EXKLUZÍV AJÁNLAT ÁREMELÉS ELŐTT: Szókincsfejlesztő előfizetéses program

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Így tanultok Ti

5+1 tipp, amivel hatékonyan tudtok tanulni

Szuper trükköket és tippeket szoktunk kapni a Facebook csoportunkban. Ezért is nagyon szerethető ez a csoport, mert a feladatok, a tanári magyarázatok, a humoros, tanulságos történetek közt mindig előkerül olyan praktikus trükk is, amivel igen sokat lehet segíteni a többieknek is. Nem teljesen jó az alcím, hiszen nem csak tanulási praktikákat szoktak velünk megosztani a csoporttagok, hanem olyan leírásokat is, amelyekkel egy-egy nyelvtani szabályt könnyebben meg tudnak jegyezni.
Lássuk hát a medvét! 

5 tipp, segítség – Tőletek nekünk – és egymásnak 😉

1.) Igen sokan szenvednek a személyes névmásokkal, azon belül az az ihm, ihr keveredése okoz sokaknak gondot.

Egyik tanítványunk szuper trükkje, azoknak akik keverik az személyes névmásoknál az “ihr” (jelentése: neki-nőnemben- az ihr még jelent sok mást is egyébként), és “ihm”-et (jelentése: neki hímnemben, semleges nemben).
Nőnem: arról jegyezte meg, hogy I(h)rén-nek, ő nő.
Hímnem (meg semleges): ő pedig I(h)mre-nek, hapsi.

Talán segít Nektek is, ha keveritek ezt a kettőt. Persze van akinek ezek az asszociációk zavaróak, tőlük elnézést kérünk!
És köszi, Judit! 😉

2.) A feltételes múlt magyarázatához érkezett egy szuper segítség Melindától:
Leírom, én hogy tanultam meg a feltételes múltat, hátha neked is segit.:)Előbb mondd el kijelentő mondat múlt időben, amit feltételesben szeretnél mondani, majd egyszerűen cseréld le a haben-t hätten-re, pl. a te mondataiddal: Meg tudtam csinálni: Ich habe es machenkönnen (mindig a perfektet – az összetett múltat használd!), majd simán átírod a hatte-t hätte-re: Meg tudtam volna csinálni Ich hätte es machen können. Vagy a másik : Ich habe genug Zeit gehabt. = Elég időm volt. Ich hätte genug Zeit gehabt. = Elég időm lett volna:)Ilyen egyszerű!

3.) Sokan szenvednek attól, hogy nem értik meg egy adott szituációban, mit is mond a német fél.
Telefonon ez aztán még gyakrabban előfordul, hiszen akkor még a szájmozgás lesése sem segíti a megértést. Kiváló gyakorlás lehet, ha ezeket a beszélgetéseket rögzíted és visszajátszod – ahányszor csak akarod. Ezt a tippet is nagyon szeretjük, és köszönjük! 🙂

4.) Links, rechts? Jobb, bal? Vagy bal, jobb? Hogy is van ez? Kaptunk erre is trükköket. 
A links – rechts pàrost pedig úgy, hogy egy napig volt a bal kezemre írva hogy links. Pàrokat soha nem tudok megtanulni, mert összekeverem őket, így mindig az egyiket megtanulom, akkor a màsikat kizàràsos alapon fogom tudni.

Ugyanezt a problémát Bernadett így oldotta meg: 
Links – rechts- re van ötletem. Magyarul is mondjuk, hogy valaki link ember. Az olyan balfék. Szóval a links ezért bal.

5.) Egy egyszerű, de nagyszerű trükk: a plakátolás!
Falra, csempére, ágy fölé, WC ajtóra – persze csakis a ház többi lakójának beleegyezésével.
A képen Gergő szuper plakátolását láthatjátok, így aztán nincs menekvés a tanulás elől! 🙂 

+1.) Éva pedig – ugyenezen “kiplakátolás elven” a telefonját használta segítségül, hiszen mindig kéznél van. Ha nem jutott eszébe egy ige megfelelő ragozása, vagy épp a személyes névmásokkal küszködött, egyszerűen csak rápillantott, s máris tudta folytatni a mondandóját.ITT pedig a beérkezett anyagokat találod a játékunkra, ami szintén arról szólt, ki milyen módszert alkalmaz. Gyere szavazni, Neked melyik tetszett a legjobban!

Neked van trükköd, módszered, ami segíti a tanulásodat? 

Ha pedig bajban vagy, hogy milyen mondatokat is doghatsz be különböző szituációkban, nézd csak meg a párbeszéd csomagunkat, szeretni fogod! 😉

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás dal elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás idő időhatározók igeragozás igék játék kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás személyes névmások szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!