EXKLUZÍV AJÁNLAT ÁREMELÉS ELŐTT: Szókincsfejlesztő előfizetéses program

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Kimehetek nyelvtudás nélkül külföldre?

A leggyakoribb mondatok külföldön élő magyaroktól

Egyre többen kénytelenek úgy dönteni, hogy külföldön próbálnak szerencsét, mert a magyar viszonyok között nem akarnak/tudnak létezni. 

Szomorú és ijesztő helyzet ez, sajnos… 

Van, akinek olyan gyorsan kell lépnie, és nyelvtudás nélkül is megy, „majd csak elboldogulok” alapon.

Van, aki férjét/feleségét követi, mert ő kapott egy jó álláslehetőséget.
És van, aki szeretne menni, de érzi, hogy azért nyelvtudás nélkül nehéz helyzetben lesz kint.

És igaza van!

Persze, legtöbbünknek először az ugrik be: bakker, még egy kiló kenyeret se tudok majd venni, nem tudom elintézni a hivatalos ügyeimet, stb. stb. stb.

De a legszívbemarkolóbb mondatokat most már napi szinten halljuk a kint élőktől, amikor megkérdezzük, miért szeretnének jól megtanulni németül:

Azért mert hülyének néznek, nem vagyok az, de amikor kérdeznek, nem tudok válaszolni, és ebből azt szűrik le, hogy ostoba vagyok – és egy idő után már én is így érzem

Tudok már valamennyire németül, de csak bolti eladóként alkalmaznak, pedig én teljesen más munkára vágyom, de oda jobb nyelvtudás kell.

Kihasználnak, mert látják, hogy nem tudom megvédeni magam, és hogy nem értek mindent, amiről szó van.”

Férjem után jöttem ki, és most egész nap a falat bámulom, mert nem tudok németül, és nem vesznek fel sehova. Takarítottam egy helyen, de ott annyira lekezeltek, hogy nem bírtam, és eljöttem.”

Szomorú ezt olvasni, igaz? Valahogy ebbe az ember bele sem gondol, csak amikor már benne van az adott helyzetben, és átéli, akkor jön rá, hogy mennyire kiszolgáltatott is a nyelv ismerete nélkül. Az életünk nagy részét a munkánkkal töltjük – ha az nem szerez örömet, csak egy kényszer, egy muszáj dolog, akkor nem lehetünk igazán elégedettek, boldogok.
Márpedig nyelvtudás nélkül szinte lehetetlen olyan munkát kapni, amilyet szeretnél.

Ha lehetőséged van rá, tanuld meg az adott ország nyelvét, ahova mész. De ha már kint vagy, ott is szakíts időt a nyelvtanulásra, ne hagyd, hogy kiszolgáltatott legyél!!!
És: ne engedd el az álmaidat, hogy olyan munkát találj, amiben kiteljesedhetsz! Igen, a pénz (is) fontos, de az legalább annyira, hogy szeresd azt, amivel az életed nagy részét töltöd.

Segíthet még Neked a felkészülésben a párbeszédcsomagunk is, melyben 20 szituációt vettünk alapul a mindennapokból – életszerű mondatokkal, fordítással, hanggal.

Nézd meg ajándékainkat, van köztük kezdőknek szóló anyag, de a nyelvet már ismerőknek is raktunk össze állásinterjús kérdéseket!
Valamint ha egy támogató, nyelvtanulós csoportba vágysz, kukkants be hozzánk a Facebook-on!

Állj neki, még ma! 😉

Ui: Te már kint vagy? Készülsz külföldre költözni? Leírnád a tapasztalataidat? Köszönjük!

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás dal elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás idő időhatározók igeragozás igék játék kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás személyes névmások szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!