EXKLUZÍV BEVEZETŐ AJÁNLAT: Interaktív szókártyák – 4 nyelvi szinten

nap
óra
perc
másodperc

Szimultán több nyelv tanulása


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ebben az adásunkban egy gyakran feltett kérdést hoztunk el Nektek. Vajon jó, illetve hatékony-e szimultán több nyelvet tanulni? Vajon ha ez fiatalkorban megy, mert mennie kell az iskolai elvárások miatt, akkor felnőttként is ugyanígy tudjunk venni ezt az akadályt? Megkönnyíti vagy épp ellenkezőleg, megnehezíti a dolgunkat, ha a két nyelv egy nyelvcsoportba tartozik? És, mint mindig, most is hoztunk Nektek gyakorlati tippeket!

Tartalom

1:14 Hogy lehet megoldani több nyelv egyidejű tanulását? Megoldható ez egyáltalán?

3:24 A gyerekek sok esetben már általános iskolában két nyelvet tanulnak és nem zavarodnak össze. Vajon felnőttként is ennyire simán tudjuk venni ezt az akadályt?

5:05 Ha nem egy idegennyelvere, vajon másra, ami érdekel, amit szívesen tanulnánk, arra lenne energiánk? Csak a nyelvtanuláshoz érezzük magunkat már túl öregnek egy bizonyos korban, vagy már mindenhez?

8:10 Mi történik, ha két nyelvet felső fokon napi szinten használunk? Össze lehet keveredni, hogy mikor melyikről melyikre kell váltani, fordítani? Még egy nyelvtanár is bele gabalyodhat?

11:27 Mit tanácsol a nyelvtanár? Hatékony, jobb, könnyebb egyszerre két nyelvet tanulni? Vagy épp ellenkezőleg? Illetve ha a középiskolában jól ment az, hogy két nyelvet egyszerre tanultunk, az garancai arra, hogy felnőttkét is menni fog?

14:31 Mennyire kell, vagy mennyire célszerű különböző módszerekkel tanulni a két nyelvet?

15:34 Mi az, hogy első nyelv? Mi a különbség az anyanyelv és az első nyelv között?

16:01 Gyakorlati tippek, miért és hogyan válasszuk külön a nyelvhez kapcsolodó tanulási módszereket nyelvek szerint.

17:31 Ha van rá lehetőség, érdemes-e más-más nyelvtanárt is választanunk különböző nyelvek tanulásához? Az agyunk személyhez is kötheti, milyen nyelven kell megszólalnunk, ha valakivel beszélni szeretnénk.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Alap- és peremszókincs

Ma újra elővettük a szókincs témáját. Beszéltünk már róla egy korábbi adásunkban, de most megpróbáltuk bekategorizálni az alapszókincsünket. Mi tartozik ide, mi az, amit már

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Szimultán több nyelv tanulása

Ebben az adásunkban egy gyakran feltett kérdést hoztunk el Nektek. Vajon jó, illetve hatékony-e szimultán több nyelvet tanulni? Vajon ha ez fiatalkorban megy, mert mennie

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Miért fontos nyelvet tanulni?

Mostani adásunkban összegyűjtöttünk pár okot, miért is fontos nyelvet tanulni. Mindazoknak, akik külföldön élnek, mind pedig azoknak, akik Magyarországon. De mi az összefüggés a logikai

Tovább »