EXKLUZÍV AJÁNLAT ÁREMELÉS ELŐTT: Szókincsfejlesztő előfizetéses program

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

9+1 tipp a német szavak megtanulásához

Segítség, nem mennek a szavak a fejembe!

9+1 tipp a német szavak megtanulásáhozHogyan tanuljam a német szavakat? – az egyik leggyakoribb kérdés a tanulók részéről, és hát én is megszenvedem ezt a nyelveknél, mert na, egyszerűen nem szeretek szavakat tanulni. Ülve, a könyv/gép/müzlis tál felett görnyedve. De lehet ám ezt máshogy is! Lássuk a medvét!

1. A német főneveket sajnos muszáj névelővel (der, die, das – „a”, „az”) és többesszámmal megtanulni. Vagyis nem muszáj, de erősen ajánlott, mivel rengeteg egyéb nyelvtani dolog épül rájuk. (Ebben a másik bejegyzésben találsz tippeket a névelők megjegyzéséhez.)

2. Van a cetlizés módszere. Azaz, ragassz ki a tárgyakra a lakásodban cetliket, amelyekre ráírod a tárgy német nevét. Pepitában ugyanez, ha a WC-ben kiragasztod a cetliket – ha ott sokat szoktál üldögélni ;-), de van, aki rúzzsal a tükörre ír minden nap 1-2 szót. A lényeg, hogy bombázd az agyadat, látja a szemed, és ha emellé hangosan ki is mondod, még inkább bevésődik a szó!

3. Cetlizéskor ugye kiragadsz egy szót, mert ha teleírod a cetlit, lényegét veszti a dolog. DE!
Mindig írj/mondj az adott szóval mondatokat! Kontextusba helyezve könnyebben beépül a szókincsedbe! 

4. Írd körül a szavakat, azaz fogalmazd meg német mondatokkal, mit is jelent az adott német szó.
Így megint csak kénytelen vagy használni és gondolkodni róla, ami által elkerülhetetlen lesz, hogy megragadjon a fejedben.

5. A bevásárló listádat, a napi teendőidet, a kedves üzenetet a gyerekednek/férjednek/feleségednek írd csak le németül. Használd a nyelvet!

6. Vannak mumus szavak, amiket egyszerűen nem bírsz megjegyezni; ezeket írd le legalább háromszor egymás után, szintén mondatba ágyazva, és azt is, miért utálod. pl. Ich liebe das Wort „Liebe”, denn ich kann es mir leicht merken. „Liebe” ist ein schönes Wort, és így tovább. Ha érzelem kötődik a szóhoz, könnyebben beépül.

7. Vannak szótanuló, szógyakorló app-ok, legtöbben az Anki-ra esküsznek; az app-okról szintén később írok bejegyzést.


8. Filmek, zene, könyvek, vedd körül magad a nyelvvel! A filmek áldásos hatásáról találsz már egy bejegyzést.

9. Utoljára, de nem utolsóként: gyere az ingyenes FB csoportunkba! Igen, ez itt a reklám helye, de egyben nagyon jó tanács is. Rengeteg feladatot teszünk ki, amelyekkel játékosan tanulhatod a nyelvet. Most rajtad a sor, hogy csatlakozz, ha még eddig nem tetted meg!

Most jön a +1: Te hogy tanulod a német szavakat? Elárulod alul hozzászólásban? Köszi!

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás dal elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás idő időhatározók igeragozás igék játék kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás személyes névmások szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!