ÚJÉVI CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG!

nap
óra
perc
másodperc

Hogyan mérjük a sikert a nyelvtanulásban? Mikor érezhetjük magunkat eredményesnek?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Hogyan vagy miben mérjük a sikert? Egy sikeres nyelvvizsgában? Vagy a papír nem is számít, de ha tudunk boldogulni, veszekedni, segíteni, útba igazítani, persze mindezt németül, akkor sikeresek vagyunk? 

Tartalom

1:27 Hogyan mérjük a sikert a nyelvtanulásban? Egy sikeres nyelvizsga birtoklása annak számít?

2:26 Hogy tudjuk a mindennapokban észrevenni, megtalálni az apró vagy néha nem is olyan apró sikerélményeket?

4:16 Siker lehet az is, ha el tudjuk fogadni a hiányosságainkat, mint például az akcentusunk, amin nem tudunk változtatni?

6:16 Sikerként lehet elkönyvelni szerintünk azt is, ha már tudunk “veszekedni”, vitatkozni németül, ha meg tudjuk védeni magunkat és az álláspontunkat.

7:30 Vajon van olyan, hogy akkor beszélünk jobban, folyékonyabban, amikor nyomás alatt vagyunk? Milyen egyéb élethelyzetekben érezhetjük még sikeresnek magunkat?

9:45 Segíteni másoknak a német bürokrácia útvesztőjében. Na igen, az is egy óriási siker lehet.

11:42 Egy nyelvizsga mindentől függetlenül siker, de észre kell vennünk a mindennapok sikereteit is, hogy tovább tudjunk lendülni, ha már épp belefáradnánk a nyelvtanulásba.

12:36 Előfordulhat, hogy valaki egy otthon szerzett felsőfokú nyelvvizsgával sikertelennek érzi magát idekint, német nyelvterületen?

15:05 Mitől fogja a tanuló sikeresnek érezni magát, ha a nyelvtanár a Hochdeutsch-ot tanítja neki vagy a mindennapi köznyelvet, kifejezéseket?

16:52 Hogy tudjuk összefoglalni röviden, mi a siker?

Oszd meg másokkal is

Megosztás itt: facebook
Megosztom
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mennyire nehéz a német nyelv?

Sokan sokszor mondták már: “a német nehéz!” De vajon tényleg? Összehasonlítva más nyelvekkel valóban így lenne? És mi az, ami nehézségeket okoz benne? Esetleg mi

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Vissza az iskolapadba!

Ezúttal egy könnyedebb téma. Kinek mit jelent az ősz, a szeptember? A megújulást? Az iskolakezdést? Kezdődik megint a rohanás, vagy csak visszatérünk a mindennapi életritmusba?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Alap- és peremszókincs

Ma újra elővettük a szókincs témáját. Beszéltünk már róla egy korábbi adásunkban, de most megpróbáltuk bekategorizálni az alapszókincsünket. Mi tartozik ide, mi az, amit már

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Der, die, das

Minden németül tanuló mumusa a mai témánk. A der, a die és a das. De miért? Miért nem szeretjük, miért olyan nehéz megtanulni? Nem tudjuk

Tovább »