Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Nyelvgyakorlás


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ezúttal a témánk a nyelvgyakorlás. Mennyit és hogyan kell, illetve érdemes gyakorolni a nyelvet? Vajon elég, ha csak hetente egyszer gyorsan túlesünk a kötelező házi feladaton? Vagy mindennap bújnunk kell a könyveket? Milyen hatékony a játék közbeni nyelvgyakorlás? Egy pörgős-izgalmas sorozat vagy egy mesefilm hozhat előbb sikert?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

podcast

A német főnevek

Ismét egy kicsit a nyelvtan lesz a téma. A főnevek. Mik a különlegességeik, miért szeretjük őket és miért nem? Nem hagyhattuk ki természetesen a többes számot sem, és a végén Ági még egy kis mondatszerkezeti elméleti anyagot is belecsempészett nektek!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A passzív szerkezet

Ismét nyelvtanórát tartunk! A passzív szerkezet rejtelmeibe, nehézségeibe vagy épp egyszerűségébe kalauzolunk el titeket. Megbeszéljük, átbeszéljük, kibeszéljük. De a legfontosabb, hogy Ági elmondja, miért is nem kell tőle félni annyira, miért lehet szeretni és hogy kell elsajátítani a németek által kedvelt és gyakran alkalmazott szenvedő szerkezetet. Hallgassátok meg mindenképp a mai epizódot is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogyan érdemes hozzákezdeni a nyelvtanuláshoz?

Te mit tanácsolnál egy teljesen kezdő nyelvtanulónak? Mik azok a buktatók, amikre felhívnád a figyelmét? Esetleg a der, die, das? Vagy talán a nyelvtan a fontosabb? Hogyan ne ijesszünk el egy lelkes kezdőt? Ebben az adásban ezeket szedtük egy csokorba. Hallgasd meg!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogyan mérjük a sikert a nyelvtanulásban? Mikor érezhetjük magunkat eredményesnek?

Hogyan vagy miben mérjük a sikert? Egy sikeres nyelvvizsgában? Vagy a papír nem is számít, de ha tudunk boldogulni, veszekedni, segíteni, útba igazítani, persze mindezt németül, akkor sikeresek vagyunk?  Tartalom 1:27 Hogyan mérjük a sikert a nyelvtanulásban? Egy sikeres nyelvizsga birtoklása annak számít? 2:26 Hogy tudjuk a mindennapokban észrevenni, megtalálni az apró vagy néha nem

Tovább »
podcast

A lassen ige

Ismét egy nyelvtanos adás következik. A méltán híres vagy inkább hírhedt lassen igét beszéljük ki ezúttal. 🙂 Számba vettük az összes jelentését, felhasználhatóságát, múlt idejét, ragozását és igekötős változataiból is hoztunk példákat. Nagyon hasznos adás lett, semmiképpen ne hagyjátok ki!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Tanulási nehézségekkel a nyelvtanulás

Ebben az adásunkban egy nagyon nehéz témát boncolgatunk. Meg lehet tanulni vajon egy idegen nyelvet akkor is, ha tanulási nehézséggel/nehézségekkel küzdünk?Ha nehezen megy az írás vagy az olvasás, akkor mennyire lehet egy nyelvtanuló sikeres? Van olyan, hogy tényleg azt kell mondanunk és (el)hinnünk, hogy nekünk erre semmi esélyünk, és inkább bele se vágjunk? Tartalom: 1:22

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.