EXKLUZÍV BEVEZETŐ AJÁNLAT: Interaktív szókártyák – 4 nyelvi szinten

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Célirányos némettudás kiköltözéshez

Jellemző felállás, amikor a családapa munkát kap német nyelvterületen és vele költözik a család. Persze minden szituáció egyedi, de egy ilyen költözéskor többnyire az anyára hárul a családi élet zökkenőmentes megszervezése, így nemcsak munkavállalóként, de hozzátartozóként is érinthet minket a német tanulás.

Amikor igazán felgyorsítanád a némettanulást

Sokan vannak, akik bár megbízható nyelvtudással érkeznek Németországba, mégis nagy megpróbáltatásként élik meg, mire beleszoknak az új életükbe. Még ha lakás, munkahely is vár ott, akkor is rengeteg az újdonság, az ismeretlen, aminek a felfedezéséhez, az akadályok elhárításához minimum kitartás kell. A legjobb, ha emellé nyitottságból, rugalmasságból, bátorságból is „feltankolunk”! Hiszen egy új életkezdés külföldön nem csekély energiabefektetéssel jár. Pénz, idő és fáradság, mire minden a helyére kerül. A német bürokrácia bonyolultsága és a végeláthatatlan intéznivalók kezdetben rengeteg időt emésztenek fel. A családanyákra a bevásárlás-főzés-takarítás körén túl egyéb tennivalók is hárulnak. Ezek jó részénél elengedhetetlen, hogy megértsék és megértessék magukat: kinti iratok intézésekor különböző hivatalokban, hatóságnál, bankban, gyógyszertárban stb. A mindennapi élet megannyi területén fontos, hogy kommunikálni tudjunk németül. Gyakran problémás és időigényes a gyerekek intézménybe kerülése, a gondozókkal, tanárokkal, intézménnyel való kapcsolattartás. Rossz érzés, ha nem tudunk segíteni a tanulnivalóban vagy a szülői értekezleten alig értünk valamit. Az igazi nehézség azonban, ha az orvosnál, ne adj isten sürgősségi ellátás esetén nem tudjuk kifejezni magunkat.

Célirányos német nyelvtanulás

Celiranyos nemettudas

Hacsak nem korábban is napi szinten használtuk a németet, az otthon megszerzett tudásunk szinte minden esetben frissítésre, gyakorlásra, elmélyítésre szorul. Német környezetben természetesen hatalmas segítség, hogy a megtanultakat korlátlanul gyakorolhatjuk. A Lupán Német Online nyelvóráin kifejezetten törekszünk a kinti élet megkönnyítésére. Így az azonnal hasznosítható nyelvtudás a fenti esetekre való felkészítést (is) jelenti. Azt azonnal szükséges nyelvismeretet, ami érezhetően és egyből megkönnyíti a hétköznapokat, amiből rögtön profitálhatunk.

A beszéd nálunk folyamatosan kiemelt helyen szerepel.

Szeretjük hallani, látni, ahogyan a nálunk tanulók egyre önállóbban és hatékonyabban vesznek részt új életük alakításában és egy szempillantás alatt lépnek túl korábbi félelmeiken, és válik természetessé számukra a német használata. Egy csoportos nyelvórán kicsit úgy érezheted magad, mintha helyiekkel ismerkednél, akikkel hasonló cipőben jársz, ugyanazokkal a problémákkal szembesülsz. Az első órától fogva németül beszéljük meg, mik is ezek a problémák konkrétan. Olyan gyakorlatias megoldásokat tárgyalunk végig, amik hozzájárulnak, hogy ne adjanak el Németországban, hogy ne tudjanak (mondjuk egy szerződéskötésnél) megtéveszteni, hogy napról napra egy több lehetőséggel élhess! Nem tankönyv szerint, hanem az életedben felmerülő helyzetek, aktuális kihívások mentén haladunk – hiszen arra van szükséged, és ezért annak a megtanulásában vagy a legmotiváltabb.

Szeretnénk megerősíteni benne: egy új hely egyben új lehetőség is, és a nyelvtudásod vagy annak hiánya nem akadály! Akárhol is tartasz most a németben, a kiköltözés utáni aktív nyelvtanulás csak támogatni tud az idegenben való beilleszkedésben.

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!