ÚJÉVI CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG!

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Te milyen diák vagy?

Megkérdeztük a Lupán-tanárokat, szerintük ki a jó diák. Ki az, akivel hamar lehet eredményeket elérni, és miben érdemes példát venni róluk. Olvasd el, hogyan látják a nyelvtanárok, min múlik egy diák előrehaladása.

Ki a jó diák? 

A Lupán Német Online nyelvtanárainak egybehangzó véleménye, hogy nem a legokosabb diák a legjobb diák. Ugyanis lehet valaki jó felfogású, mehet neki jobban a német, mint másoknak, esetleg tanult már korábban másik nyelvet, ezért áll rá jobban a gondolkodása a németre, mégsem feltétlenül ő lesz az, aki a legjobban halad. A fejlődés leginkább az aktivitáson múlik. A jó diák fő ismérve, hogy lehet vele együtt dolgozni – aktívan részt vesz az órán, kérdez, válaszol. És még néhány apróság. Lássuk, mik ezek! 

A jó diák motivált 

A jó diák tudja, hogy miért tanul és hajlandó is tenni a céljáért. Fáradhatatlanul keresi az alkalmat, hogy a tudását csiszolja, tesztelje, gyarapítsa. Nem fél kérdezni – nemcsak órán, hanem minden létező módon igyekszik megragadni a kínálkozó lehetőségeket, hogy tanuljon. 

Megbízhatóan jön órára 

Egy tanár akkor tud megtanítani németül, ha te meg akarsz tanulni. Ehhez pedig alapvető, hogy ha elszántad magad, utána a megegyezettek szerint jársz órára. Mindkét fél számára megterhelő, ha újra és újra azt kell tisztázni, hogy tulajdonképpen szükség van-e a némettudásra vagy sem. Nem beszélve arról, mennyire frusztráló érzés az, amikor a tanár lelkesen készül az órára – mert nemcsak a diák, de a tanár is készül –, a diák meg elfelejt jönni vagy az utolsó pillanatban mondja le az órát. 

Mindig jelzi, ha valamit nem ért 

Milyen a jó diák

Egy jó tanár lelkiismeretesen kíséri diákját a némettanulás rögös útján. Mindannyian találkoztak már olyan nehézséggel, ami látszólag komolyan megakasztotta a nyelvtanulás folyamatát. Ezeken – bár diákként sokszor nem úgy tűnik – át lehet segíteni a nyelvtanulót. Egy esetben jelenthet igazi problémát az elakadás: ha a diák nem szól róla. Így ugyanis a tanár nem tudja, hogy lassítania kellene, ezért a diák könnyen lemaradhat, elkedvetlenedhet, és ilyenkor megnő a veszélye annak, hogy a tanuló szép csendben az egész németesdit feladja. 

Megcsinálja a házi feladatot 

Aki tisztában van a saját céljával, az pontosan tudja, hogy a házi feladat egy újabb lehetőség a gyakorlásra, az összefüggések megértésére, a felmerülő kérdések kibontására. Még ha a tanár nem is ellenőrzi végig a teljes házi feladatot – hiszen az órán neki kell úgy gazdálkodnia az idővel, hogy az új ismeretekre is maradjon elég –, akkor is megéri házit csinálni, és az abból előkerülő akadályokat óra elején megkérdezni, átbeszélni.

A jó diák bevállalós 

A nyelvtanításban sok minden a visszajelzésen múlik. Ha egy diák sosem hallott mondjuk egy adott témáról és szól, akkor lehet róla beszélgetni. Aki nem érdeklődő, nem nyitott, nem hajlandó a tanárral szóba állni, arról nehéz kitalálni, mit kellene nála erősíteni, ott a tanár csak sötétben tapogatózik. Aki viszont kommunikatív, érdeklődő és bevállalós, az általában többet profitál a nyelvórából és jobban is halad. Legyél te is bátor és lépj ki minél többször a komfortzónádból! Vállald be a hibákat, amik nyelvtanulás közben természetesen mindenkinél vannak! Ez az a hozzáállás, amivel a leghamarabb lehet eredményeket elérni! 

Neked melyik pontot a legnehezebb teljesíteni? 

Ha úgy érzed, elmélyítenéd tudásod, akkor nagyon szívesen segítünk ebben! Jelentkezz egyéni német órára vagy időszakosan induló csoportos német tanfolyamokra!

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!