EXKLUZÍV BEVEZETŐ AJÁNLAT: Interaktív szókártyák – 4 nyelvi szinten

nap
óra
perc
másodperc

Hogyan mérjük a sikert a nyelvtanulásban? Mikor érezhetjük magunkat eredményesnek?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Hogyan vagy miben mérjük a sikert? Egy sikeres nyelvvizsgában? Vagy a papír nem is számít, de ha tudunk boldogulni, veszekedni, segíteni, útba igazítani, persze mindezt németül, akkor sikeresek vagyunk? 

Tartalom

1:27 Hogyan mérjük a sikert a nyelvtanulásban? Egy sikeres nyelvizsga birtoklása annak számít?

2:26 Hogy tudjuk a mindennapokban észrevenni, megtalálni az apró vagy néha nem is olyan apró sikerélményeket?

4:16 Siker lehet az is, ha el tudjuk fogadni a hiányosságainkat, mint például az akcentusunk, amin nem tudunk változtatni?

6:16 Sikerként lehet elkönyvelni szerintünk azt is, ha már tudunk “veszekedni”, vitatkozni németül, ha meg tudjuk védeni magunkat és az álláspontunkat.

7:30 Vajon van olyan, hogy akkor beszélünk jobban, folyékonyabban, amikor nyomás alatt vagyunk? Milyen egyéb élethelyzetekben érezhetjük még sikeresnek magunkat?

9:45 Segíteni másoknak a német bürokrácia útvesztőjében. Na igen, az is egy óriási siker lehet.

11:42 Egy nyelvizsga mindentől függetlenül siker, de észre kell vennünk a mindennapok sikereteit is, hogy tovább tudjunk lendülni, ha már épp belefáradnánk a nyelvtanulásba.

12:36 Előfordulhat, hogy valaki egy otthon szerzett felsőfokú nyelvvizsgával sikertelennek érzi magát idekint, német nyelvterületen?

15:05 Mitől fogja a tanuló sikeresnek érezni magát, ha a nyelvtanár a Hochdeutsch-ot tanítja neki vagy a mindennapi köznyelvet, kifejezéseket?

16:52 Hogy tudjuk összefoglalni röviden, mi a siker?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

podcast

Szótanulás hatékonyan

Mai adásunk a nyelvtanulás egyik alapjáról szól. A szótanulásról. Vajon mi a leghatékonyabb módszer? Ez vajon a legkönnyebb, a leggyorsabb is? Létezik olyan, hogy akár

Tovább »
podcast

A feltételes mód

Arra gondoltunk, beszélhetnénk egyszer arról, mi lenne, ha … Persze németül. 🙂 Hogyan fejezzük ki magunkat, ha szeretnénk valamit? Miért szeretjük a würde-t, miért nem?

Tovább »
podcast

Mikortól tanuljunk egyedül?

Ismét egy gyakran felmerülő kérdést hoztunk el Nektek. Mikortól lehet, mikortól érdemes, esetleg mikortól kell egyedül tanulnunk? Lehet hatékony a nyelvtanulás akkor is, ha az

Tovább »