, nem csak ők boldogok, hanem én is az lehetek. Hiszen egy szomorkodó, baráti kapcsolatok hiányát élő feleség, anya kedve kisugárzik a családra is, hiába tartja magát az ember, a szerettei érzik, ha valami nem kerek.” (Balla Nikolett Barbara)
 
Nagyon inzenzív félév volt (heti 1 óra Veled és egy óra Ilonával), néha csak kapkodtam a fejem…, mennyi újdonság jön. Rengeteg dolgot felismerek, és kezd tisztázódni pár kifejezés/eset, amik eddig összekeveredtek.
Az én célom ezzel a tanfolyammal az volt, hogy bátrabban merjek beszélni (érteni sokat értek, a Gas Umlage-val kapcsolatban, ami most abszolút friss téma német megbeszéléseken veszek részt a kollégáimmal…), viszont beszélni EDDIG nem mertem.
Úgy gondolom, Ilonaval áttörést értünk el, sokkal bátrabb vagyok, mint korábban, amit nem tudok eleggé megköszönni.” (Klein Zsófia)

 

Fail Ági nagyon lelkiismeretes, elégedett vagyok a munkájával. Még a nagy meleg és a rövid idő ellenére is sikerült átvennünk a vizsga minden részét, ami nagyon nagy segítség volt, mert már alig emlékeztem a két évvel ezelőttinek a menetére. 
Még ha B1 lesz az eredmény, akkor is úgy vélem, hogy Ági mindent megtett azért, hogy sikerüljön a vizsgám, és a folyamatos hőség ellenére is türelmesen magyarázott. Még azt a részt is átvette velem, amiről én időhiány miatt eredetileg lemondtam, de ő mégis szakított rá időt. A házinak feladott Aufnahmeberichteket a szabad idejében kijavította otthon és az egyik javítását pont fel is tudtam használni vizsgánál. Őszintén tudom őt ajánlani másoknak is.” (Nyisztor Mária)

“Nagyon köszönöm az eddigi munkádat és nagyon hálás vagyok, hogy általad sokkal több mindent megértek és ami számomra fontosabb, hogy már nem félek megszólalni. Sőt mondani is szoktam, hogyha valamit nem helyesen mondok, javítsanak ki nyugodtan ezzel is tanulva a hibáimból.” (Futó Ramóna)

„Köszönöm Neked, hogy meghoztad a kedvem a nyelvtanuláshoz és az A2 csoportban megmutattad, hogy így is lehet tanulni.
Az 5 napos kihívás még jobban elmélyítette a tanultakat.
El sem hittem, hogy 83 %-ot teljesítettem a teszten. Volt egy-két kérdés, ahol egyértelműen elnéztem a kérdést, de így is fantasztikus számomra, főleg egy nappal az 50. születésnapom előtt.
Szóval hála és nagy nagy köszönet érte.” (Losonczi Anita)

Először is szeretném megköszönni Neked ezt a félévet, hogy Veled tanulhattam és lelkesen próbáltad megszetettetni velem a németet! (Már nem utálom annyira)
Imádom ahogy elmagyarázod a számomra – eddig- érthetetlent, értelmet és logikát adsz a dolgoknak!
Igazán csodálatos amit csinálsz!
Hálásan köszönöm!” (Maros Krisztina)

Hihetetlenül sok minden rendeződött bennem nyelvtani és mondatszerkezeti szempontból és sokkal magabiztosabban beszélek.
Nagyon meg vagyok elégedve veletek és Barbarát külön köszönöm, nagyon sokat segített a haladásban.
Mindenképpen ajánlani foglak benneteket.” (Bauman Anikó)

