ÚJÉVI CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG!

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Hogy néz ki a próbaóra? Hogy zajlik az online nyelvoktatás nálunk Skype-on / Messengeren / Zoom-on?

Avagy: hogy tanítunk mi? Melyek a tárgyi feltételei az online óráknak? Milyen kérdések merülhetnek fel?

Sok megkeresés érkezik hozzánk a mai napig is azzal kapcsolatban, hogy mit is takar a skype-os nyelvoktatás. Nos, rengetegen foglalkoznak már nyelvoktatással, és manapság, a Corona óta online nyelvoktatással is (jó, ha utánanézel, milyen tanárt is válassz, mert végtelen a kínálat, és a színvonal is nagyon eltérő lehet.)
Mi a saját óráinkról tudunk részletesen beszámolni, a kérdéseitek alapján összeállítottunk néhány szempontot, megfontolnivalót, reméljük, segítenek! Íme:

1. Tárgyi feltételek: mindenképpen széles sávú internet kell ahhoz, hogy akadálymentesen tudjunk beszélni.
Kamera nem feltétlenül szükséges, de jobb, ha látjuk az arcodat, gesztusaidat, sokat mondanak ezek is. Van, aki pár óra után lesz csak merész, és akkor meri bekapcsolni a kamerát, ám legyen! 😉
Mikrofon (beépített vagy fülesen keresztüli) viszont mindenképpen kell.

2. Próbaóra (Ha először jársz nálunk, lehetőséged van csak egy órát utalni, hogy el tudd dönteni, meg tudunk-e győzni arról, hogy velünk megtanulsz németül. Ha bármi okból kifolyólag nem lennél elégedett, minden további kérdés nélkül visszautaljuk az óra díját, így ez Neked semmiféle kockázattal nem jár.)

Az első órán biztos, hogy megkérdezzük, így ha előbb is meg tudod osztani velünk, mi csak örülünk:
– mik a céljaid a nyelvvel, miért szeretnéd megtanulni?
– tanultad-e már, vagy teljesen kezdő vagy?
– ha tanultad a nyelvet, milyen könyv(ek)ből?
– milyen szempontok fontosak neked (a tanulásnál, a tanárnál stb.)?
– mennyi időd van a nyelvvel foglalkozni?

Hamar lemennek ezek a kérdések, és ezek után bele is vágunk a közepébe. Az első (vagy próba-) órán is már egyből beszéltetünk, így fel is tudjuk mérni a szintedet, erősségeidet, lesz egy átfogó képünk a tudásodról. Illetve máris megkezdődik a közös tanulási folyamat!

3. Teljesen rugalmasak az óráink! Természetesen az igényeidhez szabjuk az óra menetét, témáit (vegyítve a mi több évtizetedes tanári tapasztalatainkkal). Ehhez azonban Neked is tudnod kell, hogy mit szeretnél a nyelvvel elérni. A beszédre szeretnéd a hangsúlyt fektetni, vagy esetleg írásbeli nyelvvizsgára készülsz? A nyelvtannal vannak gondjaid? 
A rugalmasság kiterjed az időpont egyeztetésre is: van akinek nagyon zaklatott az élete, így csak 2-3 nappal az óra előtt tud jelezni; ez is működhet, ha Neked csak így fér bele a tanulás.
Erről egy átfogóbb képet kapsz, ha elolvasod az egyéni órákról szóló információkat a linkre kattintva.

4. Könyv, füzet kell-e? Nézd, ha van olyan nyelvkönyved, amiből eddig tanultál, és azt szereted, motiválónak találod, akkor mehet abból az óra. De szívesen ajánlunk mi is könyvet. Valamint az is előfordulhat, hogy könyv nélkül haladunk, ha már magasabb szinten tartasz és nem szeretnénk feltétlenül egy könyvnél leragadni.
Viszont jegyzetelni mindenképp ajánlott, így készítsd be magadnak tollat/ceruzát és papírt!

5. Mivel fő célunk a beszéd gyakoroltatása, számíts arra, hogy nem fogunk minden hibánál leállítani, hiszen az megakasztja a beszédet, viszont gyors-és gépírónőket meghazudtoló módon jegyzeteljük a tévesztéseket, amelyekre aztán visszatérünk.

6. Házi feladat: szintén igény szerinti. Van, aki szereti, ha rengeteget gyakorolhat, ennek nem álljuk útját. 🙂 Az órán hallottak alapján személyre szabott leckét küldünk, hogy érezd a törődést! 😉
Van azonban, aki hallani sem akar háziról – nos, akkor nem küldünk. (Viszont tudni kell, hogy minél többet tud egy nyelvtanuló saját maga is időt szánni az egyéni gyakorlásra, annál gyorsabb, annál hatékonyabb a haladás.)

7. És mit kapsz még az órán: rengeteg hasznos link, maximális odafigyelés, jó hangulat, illetve órán kívül is megkereshetsz minket.
Amennyiben nem tetszik, amit a próbaórán megtapasztalsz, csendes búcsút veszünk egymástól, hiszen úgy tudsz leginkább haladni, ha van egyfajta összhang, szimpátia a tanuló és a tanár között.

Van még kérdésed, amire nem kaptál választ? Írj nekünk!

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás időhatározók igeragozás igék játék keresztrejtvény kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás sein személyes névmások szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!