EXKLUZÍV BEVEZETŐ AJÁNLAT: Interaktív szókártyák – 4 nyelvi szinten

nap
óra
perc
másodperc

Mi a kedvenced a németben?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ebben a beszélgetésben megpróbáltunk utánajárni, hogy mit is lehet szeretni a német nyelvben. Mik lehetnek a kedvencek és miért? Hogyan lehet megszeretni a nyelvtant, a hallásértést vagy épp a szavakat? És fény derült arra is, mit szeret egy nyelvtanár a németben. Szerinted?

Tartalom:

1:07 Legyünk ma nagyon pozitívak! Beszélgessünk arról, ki mit szeret!

1:55 Lehet valakinek kedvence a nyelvtan? Vagy a szavak?

3:50 Vajon a hallás utáni szövegértésre mondja-e valaki, hogy ő azt szereti a legjobban?

6:16 A nyelvtanon belül a módbeli segédigék barátságosak? Könnyen megtanulhatóak, alkalmazhatóak? És a mondatszerkezetek?

9:44 Ha sikerélményünk van egy témával kapcsolatban, mint például a szavak gyors megértése, akkor szerethetővé válik? Hogy tudjuk azt elérni, hogy ez a sikerélmény bekövetkezzen?

13:50 Milyen tanulási módszereket lehet megszeretni? Hogyan tudjuk megszeretni a tanulást? Mennyit tud segíteni a pozítiv hozzáállás?

16:19 Mi a kedvence a nyelvtanárnak a németben? Tud vajon csak egy valamit választani, vagy egészében látja és szereti?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

podcast

Mikortól tanuljunk egyedül?

Ismét egy gyakran felmerülő kérdést hoztunk el Nektek. Mikortól lehet, mikortól érdemes, esetleg mikortól kell egyedül tanulnunk? Lehet hatékony a nyelvtanulás akkor is, ha az

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nyelvtanulás az egyes életkorokban

Befolyásol minket vajon az életkorunk a nyelvtanulásban? Az életkörülményeink? Milyen sajátosságai vannak az egyes életkoroknak? Vagy egyszerűen csak könnyebb azt mondanunk, hogy “öreg vagyok én

Tovább »
podcast

A feltételes mód

Arra gondoltunk, beszélhetnénk egyszer arról, mi lenne, ha … Persze németül. 🙂 Hogyan fejezzük ki magunkat, ha szeretnénk valamit? Miért szeretjük a würde-t, miért nem?

Tovább »