A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít németül

nap
óra
perc
másodperc

Mennyire nehéz a német nyelv?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Sokan sokszor mondták már: “a német nehéz!” De vajon tényleg? Összehasonlítva más nyelvekkel valóban így lenne? És mi az, ami nehézségeket okoz benne? Esetleg mi az, ami ellentétben a hiedelmekkel mégsem az? Mi az, ami segíthet nekünk abban, hogy könnyebben vegyük az akadályokat?

Tartalom:

1:11 Miért oly nehéz a német?

2:46 Mi teszi nehézzé a megértést? A hadarás? A mostanában mindenütt kötelező maszk? A szókincs hiánya?

6:17 Nézd pozitívan! Kezeld mindig a helyén a tudásszintedet!

8:45 A megfelelő szövegértési technikákat sajátítsuk el már a tanulás legelején!

10:22 Az akusztika is játszhat szerepet? Mennyire tréfálhat meg minket, milyen nehézséget okozhat a beszéd megértésében?

11:55 Mi a nehéz a németben a nyelvtanár szerint?

13:31 A német mint idegen nyelv vs. a magyar mint idegen nyelv.

15:50 Képzeld, nem a német a legnehezebb, amelyet idegen nyelvként tanulhatunk. De akkor melyek nehezebbek?

18:06 A nyelvi idiómák.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

podcast

Mit tegyünk, ha nem jut eszünkbe valami a nyelvvizsgán?

Ezen adásunknak azt a címet is adhattuk volna, hogy “a blokk”. A legtöbb nyelvvizsgára készülő legrettegettebb jelensége, leggyakoribb kérdése, hogy mit csináljak, ha leblokkolok?! Mi van, ha nem jut eszembe semmi, vagy ne adj’ Isten esetleg nem is értem a feladatot?! Mindenképp mondjak valamit? Bármit? Vagy inkább ne is mondjak semmit? Ezúttal a blokktól való

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Szövegértés

Mostani témának a szövegértést választottuk. Sok nyelvtanulónak okoz problémát akár a szóbeli, akár az írásbeli szövegértés. Vajon miért nem jó az, ha mindig mindent szó szerint akarunk érteni? Hogyan tudjuk ezt a kényszert legyőzni? Hogyan tudjuk a szövegértési készségünket fejleszteni? Ebben az adásunkban ezekre a kérdésekre kaphattok választ. Tartsatok velünk!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Alap- és peremszókincs

Ma újra elővettük a szókincs témáját. Beszéltünk már róla egy korábbi adásunkban, de most megpróbáltuk bekategorizálni az alapszókincsünket. Mi tartozik ide, mi az, amit már “illik” tudni, mi az, amivel már elboldogulhatunk? Mi a peremszókincs egyáltalán? Szükségünk van rá? Hol van a határ az alap-, perem- és szakszókincs között?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Használható némettudás a mindennapokban

Ez a mostani rész egy igazán hasznos adás. Ugyanis a használható tudásról beszélgetünk, amik segítségére lehetnek bárkinek, például egy állásinterjú során is. Szóba kerül még a nyelvtan hasznossága a mindennapokban, illetve Ági megosztja velünk a titkot, hogy ő hogyan tanult meg németül két hét alatt. Érdekel? Akkor hallgasd meg! 🙂

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogyan fejlesszük a beszédünket?

Hiánypótló témát hoztunk Nektek ezúttal. Sokszor, sokféleképpen beszéltünk már az írás, az olvasás, a szöveg-, és hallásértés fejlesztéséről. Viszont nem esett még szó a beszédfejlesztésről, így ma erről cseréltünk eszmét. Természetesen most is hoztunk nektek néhány hasznos tippet és tanácsot.

Tovább »
podcast

Német vagy magyar anyanyelvű legyen a tanár?

Egy korábbi adásunkban már szóba került, hogyan tudunk jó tanárt választani. Milyen is egy jó tanár? Viszont akkor nem tértünk ki egy nagyon fontos kérdésre, szempontra. Német vagy magyar anyanyelvű tanárt válasszunk? Mik az előnyök és mik lehetnek a hátrányok egyikkel-másikkal? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre próbálunk meg választ adni.

Tovább »

A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít végre németül

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.
Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Jelentkezési határidő:
2024. április 24.