EXKLUZÍV AJÁNLAT ÁREMELÉS ELŐTT: Szókincsfejlesztő előfizetéses program

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Így segítik az első tavaszi napsugarak a némettanulást!

A nyelvgyakorlás úgy válik könnyedén a mindennapjaid részévé, ha elkezded azt élvezni. Ehhez pedig rajtad kívül szinte semmire nincs szükség. Talán csak egy kis tavaszi napsütésre és néhány hasznos tippre, ami beindítja a kreativitásodat. Nézzük, mit tudnak hozzátenni a némettanuláshoz az idei első napsugarak!

Élménydús nyelvtanulás a tavaszi napsütésben 

Régóta élünk már „bezárva”, és ez a bezártság télen kétségkívül nyomasztóbb volt a hosszú sötét esték miatt. De az új évszak új reményt ígér! Semmi meglepő nincs abban, hogy az elmúlt évben, a koronavírus hatására olyanok is rászoktak a rendszeres sétára, akiknek azelőtt eszük ágában nem volt csak úgy cél nélkül levegőzni indulni. Már ebédszünetben vagy munka után is van értelme egy rövid időre kimozdulni, hétvégén pedig akár többedmagunkkal is tehetünk hosszabb kirándulásokat. Na, és hogy készül fel egy elszánt nyelvtanuló a hétvégi programjára? Természetesen minél több kreativitással! Ehhez adunk tippeket. 

Séta közben is gyakorold a németet! 

seta kozben nemet scaled
Séta közben is remekül lehet gyakorolni a nyelvet

Nem kell messzire menni egy kis németgyakorlós apropóért. Felejtsd el az izzadságszagú magolást! Egy a megszokottól eltérő útvonalon tervezett városi séta, könnyed gyaloglás a patak mentén, esetleg egy erdei barangolás mind remek alkalmat kínál a szókincsünk, a némettel kapcsolatos ismereteink bővítésére. Városi látnivalók, útbaigazítás, térképes jelzések, időjárás-előrejelzés, természeti jelenségek, túrafelszerelés, sportolás, fizikai kondícióval kapcsolatos szófordulatok… Mindegy, milyen szinten vagy németből, új kifejezést biztosan tudsz találni a kiránduláshoz! Már önmagában azzal is új módon trenírozod az agyad, hogy felállsz az íróasztal mellől, és más formában (is) gyakorolod a nyelvet. Egy ilyen séta előnye, hogy ezalatt egyszerre többféle érzékszerved is rögzíti a frissen tanultakat. Így mind az élményt, mind a kapcsolódó szavakat garantáltan mélyre raktározod majd.

Előtte, közben, utána 

A programra készülve kutass fel magadnak öt szóösszetételt, kérdést vagy mondatot, amit nagy valószínűséggel fogsz tudni használni, vagy fogsz vele találkozni. Ne gondold túl! Onnan kezdve, hogy „a patak vize hideg” odáig, hogy „Azért volt érdemes az erdőig elautózni, mert így végre maszk nélkül beszélgethettem a barátaimmal.” bármi jó! Még csak az sem kell, hogy vadiúj legyen számodra az, amit gyakorolsz. Sokkal fontosabb, hogy szerzel egy élményt, ami segít majd visszaemlékezni rá, hogyan is mondják, hogy „töri a bakancs a lábamat”. Ha többen mentek együtt, bevonhatod a társaidat is a játékba. Mindenki hozzon magával egy számára kedves, új, érdekes vagy nehéz kifejezést, és cseréljetek tanulnivalót! Ha szeretsz fotózni, fényképeket rendezgetni, fordítsd ezt a képességedet is a némettanulásod javára! Készíts a fotókból emléket, és írj vagy szerkessz rájuk kapcsolódó gondolatokat, új kifejezéseket németül, majd oszd meg az eredményt túratársaiddal is!

Te próbáltad már összekötni a kellemeset a hasznossal így?

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!