Interaktív német nyelvi szemeszter – ugorjon egy szintet a németed!

nap
óra
perc
másodperc

Ünnepek


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ünnepelni jó! Sőt, még az ünnepekre gondolni is jó! 🙂 Ezért úgy döntöttünk, beszéljük ki ma, milyen ünnepek vannak Németországban, milyen ünnepeket tartunk Magyarországon? Mennyi a hasonlóság, milyen különbségek vannak? Melyik ország hogy ünnepel, mik Németország különleges szokásai, sajátosságai, amik Magyarországon meglepőek lehetnek?

Ne maradjatok le az “ünneplésről”, hallgassátok meg a mai adást is!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A melléknevek

Mai küldetésünk: megszerettetni a mellékneveket. Lehet őket szeretni? És miért nem? 😀 Mennyire zavaró a beszélgetőpartnerünknek, ha rosszul ragozunk, esetleg nem megfelelően fokozunk egy melléknevet?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Vissza az iskolapadba!

Ezúttal egy könnyedebb téma. Kinek mit jelent az ősz, a szeptember? A megújulást? Az iskolakezdést? Kezdődik megint a rohanás, vagy csak visszatérünk a mindennapi életritmusba?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Beszédpara

Beszédpara – minden nyelvtanuló rémálma. De miért is? Miért félünk megszólalni? Miért hisszük azt, hogy kinevetnek, hogy nem vagyunk elég jók? Miért érezzük azt, hogy

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Újévi fogadalmak

Először is boldog új évet kívánunk mindenkinek! Mai adásunk is erről szól. Az új évről, a megújulásról, a fogadalmakról. Teszünk-e fogadalmakat? Megfogadjuk-e, hogy idén majd

Tovább »