EXKLUZÍV AJÁNLAT ÁREMELÉS ELŐTT: Szókincsfejlesztő előfizetéses program

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

10 tipp a sikeres nyelvtanuláshoz – valakitől, aki 16 nyelven beszélt

Tudod, ki volt Lomb Kató? Egy nyelvzseni, aki azonban nem tartotta annak magát, holott 16 nyelven értett, fordított, a legelső szinkrontolmácsok egyike volt.
Valaki, akinek szent meggyőződése volt, hogy a nyelvtanuláshoz nem zseninek kell lenni, hanem megfelelő módszereket és nagy adag lelkesedést, érdeklődést kell az embernek csupán ”bevetnie”.

Mutatjuk a módszereit, tippjeit, figyelj!

1. Foglalkozz minden áldott nap a nyelvvel! Ne azt csináld, hogy kitűzöl bizonyos napokat a nyelvtanulásra, hanem építsd be a nyelvet a mindennapi életedbe! Ha csak pár percet akad, akkor mondj el az adott nyelven pár mondatot, vagy hallgass meg egy dalt.

2. Ha csökken a lelkesedésed a nyelv iránt, válts módszert; dalok hallgatása helyett nézz filmeket (Hogyan lehet filmekkel gyakorolni a németet?), a nyelv könyvet picit félre téve nézz, hallgass nyelvtani magyarázatokat, vagy olvass egy könyvet, cikket az adott nyelven.

3. Soha ne tanuld a szavakat elszigetelten, mindig csak szövegkörnyezetben, példamondatokkal! Írtunk pár tippet a szótanuláshoz, ha esetleg beletörik a bicskád a szavakba.

4. Olvasás, zenehallgatás közben sokszor fogsz találkozni olyan szóösszetételekkel, amelyek gyakran előfordulnak az adott nyelvben, ezeket gyűjtsd ki magadnak, és tanuld meg őket.

5. Tartsd mindig nyitva a szemed és a füled! Használj fel minden alkalmat a nyelvtanulásra! Látsz egy német nyelvű reklámszöveget? Próbáld lefordítani! A joghurtos dobozon németül vannak az összetevők? Értsd meg őket! Ezer formában jön veled szembe a nyelv, használd ki!

6. Csak olyan kifejezéseket tanulj meg, amelyek biztos helyről származnak, vagy tanárral átnézetted, hogy ne hibásan memorizáld a dolgokat!

7. A kifejezéseket célszerű E/1. személyben megtanulni.
(pl. totál kész vagyok- „Ich bin fix und fertig”)

8. Sok oldalról bombázd magadat a nyelvvel! Hallgass szövegeket, olvass, beszélj!
Minden készséget (beszéd, értés, olvasás, írás) fejlessz!

9. Merj az adott nyelven BESZÉLNI! (Mit tegyek, ha nem tudok megszólalni némeütl?)

10. Higgy magadban! Igen, van, akinek könnyebben megy a nyelv, van, akinek nehezebben. DE! Ha elhiszed, hogy menni fog, akkor semmi sem állít meg! Hidd el!

+1 tanács – tőlünk: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni – végül is Lomb Kató is elmondta ezt, inkább csak még egyszer hangsúlyozzuk A Facebook csoportunkban ezt is megteheted, nézz be!

Ha kezdő vagy, és szeretnéd a leggyakrabban előforduló kérdéseket – válaszokat németül megismerni, megtalálod őket ajándékaink között.

Übrigens: Van olyan, tipp, amit Lomb Kató kihagyott, de Neked sokat segít a nyelvtanulásban?
Alul oszd meg velünk is hozzászólásban, légy szíves! Köszönjük! 🙂

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás dal elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás idő időhatározók igeragozás igék játék kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás személyes névmások szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!