EXKLUZÍV AJÁNLAT ÁREMELÉS ELŐTT: Szókincsfejlesztő előfizetéses program

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Hogyan használd a Facebook csoportokat?

“Egy csomó nyelvtanulós csoport tagja vagyok, mégsem érzem, hogy fejlődnék velük.”
Avagy: hogy használd okosan a Facebook csoportokat? 

Először is: a puding próbája az evés.
Semmi gond azzal, ha több csoportot is bejelölsz, és megnézed, hol mit „kínálnak”.
Biztos láttad már, hogy Dunát lehet rekeszteni a nyelvtanulós Facebook csoportokból is. A választás nem mindig könnyű, egy ideig figyelni kell a csoportot, de ha jó csoportra lelsz, az aranyat érhet.

Mitől jó egy Facebook csoport?

1. Van benne élet. Ha felteszel egy kérdés, kapsz rá érdemben választ. Ez nagyban összefügg azzal, hogy

2. Van tanár, vagy a nyelvben jártas személy, aki figyeli a hozzászólókat és javít. (Figyelem, nem várható el a tanároktól sem, hogy mindig, mindenre válaszoljanak, de ha jó csoportot találsz, a tanár szeme ott van a hozzászólásokon.)

3. Egy jó kis közösségre lelhetsz, ahol olyan emberek vannak, akik hasonló cipőben járnak, mint Te. Sok közös problémátok, kérdésetek merülhet fel. Jó érzés, ha az ember nem marad egyedül a kétségeivel, kérdéseivel.

4. Sokan csak csendes megfigyelőként vannak jelen a csoportban, ez is sokat segíthet, de még jobb, ha hozzá is szólsz a dolgokhoz, feladatokhoz, hiszen lesz, aki javít, eszmét cserél Veled, amiből nagyon sokat lehet tanulni!

5. Nem maradsz le aktuális dolgokról, hiszen egy nyelvtanulós csoportban tuti felmerülnek aktualitások, amikről jó idejében tudni. Nálunk pl. a nyelvvizsgák változásakor sok szó esett a témáról.


6. Online barátokra, ismerősökre tehetsz szert, ami nem kis dolog. Volt olyan, hogy a csoportunkban kiderült, hogy 2 ember egy helyre jár tanulni és a szomszéd teremben üldögél. Mi ez, ha nem a sors (csoport :-D) keze?!

Ennyi jutott eszünkbe most. Alul hozzászólásban megírod, Neked még mi fontos egy Facebook csoportnál?
És ha kedvet kaptál körülnézni, gyorsan ajánljuk is magunkat, próbáld ki a mi csoportunkat is! Reméljük, odabent találkozunk! 😉

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás dal elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás idő időhatározók igeragozás igék játék kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás személyes névmások szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő


Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!