Te is tudsz németül beszélni? Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

8 + 1 tipp, hogy tanulj jól a saját tempódban

1⃣ Teremts nyugodt környezetet!Ha elmélyült tanulásra van szükséged, mert házi feladatot írsz, akkor legyen egy sarok a házban/lakásban, amit erre szánsz. Így már ha ott elhelyezkedsz, a tudatalattid is összekapcsolja a helyet és a tevékenységet igen hamar.

2⃣ Ne abból indulj ki, hogy csak az a hasznos tanulás, amikor feladatok, könyvek felett görnyedsz! Minden a nyelvvel töltött idő értékes!

3⃣ Soha ne hasonlítsd magad másokhoz! Ismered a tanulótársaid életkörülményeit? Lehet, több ideje van tanulni, lehet, sokkal kevesebb, mint Neked. Lehet, neki ez az első idegennyelve, lehet, ez az ötödik. A tanulást annyi, de annyi minden befolyásolja!

4⃣ Legyen célod! Hosszútávú és rövidtávú is. Írd fel, pipáld ki, ha elvégezted a kijelölt feladatot. Így nyomon követed a haladásod, elkerülhető ezzel, hogy visszatekintve azt mondhasd, „semmit nem csináltam/semmivel nem haladtam”. Ha kész, ne felejtsd el megjutalmazni magad!

5⃣ Lehetőleg rövid feladatokból álljon minden nagyobb egység! Ossz fel, amit csak tudsz! Gyorsabb haladást lehet elérni és azt dokumentálni. Képzeld el, ha azt írod fel magadnak: szerda – melléknévragozás, garantálom, hogy szerdán rettentő kreatív leszel a szabadidős programokat illetően, mit is tudnál kezdeni az időddel, csak ne kelljen leülni a füzet fölé. 🙂 De ha azt írod fel: szerda – melléknévragozás határozott névelővel hímnemben, akkor ránézel, rájössz, „jé, ez rövid, csak ennyi volt?” és vagy mész utadra tovább, várod a csütörtököt, ahol a nőnem kerül sorra, vagy az jut eszedbe: „ennyiért csak nem ültem már le ide, megnézem, mi van a nőnemmel”.

6⃣ Amikor van időd, mélyedj el a magyarázatokban! Ilyenkor van lehetőséged a hibák kiküszöbölésére (ezeket feladatok segítségével lehet kijavítani), hogy amikor majd nem lesz sok időd (éles helyzetben), tudj azonnal reagálni.

7⃣ Ha hibázol, ne ragadj le! Megvan az ideje a hibajavításnak és megvan az ideje az élő beszéd során gyakorolt elfogadásnak. Fogadd el, hogy hibzáunk! (Lásd az előző szót. Írásban is lehetnek félreütések, ugye. 🙂 )

8⃣ Találd ki, tudsz-e rutint csinálni a nyelvtanulásból?! Javaslom, hogy próbáld meg! A rutin egy rettentő jó kapaszkodó. Biztonságos, kényelmes, bár csak akkor működik, ha be is tartjuk, tehát még ösztönző is. És aki rutinból tanul, már akárszenvedhet is egy idő után a hiányérzettől, ha valami elmarad, kimarad. Mi ez, ha nem nyert helyzet? 🙂

➕1⃣ Ha szereted a nyelvet, a nyelvtanulást, ne adj’ Isten a hobbiddá vált az idők során, megkönnyítheted a saját dolgodat azzal, hogy az ellenérzés nem vesz el energiát a tanulástól.

A fenti tippek minden tanulási helyzetben jól jönnek, vidd magaddal, használd egészséggel! 🙂

Legújabb programunk, a Lupán Német Gyorsítósáv is az önálló tanulásban segít, viszont ott vagyok én mentorként, hogy segíteni tudjak, ha elakadsz, ne érezd magad egy percre se egyedül!

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

beszéd blogbejegyzés csoportosítás dal elöljárók feleletválasztós teszt fordítás főnevek haben haladó helyesírás idő igeragozás igék játék kezdő kifejezés kifejezések képes szótár kérdések középhaladó Lückentext melléknevek Mittwoch mit Ági módbeli segédigék múlt idő nyelvtan nyelvtani magyarázat nyelvtanulás nyelvtanulási módszerek névelők podcast párosítás személyes névmások szinonima szókincs szókincsbővítés szólás-mondás szórend szövegértés teszt tippek tárgyeset videó újrakezdő

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.