ÚJÉVI CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG!

nap
óra
perc
másodperc

Szimultán több nyelv tanulása


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ebben az adásunkban egy gyakran feltett kérdést hoztunk el Nektek. Vajon jó, illetve hatékony-e szimultán több nyelvet tanulni? Vajon ha ez fiatalkorban megy, mert mennie kell az iskolai elvárások miatt, akkor felnőttként is ugyanígy tudjunk venni ezt az akadályt? Megkönnyíti vagy épp ellenkezőleg, megnehezíti a dolgunkat, ha a két nyelv egy nyelvcsoportba tartozik? És, mint mindig, most is hoztunk Nektek gyakorlati tippeket!

Tartalom

1:14 Hogy lehet megoldani több nyelv egyidejű tanulását? Megoldható ez egyáltalán?

3:24 A gyerekek sok esetben már általános iskolában két nyelvet tanulnak és nem zavarodnak össze. Vajon felnőttként is ennyire simán tudjuk venni ezt az akadályt?

5:05 Ha nem egy idegennyelvere, vajon másra, ami érdekel, amit szívesen tanulnánk, arra lenne energiánk? Csak a nyelvtanuláshoz érezzük magunkat már túl öregnek egy bizonyos korban, vagy már mindenhez?

8:10 Mi történik, ha két nyelvet felső fokon napi szinten használunk? Össze lehet keveredni, hogy mikor melyikről melyikre kell váltani, fordítani? Még egy nyelvtanár is bele gabalyodhat?

11:27 Mit tanácsol a nyelvtanár? Hatékony, jobb, könnyebb egyszerre két nyelvet tanulni? Vagy épp ellenkezőleg? Illetve ha a középiskolában jól ment az, hogy két nyelvet egyszerre tanultunk, az garancai arra, hogy felnőttkét is menni fog?

14:31 Mennyire kell, vagy mennyire célszerű különböző módszerekkel tanulni a két nyelvet?

15:34 Mi az, hogy első nyelv? Mi a különbség az anyanyelv és az első nyelv között?

16:01 Gyakorlati tippek, miért és hogyan válasszuk külön a nyelvhez kapcsolodó tanulási módszereket nyelvek szerint.

17:31 Ha van rá lehetőség, érdemes-e más-más nyelvtanárt is választanunk különböző nyelvek tanulásához? Az agyunk személyhez is kötheti, milyen nyelven kell megszólalnunk, ha valakivel beszélni szeretnénk.

Oszd meg másokkal is

Megosztás itt: facebook
Megosztom
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A jó nyelvtanár

Mik a legfőbb erényei egy jó nyelvtanárnak? Szigorú? Kedves? Mit várunk el egy tőle? Mindig adja fel és aztán kérje számon a házit? Mit tart

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Vissza az iskolapadba!

Ezúttal egy könnyedebb téma. Kinek mit jelent az ősz, a szeptember? A megújulást? Az iskolakezdést? Kezdődik megint a rohanás, vagy csak visszatérünk a mindennapi életritmusba?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A nyelvtan szerepe

Miért fontos, miért van szükségünk a nyelvtanra? Vagy nem is olyan lényeges? Lehet boldogulni tökéletesen helyesen megformázott mondatszerkezetek nélkül is? Vagy van olyan, hogy elengedhetetlen

Tovább »