Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Mikortól tanuljunk egyedül?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ismét egy gyakran felmerülő kérdést hoztunk el Nektek. Mikortól lehet, mikortól érdemes, esetleg mikortól kell egyedül tanulnunk? Lehet hatékony a nyelvtanulás akkor is, ha az első pillanattól egyedül küzdünk meg a nyelvtannal és a kiejtéssel? És ha igen, miért jó mégis egy tanár vagy egy csoport segítsége? Ha érdekel, mi mit gondolunk, akkor hallgasd meg mai adásunkat is!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Leggyakoribb nyelvtanulási hibák

Sokszor sokféleképpen megbeszéltük már a nyelvtanulás nehézségeit, buktatóit. Viszont a nyelvtanulási hibákat eddig valahogy nem vettük át. Mik azok a leggyakoribb hibák, amiket a nyelvtanulók többsége elkövet? Milyen negatív hozadékai vannak? Hogyan kerülhetőek el ezek a csapdák? Ebben az adásunkban ennek próbálunk utánajárni. Tartsatok velünk most is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A hibajavításról

A hibákból tanulunk. Ezt mindenki tudja, de vajon mindenki el is tudja fogadni? Ép ésszel tudjuk, hogy a) nem érdemes minden hibát kijavítani, mert megakasztja a beszédet, b) nem fest rólunk rossz képet, ha hibát ejtünk, mégis sokan szégyenkeznek emiatt, és ez gátolja a beszédet is. Van-e arany középút? Hogy lehet a hibákat jól kezelni,

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A német dialektusok

Nem fáj eléggé a fejünk a Hochdeutsch miatt? Még a dialektusokkal (nyelvjárásokkal) is meg kell küzdenünk, ha kint találjuk magunkat német nyelvterületen?Meg lehet egyáltalán érteni őket? Van valami titkuk?Feszengjünk-e miatta, ha nehezen mennek? Mi a módszer, a megoldás, ha elakadunk?Ebben az adásban megosztjuk a mi receptünket, hozzáállásunkat és saját tapasztalatainket a német nyelvjárásokkal kapcsolatban.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Szükségünk van-e a nyelvvizsgára?

Ebben az adásban egy hallgatói kérésnek eleget téve a nyelvvizsgákról beszélgetünk. Szóba kerülnek a magyarországi és a németországi vizsgák, elvárások. Érvelünk pro és kontra. És hogy végül mire jutotunk? Hallgasd meg!

Tovább »
podcast

Lehet egy kérdésem?

Hogy kérdezzünk németül? Egyszerű a dolgunk végre ezzel a témával, ez egy könnyen, gyorsan tanulható és alkalmazható nyelvtan a németben? Avagy sem? Milyen kérdőmondatokat ismerünk? Mikor kell kérdőszót is használnunk, mikor nem? És mit is jelent az, hogy W-Fragen?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogyan érdemes hozzákezdeni a nyelvtanuláshoz?

Te mit tanácsolnál egy teljesen kezdő nyelvtanulónak? Mik azok a buktatók, amikre felhívnád a figyelmét? Esetleg a der, die, das? Vagy talán a nyelvtan a fontosabb? Hogyan ne ijesszünk el egy lelkes kezdőt? Ebben az adásban ezeket szedtük egy csokorba. Hallgasd meg!

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.