Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

A német igék


Hallgasd meg a teljes epizódot

Szerethetőek-e a német igék? Könnyű vagy nehéz velük? Mi lehet könnyű, mi az, ami nehézségeket okoz? Ismét két szemszögből közelítettük meg ugyanazt a kérdést, érveltünk a szerethetőség és “a frász kitör tőlük” mellett és ellen. Hogy mi lett a végeredmény? Hallgasd meg!

Tartalom:

1:15 “Szörnyűek” lennének a német igék? Valóban nem szeretjü őket?

3:17 Az igekötős igék, vagy a der, die, das visz be minket jobban az erdőbe?

6:00 Mi a legnehezebb az igékben a nyelvtanár szerint? Amivel persze a nyelvtanuló is maximálisan egyet ért.

7:26 Mikor barátságos egy német ige?

9:45 A módbeli segédigékéről is essen pár szó!

12:29 A nyelvtanulás piramisa a német nyelvvel kapcsolatosan kontra német igék

14:12 Miért annyira fontos a német mondatokon belül az igék helye?

16:34 Ma sem fejezhettük be az adást pozitív kicsengés nélkül. Az igékkel is! Úgyhogy jöjjön a végére pozitív következtetés, pár tanács és tipp.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

podcast

Redewendungen – Szólások, szófordulatok

Ezúttal talán egy kevésbé népszerű, illetve kevésbé ismert témát hoztunk nektek: Redewendungen. Azaz szólások, szófordulatok. Ismerjük őket? Felismerjük, ha halljuk ezeket? Tudni kell őket? Mikor kell elkezdeni tanulni? Miért? Mik az előnyei annak, ha van néhány a tarsolyunkban? És természetesen hoztunk néhány példát is, amiket a hétköznapokban használhattok.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A német és a matek

Egy rendhagyó adással készültünk Nektek. Vendégünk is volt, és nem csak a némettanulás volt a téma. 🙂 Megvizsgáltunk összefüggéseket, szóba került a logika, a hozzáállás a tanuláshoz, a motiváció ezúttal is, mint már oly sokszor.  A többi legyen meglepetés, hallgasd meg! Tartalom 1:15 A vendégünk bemutatkozik. 3:07 A némettel a némettanulással kapcsolatban tele vagyunk előítéletekkel,

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Geburtstagskind

Szülinapi, múltidézős adás lett a mai. Eltelt 2 év, megszületett 100 adás! 100 téma, 100 vélemény a német nyelvről, a némettanulásról, a külföldi megpróbáltatásokról! Mindenképpen hallgassátok meg a mai adásunkat is, mert régi, jó német szokás szerint egy “Geburtagskind” (=szülinapos) sosem várja üres kézzel a szülinapján a meghívottakat! 🙂

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Der, die, das

Minden németül tanuló mumusa a mai témánk. A der, a die és a das. De miért? Miért nem szeretjük, miért olyan nehéz megtanulni? Nem tudjuk vagy nem is akarjuk megszeretni? És az örök klasszikus: “a németek se tudják!” – vajon igazság vagy csak kifogás? 

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A német és a sport

Többször hasonlította már Ági a nyelvtanulást a maratonfutáshoz. Arról is esett már szó, hogy segíthet a mozgás a nyelvtanulás hatékonyságában. De nem beszéltünk még konkrétan a sport és a nyelvtanulás kapcsolatáról, a köztük lévő hasonlóságokról, hogyan erősítik vagy egészítik ki egymás. Mai adásunk tehát ezt a témát igyekszik górcső alá venni.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Szimultán több nyelv tanulása

Ebben az adásunkban egy gyakran feltett kérdést hoztunk el Nektek. Vajon jó, illetve hatékony-e szimultán több nyelvet tanulni? Vajon ha ez fiatalkorban megy, mert mennie kell az iskolai elvárások miatt, akkor felnőttként is ugyanígy tudjunk venni ezt az akadályt? Megkönnyíti vagy épp ellenkezőleg, megnehezíti a dolgunkat, ha a két nyelv egy nyelvcsoportba tartozik? És, mint

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.