EXKLUZÍV AJÁNLAT ÁREMELÉS ELŐTT: Szókincsfejlesztő előfizetéses program

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Hogyan bővítsem a szókincsemet?

* Olvass sokat (rengeteget)! 
Az interneten rengeteg minden elérhető ingyenesen, pl. újságcikkek, blogok. Amennyiben az érdeklődési körödnek megfelelő témát találsz, a motiváció (ami egy igen fontos tényező a nyelvtanulásban) is segít!
Olvashatsz már kifejezetten nyelvtanulóknak készült, különböző nehézségi szintű könyveket!
* Hallgass rádiót!
Akár csak a háttérben szólnak a hírek és a nyelv dallamát szokja a fülünk, akár zenét hallgatunk, mely tele van mindennapi kifejezésekkel (azonban vigyázni kell, hogy sokszor a dalok szövegei nem teljes mondatok – ettől válik néha igazán élővé), mindenképp hasznos.
* Nézz filmeket!
Legjobb felirattal nézni (ne magyar felirattal, ha lehet!)
* Szavakat ne csak önmagukban tanulj, mert később sokkal nehezebb felidézni őket, hanem mindig szövegkörnyezetben!

Ami nagyon fontos a nyelvtanulás során, akár a szókincsünket szeretnénk bővíteni, a beszédkészségünket vagy akár a szövegértést – a RENDSZERESSÉG!

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás dal elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás idő időhatározók igeragozás igék játék kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás személyes névmások szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!