Interaktív német nyelvi szemeszter – ugorjon egy szintet a németed!

nap
óra
perc
másodperc

A német és a matek


Hallgasd meg a teljes epizódot

Egy rendhagyó adással készültünk Nektek. Vendégünk is volt, és nem csak a némettanulás volt a téma. 🙂 Megvizsgáltunk összefüggéseket, szóba került a logika, a hozzáállás a tanuláshoz, a motiváció ezúttal is, mint már oly sokszor. 

A többi legyen meglepetés, hallgasd meg!

Tartalom

1:15 A vendégünk bemutatkozik.

3:07 A némettel a némettanulással kapcsolatban tele vagyunk előítéletekkel, így van ez a matekkal is?

5:18 A német és a matek is az “aki érti, szereti, aki nem érti, nem szereti” elven működik? Mennyit tud ezen segíteni vagy rontani egy tanár?

7:05 Mivel is foglalkozik konkrétan Viktor? Mit mond magáról, ha megkérdezik ezt tőle? Megsajnálják-e pl. a matek miatt?

9:05 A TikTok és a matek. Hogy is jön össze ez a két dolog?

12:49 Nyelvérzék, “matekérzék”, logikai készség. Melyik van, melyik nincs? Minden tanulható, “csak” kitartás, gyakorlás és szorgalom kell hozzá?

15:02 A nyelvtanulással fejleszthető a logikai készség is? Milyen összefüggés van egy humán és egy reál tantárgy között?

17:11 Az előítéletek levetkőzése a kulcs a sikeres nyelvtanuláshoz?

19:45 Milyen szakmákhoz vezet(het) az út a matek által?

20:39 Hogy és mire lehet kihasználni a TikTok felületét, a néhány perces, gyors videókat a matekhoz?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Magolni tényleg kell?

Tényleg kell magolni? Könnyebb a nyelvtanulás, ha bemagoljuk a táblázatokat, szavakat? Vagy hatékonyabb? Tudom akkor a mindennapokban használni a megszerzett tudást? És ha magolós rendszerrel

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A dialektusok

A nyelvtanulás, az idegen nyelvterületen való boldogulás egyik legnagyobb kihívása a mai témánk: a dialektusok. Miért vannak? Mikor kell megtanulnunk őket? Hogyan használjuk, illetve ne

Tovább »
podcast

A feltételes mód

Arra gondoltunk, beszélhetnénk egyszer arról, mi lenne, ha … Persze németül. 🙂 Hogyan fejezzük ki magunkat, ha szeretnénk valamit? Miért szeretjük a würde-t, miért nem?

Tovább »
podcast

Lehet egy kérdésem?

Hogy kérdezzünk németül? Egyszerű a dolgunk végre ezzel a témával, ez egy könnyen, gyorsan tanulható és alkalmazható nyelvtan a németben? Avagy sem? Milyen kérdőmondatokat ismerünk?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A számok

Nem, sajnos nem a lottó ötös nyerőszámait hoztuk el Nektek ma. Viszont beszélgettünk a német számok sajátosságairól, a sorszámokról, évszámokról és még jó néhány “számtípusról”.

Tovább »