EXKLUZÍV BEVEZETŐ AJÁNLAT: Interaktív szókártyák – 4 nyelvi szinten

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Egy tanuló szemével az Interaktív német nyelvi szemeszterről – tanulóinterjú

„26 óra. Ennyi kellett veled ahhoz, hogy megváltozzon a nyelvtanuláshoz való viszonyom. Úgy érzem, ez a kedves, közvetlen stílusod mellett a logikusan felépített, valóban az életre tanító, remekül használható oktatási rendszerednek köszönhető” – írta tanulónk, Csatári Beatrix visszajelzésében. Mi pedig alaposan kikérdeztük tanfolyami élményeiről. 

Hogyan kerültél kapcsolatba a német nyelvvel? 

Csatári Beatrix

A német nyelvvel középiskolában ismerkedtem meg, nincsenek szép emlékeim azokból az időkből a nyelvtanulással kapcsolatban. Száraz volt, magolós és egyáltalán nem gyakorlatorientált. Csak egy tantárgy volt a sok közül, amit meg kellett tanulni. Nem láttam és nem is láttatták velem a szépségét, ahogy a jelentőségét sem. Akkoriban csupán a jó jegyek megszerzése, maga a tanulás volt a cél, pedig a nyelv nem cél, hanem eszköz kellene, hogy legyen a célok eléréséhez. 

Mára a nyelvtanulás számomra messze túlmutat pusztán az iskolapadban eltöltött időn, a megszerzett jegyeken, a sikeres feleleteken. A nyelvismeret önbizalmat ad, idegen nyelvi környezetben biztonságérzetet nyújt, kaput nyit más népek, országok kultúrájának, környezetének megismerésére, nem beszélve a büszkeség érzéséről, hogy “képes voltam rá”. 

Milyen motivációval vágtál bele felnőttként a némettanulásba? 

Egyrészt azért is kezdtem bele az “újratanulásba”, hogy az iskolában, ahol dolgozom, a napközis házi feladatok megoldása során sokkal magabiztosabban tudjam segíteni a gyerekeket. Másrészről tartoztam magamnak annyival, hogy bebizonyítsam, ennyi év után képes vagyok még megújulni, megtanulni valami igazán értékeset, hasznosat. 

Arról nem is beszélve, hogy mivel Sopronban élek a határ mellett, ha egyszer szembe futna velem egy jó álláslehetőség, talán nem adnának el külföldön sem… 

Milyen élmény a nyelvtanulás a Lupán Német Online-nál? 

Szerintem a nyelvtanulás tud csodás tanulási folyamat és egyben komoly önismereti út is lenni akkor, ha igazán hozzáértő tanár fogja a tanuló kezét az úton. Igazán Lupán Áginál találkoztam először végtelen empátiával, maximális segítőkészséggel és emberséggel oktatói részről. 

Ági minden részletre odafigyel, bíztat, támogat a tanulás során, ugyanakkor tapasztalt, profi nyelvtanár, aki egy remekül működő, logikus rendszer szerint tanítja – ráadásul online – a német nyelvet. Változatos feladatokkal, rengeteg gyakorlási lehetőséggel, visszanézhető órákkal teszi “fogyaszthatóvá” a tananyagot. Biztosítja az órákon az önellenőrzést és a folyamatos kontaktot. 

Hogyan támogatta a fejlődésedet a Lupán Német Online módszer? 

Nekem sokat segített abban, hogy végre letegyem a megfelelési kényszer súlyát. Sikerélményhez juttatott, mint még eddig senki, és megismertette velem a német nyelvben rejlő szépséget. A sikerélmény szerintem felbecsülhetetlen egy idegen nyelv elsajátításánál.

Visszajelzésedben ezt írod: „A mindig mosolygós, bíztató hozzánk állásod segített át a nehezebb időszakokon.”  Ezzel pontosan mire gondoltál? 

Nemethne Csatari Beatrix2 1

Az a félév számomra nem volt egyszerű, többször kényszerültem pótolni az órákat, de Ági olyan precízen és részletesen tárgyalta minden alkalommal az adott tananyagot, hogy a rögzített videók és az átküldött anyagok segítségével ténylegesen lehetett pótolni a lemaradást. Nagyon hasznos volt, hogy visszanézhetővé tette az órákat, így aki lemaradt, esélyt kapott a felzárkózásra, saját tempóban haladhatott. 

Sokat segített, hogy remekül, érthetően magyarázott meg mindent. Ági arra is figyelt, hogy fogyasztható mennyiségűvé tegye a tananyagot. Tetszett a nyelvtani anyag logikus felépítése és a változatos feladatok is. Hasznos volt, hogy megadta külön a feladatokat és külön a megoldásokat is, így biztosítva a helyes önellenőrzést.

Volt-e alkalmad gyakorlatban is kipróbálni az elsajátítottakat? 

Emlékszem, nagyon büszke voltam magamra, mikor először észrevettem a suliban, hogy gond nélkül segítek a gyerekeknek a német házi feladatok megírásában. Éreztem, hogy már csak ezért is megérte beiratkoznom a kurzusra. 

Mikor sikeresen teljesítettem az A1-es szintet, nem is volt kérdés, hogy beiratkozzak-e a folytatásra. Bár nem egyszerű a munka, a család és szakmai képzések mellett nyelvet tanulni, de mindenképpen megéri. Bízom benne, hogy az A2-s kurzus közelebb segít a nagy álomhoz, hogy külföldön is könnyedén meg tudjak szólalni. 

Mindazonáltal, bármennyire is sokat tanulhattam Ágitól már az első 26 óra alatt, nekem akkor is a tanítási stílusa, az emberséges, segítőkész, partneri hozzáállása jelenti a legtöbbet. Valószínűleg azért, mert ez hiányzott legjobban diákként egykoron… 

Amennyiben szeretnél Te is ilyen sikeres nyelvtanuló lenni, itt tudsz csatlakozni:

További tanulóinterjúkat az alábbi linkeken találsz: 

Fontos volt, hogy a vendéglátó ország nyelvét értsem – tanulóinterjú

Nem telhet el nap a német nélkül! – tanulóinterjú

Soha nem hittem volna, hogy valaha azt mondom: a német nyelv szép – tanulóinterjú

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!