EXKLUZÍV BEVEZETŐ AJÁNLAT: Interaktív szókártyák – 4 nyelvi szinten

nap
óra
perc
másodperc

Nyelvtanulási módszerek régen és ma


Hallgasd meg a teljes epizódot

Milyen nyelvtanulási, nyelvtanítási módszerek voltak régen? Milyenek vannak ma? Előfordulhat, hogy manapság már a bőség zavara az, ami inkább akadályoz minket?
Ebben az adásban ezt a témát boncolgattuk. Tartsatok velünk, hogy megtudjátok, mire jutottunk! 🙂

Tartalom:

2:07 Hogyan tanultunk régen nyelvet? Tanultunk-e például (a mi korosztályunk) már az oviban nyelvet? Milyen nevelési hozzáállásbeli különbség van egy német és egy magyar óvoda között? Milyen szempontok alapján dönthetünk egy óvodáskorú gyerek nyelvtanítása mellett?

7:05 Iskolai tanítási módszerek régen

11:50 A technikai, az elektronikai kütyük a nyelvoktatásban. Mikortól vessük be őket? És van még létjogosultsága vajon a kézzel írott jegyzeteknek?

14:09 A felnőtt nyelvoktatás nehezebb vagy egyszerűbb manapság? Milyen szerepe lehet még ma egy nyelvtanárnak, amikor minden a rendelkezésünkre áll az interneten?

15:17 Hatásos a gyűjtögető életmód? Ha letöltünk minden segédanyagot, amit találunk, mennyire lesz az nekünk segítség?

17:40 És mit gyűjt a nyelvtanár? Gyűjt valamit? Miért? Neki hasznos?

19:33 Összefoglalva a mai téma nyelvoktatói és nyelvtanulói oldalról

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

podcast

Holtpont

Ezúttal a témánk a holtpont, valamint a kiégés. Vagyis inkább mindkettő 🙂 Létezik ilyen? Mindenkit utolér, és esetleg fel lehet rá készülni? Tapasztalatokról mesélünk, és

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Az ismétlés

Az ismétlés. Sokszor emlegettük már, sokszor hivatkoztunk rá mint a hatékony nyelvtanulás egyik kulcsa. De igazán nem beszéltünk még arról, hogyan is kell jól ismételni.

Tovább »
podcast

A feltételes mód

Arra gondoltunk, beszélhetnénk egyszer arról, mi lenne, ha … Persze németül. 🙂 Hogyan fejezzük ki magunkat, ha szeretnénk valamit? Miért szeretjük a würde-t, miért nem?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Gyerekek többnyelvű nevelése

Örök dilemma lehet ez egy családban. Mikor és hogyan kezdjük el gyerekeinknek idegen nyelveket tanítani? Egy anya csak az anyanyelvén tanítsa a gyermekét, vagy több

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A javítás

Mai adásunkban a javítás témakörét jártuk körbe. Mikor jön jól, mikor nem? Kinek jó, kinek árt esetleg? Mások vagyunk mindannyian ezen a téren is. Van,

Tovább »