EXKLUZÍV AJÁNLAT ÁREMELÉS ELŐTT: Szókincsfejlesztő előfizetéses program

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Filmajánló – 5 nagyon jó német film

A Fb csoportunkban előkerült a kérdés, ki milyen filmet néz szívesen.
Korábban írtunk már nyelvtanulóknak szóló sorozatokról, adtunk tippeket a hatékony filmnézéssel kapcsolatban; most nézzük meg, mely egész estés filmeket szerettétek a legtöbben!
(Aki felirattal nézi a filmet, annak egy jó tanács: ne magyar feliratot tegyél a film alá, el fogja vonni a figyelmedet! Ha még kezdő vagy, ok, az más tészta. Akkor nézd meg a filmet magyar felirattal ( jobb, mint a szinkronizált változat, hiszen a füled legalább hallja ezt a csodás német nyelvet! 😉 Majd amikor már nagyon ismered a szöveget, jöhet a német felirat – vagy a feliratmentesség! 😉

Szóval érkezzenek a német filmek, a teljesség igénye nélkül!

Good bye, Lenin! (2003)
A film története 1989-ben indul, amikor az NDK összeomlása már egyértelműen látható. A kelet-berlini Kernerné kómába esik, és csak egy év múlva tér magához. Addigra már eltűnt a berlini fal, a nyugat szelleme és termékei (pl. Coca Cola) viszont beszivárogtak a mindennapokba. Kernerné fia nagyon fél, hogy az anyukája nem bírná elviselni ezt a hatalmas változást, így igyekszik a mama hálószobájában mindent úgy kialakítani, ahogy az még az NDK-ban volt. NDK a lakásban, egységes Németország a konyhaablakon kívül… 

Das Leben der Anderen (2006) A mások élete

Egy remek, megrendítő, lélegzetvisszafojtós film besúgóállam mindent befonó rendszeréről.
A film a  2007-es Oscaron a legjobb idegennyelvű film díját nyerte, nálunk pedig a több napi elgondolkodnivalót adó filmek között az első helyen áll.
Nincs mit hozzáfűznünk, nézd meg!

Heute bin ich blond (2013) Lány kilenc parókával

Sophie életvidám egyetemista, akinél rákot diagnosztizálnak.
A lány nem várja meg, hogy kihulljon a haja a kemoterápiától, saját maga borotválja le azt.
Vesz 9 különböző színű és fazonú parókát, és minden este másikat tesz fel – ezzel fejezve ki eltérő hangulatait, személyisége különböző oldalait.


Lola rennt (1998) A lé, meg a Lola
Manni pénzbehajtóként dolgozik egy autókereskedésben. Egy napon a gondjaira bízott pénznek lába kél. Manni kétségbeesetten felhívja barátnőjét, Lolát, aki kész segíteni a fiúnak. Indulhat a hajsza az elveszett pénz után!
A rendező a filmben háromszor meséli el ugyanazt a történetet, mindig egy aprócska mozzanatot változtatva a történeten. A film fő kérdése: hogyan változna az életünk, ha képesek lennénk akár apróságokon is változtatni? 

Honig im Kopf ( 2014) Méz a fejben

Tilda nagyon szereti a nagypapáját, akinél egy napon Alzheimer kórt diagnosztizálnak.
A szülők gondnokság alá szeretnék helyeztetni a nagypapát, Tilda azonban úgy dönt, hogy elviszi őt imádott Velencéjébe.
Egy nagyon szép történet a szeretetről, gondoskodásról. (Papírzsepis!)

Reméljük, sikerült jó ötleteket adnunk az esti filmnézéshez!
Természetesen lehetetlen egy ötös listában a legjobb filmeket felsorolni, nagyon érdekelne minket, melyik a Te kedvenc német filmed (vagy német színészed). A hozzászólásoknál megírhatnád! 😉 

Előre is köszönjük!

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!