EXKLUZÍV AJÁNLAT ÁREMELÉS ELŐTT: Szókincsfejlesztő előfizetéses program

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Nem merek megszólalni németül! :-(

Mit tehetek ellene?

„Értek sok mindent németül, de nem merek megszólalni.”
„Gombóc van a torkomban, ha beszélnem kell.”
„Úgy érzem, évek telnek el, amíg egy németül feltett kérdésre válaszolok – németül.”

Ismerős helyzet? Ha annyi pénzem lenne, ahányszor ezt hallottam már a tanulóktól!
(Elutaznék jó sok helyre, de ez most a cikk szempontjából mellékes 😉 )

A megoldás: KEZDJ EL BESZÉLNI!

Ok, persze, nem úgy, hogy karon ragadsz egy echte németet, és rázúdítod a már évek óta benned kavargó német mondatokat, hanem:

Otthon. Kezdd el otthon!

Kommentáld németül amit éppen csinálsz!
Reggelit készítesz? Akkor mondd csak: ich mache jetzt mein Frühstück. Ich esse heute gekochtes Ei und trinke Tee dazu. És így tovább. Ha egyedül vagy, mondd csak hangosan, tudod, ha hallja az agyad a nyelvet, jobban beépülnek a szavak, a mondatok a szókincsedbe.

Ok, ha a szomszéd a közelben van, vagy a család ott van körülötted, ez nem feltétlenül kivitelezhető. De ha csak magadban BESZÉLSZ németül a körülötted levő dolgokról, már az is nagyon sokat segít!

És: az utcán is bevetheted ezt a módszert. Bárhol. Amikor mész, mondd el magadban, éppen mit, kit látsz, mi történik körülötted

Kezdők mondhatják, hogy de elvarázsolt tanács ez, 10 darabos szókinccsel hogy a fenébe mondjam el mit látok.
Akkor beszélj arról, amiről már tudsz; hadd hallja csak az agyad azt a németet, szoktassa magát a nyelvhez! 😉

Persze, az elején nehéz rávenni magad erre, de egy idő után automatikus lesz ez, és nagyon, NAGYON sokat fog segíteni! Meglátod, pár nap, és folyékonyabban, gördülékenyebben fogsz beszélni.

Még egy fontos dolog: ne félj a hibáktól! Sokan ezért nem szólalnak meg, mert félnek, hogy hibáznak. Ide pedig egy mondat (Almási Kitti pszichológus előadásán hallottam, nagyon jó kis mondat az élet egyéb területeire vonatkoztatva is): És akkor mi van? A lényeg, hogy beszélj! Te se neveted ki azt, aki magyarul hibázik, nem?
Sőt! Segíted, kijavítod, vagy egyszerűen csak élvezed, hogy beszél. Te is és ő is csak nyertek.

Ehhez aztán tényleg nem kell más, csak Te és az akaratod. Szóval: kifogás nincs! 🙂

Vagy meg tudod még nézni a párbeszédcsomagunkat is! Kifejezetten arra a célra készítettük, hogy segítsen Neked a mindennapi élethelyzetekben boldogulni. 

Kezdj el még ma németül beszélni – ne csak nyelvórán, hanem otthon, az utcán, a munkahelyeden! 😉
Ha pedig szereted a filmeket, és ráerősítenél a németedre, akkor olvasd el, hogyan is segítik a filmek a német nyelvtudásodat, valamint a 9+1 szótanulási tippünkről se maradj le!

Elmondod alul hozzászólásban, hogy Te miért nem mersz megszólalni németül? Köszönöm!

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás dal elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás idő időhatározók igeragozás igék játék kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás személyes névmások szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!