“Csak jelezni szeretném önnek, hogy én annyira elégedett vagyok az ön által tartott órákkal, és az egyéni órával is amit Anett tart nekem. Hihetetlenül kellemesen csalódtam.  Meglepodtem az egyéni órán nagyon. Anett borzasztoan Kedves türelmes és megertő volt ma velem . Teljesen butának éreztem magam,de Anett annyira jól és embersegesen kezelte a dolgokat  Most már 100%ig biztos vagyok benne hogy jó helyen vagyok. Csak azt bánom hogy nem hamarabb jelentkeztem. Ez az egész valami hihetetlen jól össze van rakva. Köszönöm szépen  ( és ezt csak zárójelben jegyzem meg,de ez hogy ennyire figyelnek és támogatnak minden pénzt megér)” (Kiss Éva)

“Kedves Ági! Nem találok szavakat lassan. Annyira jól csinálod, amit csinálsz!  Gratulálok! Köszönök mindent!” (Békefi Edit)

Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget és felkészítést. A német Akadémia rengeteget segít a némettanulásban.
Külön köszönet a tanáromért, aki nagyon sokat segít, a kérdéseimre azonnal választ kapok és türelmes, kedves, mindent elmagyaráz. A tanárnőm Eszenyiné Varga Zsuzsanna.
Azért írok, mert jó hírem van. Megpróbáltam a vizsgát, mert szükségem van a nyelvvizsgára a diplomához.
Sikerült a B2 nyelvvizsgám! Nagyon örülök neki. Nagyon szépen köszönöm a felkészítést, nagyon sokat tanulok tőled már több éve a tanfolyamokon keresztül. A német Akadémia nagy jó ötlet volt, és örülök, hogy bekerültem a csoportba. Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget! Mindig hálás leszek a segítségedért.
Természetesen a tanulást folytatom és már nagyon várom a következő óránkat! Addig is minden jót kívánok!
(Szabó Marianna)

 

“Szeretném kifejezni hálámat és köszönetemet abba a (belénk tanulók felé) belefektetett lelkes és odaadó munkába amit tesztek.
Ági, a te videóid annyira részletes és érthető köznyelven magyarázod el nekünk, hogy tényleg kezdem megszeretni a német nyelvet….. 🙂
Zsolt, te óráid pedig részletesen és odafigyelő módon tartod, magas szintű felkészültséggel. Rendkívúl élvezem, hogy értem a nyelvtant, azt még nem mondom, hogy tudom is, mert ahhoz még sokat kell tanulnom.
De az első órai sokk után, most már én is elhiszem, hogy fogok tudni németül beszélni.
Így hát nagy hálával zárom ezt az évet, hogy rátok találtam. 
KÖSZÖNÖM az áldozatos munkátokat.” (Szatai Zsolt)

“Az utóbbi időszakban a legjobb döntésem volt, hogy téged és a Gyorsítósáv csoport választottam. Gondolom, tudod, hogy sok más ajánlat is kering a neten. Én nyugdíjas vagyok, van időm figyelni a netet és tudom, hogy a Gyorsítósávban kezd összekovácsolódni egy kis csapat, akik a te leghívebb követőid.” (Szabó Tamás)

“Szeretnék visszajelzést adni a kurzusról, így az ötödik óra után. Már tavaly elkezdtem németet tanulni privát úton és nem jártam sikerrel, így abbahagytam a tanulást,mert nem kaptam kedvet hozzá. Viszont most teljes lendülettel és tanulási vággyal írom a házi feladatot. Örömmel ülök le a gép elé és várom, hogy hogyan tudok szerepelni  az órán. Ilona nagyon kedves velünk, segítőkész és tényleg minden kívánságunkat teljesíti. Nagyon örülök, hogy előre megírt vázlatot kapunk szószedettel, így van időnk a kérdésekre és a magyarázatra. Nagyon sok házit kapunk, amit munka mellett nem győzök csinálni viszont a változatos feladatok által jól rögzül amit tanultunk az előző órán.  Mindig örülök ha találok egy olyan szolgáltatást, ahol tényleg az elkért összeg értékét adják vissza. Ebben az esetben talán többet is. Nagyon szeretnék megtanulni folyékonyan beszélni németül és úgy érzem végre megtaláltam a “segítő kezet”. Köszönöm a lelkiismeretes munkájukat. Csak így tovább!” (Kinga)