Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

A nyelvtanulási rutin kialakítása


Hallgasd meg a teljes epizódot

Mai témánk a nyelvtanulási rutin kialakítása. Hogyan lehet beépíteni a nyelvtanulást a mindennapi rutinunkba? Miért kell, illetve kell-e egyáltalán, hogy rutin legyen úgy, mint a fogmosás? Tud hiányozni a mindennapokból az, hogy tanuljuk a nyelvet? 

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

podcast

Készségfejlesztés – 2. rész

Előző heti témánkat folytatva most is a készségfejlesztésről beszélgetünk. Milyen készségek vannak, hogyan fejleszthetőek és mennyi ideig fejlesszük őket? Személyes élményeket, példákat is hoztunk. Nem is keveset! És persze tippeket és ötleteket is megosztunk Veletek, hogy könnyebben boldoguljatok.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Német nyelvtanulás podcast

Német nyelvtanulásról keresel rendszeres podcast adásokat? Nulladik, bemutatkozó adásunk, amiben megosztjuk Veletek terveinket, céljainkat, hogy miért is jött létre ez a podcast. Minden héten jelentkezünk majd egy-egy nyelvtanulással kapcsolatos problémával, tévhittel. Keressük majd rájuk együtt a válaszokat, közben pedig szeretnénk nektek tippeket, tanácsokat, trükköket adni, hogy megkönnyítsük a nyelvtanulást.  Várunk titeket itt, a Lupán Német

Tovább »
podcast

Hogy álljunk neki a németnek? – 1. rész

Ha most kezdenénk el Krisztivel németül tanulni, vajon mire ügyelnénk? Mit tartunk ma fontosnak, mi volt vagy mi lett volna hasznos, ha már a kezdetekkor tisztában vagyunk vele? Bár kezdésről beszélünk, mégis hosszúra nyúlt, így két részt, két adást is szenteltünk ennek a témának. Legközelebb jön a 2. rész is.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Szimultán több nyelv tanulása

Ebben az adásunkban egy gyakran feltett kérdést hoztunk el Nektek. Vajon jó, illetve hatékony-e szimultán több nyelvet tanulni? Vajon ha ez fiatalkorban megy, mert mennie kell az iskolai elvárások miatt, akkor felnőttként is ugyanígy tudjunk venni ezt az akadályt? Megkönnyíti vagy épp ellenkezőleg, megnehezíti a dolgunkat, ha a két nyelv egy nyelvcsoportba tartozik? És, mint

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Miben más a német nyelv, mint a magyar?

Tudjuk, érezzük, hogy más… De mégis miben? Csak a nyelvtanban, csak amiatt érezzük, hogy más és csak amiatt van az az “úúúúú, de milyen nehéz a német” érzés? Összehasonlítva a magyarral vajon tényleg olyan nehéz? És vajon van némi előnyünk más nemzetiségekkel szemben, hogy “szinte” azonos az ABC-nk?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Félreértések

Egy könnyebb, nem annyira nyelvtani, ellenben sok mosolygásra alkalmas témát hoztunk nektek. Mik azok a szavak, kifejezések, amiket kezdő nyelvtanulóként félreértünk? Tényleg mi értünk félre valamit, vagy esetleg a németek magunk sem mondják helyesen? Hoztunk pár vicces történetet is az életünkből, de nagyon kíváncsiak vagyunk a ti sztorijaitokra is!

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.