Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

A passzív szerkezet


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ismét nyelvtanórát tartunk! A passzív szerkezet rejtelmeibe, nehézségeibe vagy épp egyszerűségébe kalauzolunk el titeket. Megbeszéljük, átbeszéljük, kibeszéljük. De a legfontosabb, hogy Ági elmondja, miért is nem kell tőle félni annyira, miért lehet szeretni és hogy kell elsajátítani a németek által kedvelt és gyakran alkalmazott szenvedő szerkezetet.

Hallgassátok meg mindenképp a mai epizódot is!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

podcast

Készségfejlesztés – 2. rész

Előző heti témánkat folytatva most is a készségfejlesztésről beszélgetünk. Milyen készségek vannak, hogyan fejleszthetőek és mennyi ideig fejlesszük őket? Személyes élményeket, példákat is hoztunk. Nem is keveset! És persze tippeket és ötleteket is megosztunk Veletek, hogy könnyebben boldoguljatok.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Der, die, das

Minden németül tanuló mumusa a mai témánk. A der, a die és a das. De miért? Miért nem szeretjük, miért olyan nehéz megtanulni? Nem tudjuk vagy nem is akarjuk megszeretni? És az örök klasszikus: “a németek se tudják!” – vajon igazság vagy csak kifogás? 

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Lehet boldogulni középszintű nyelvtudással német nyelvterületen?

Mi történik, ha úgy érkezünk meg az új életünkbe, idegen országba, hogy semennyire nem beszéljük az adott ország nyelvét? És ha csak picit? Ha esetleg középszintű a nyelvtudásunk? Akkor már van esély a boldogulásra? Vagy mindenképp profinak kell lennünk? Erre a kérdésre keressük a választ ebben az adásban. Természetesen megosztva saját tapasztalatainkat is a témában.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Félreértések

Egy könnyebb, nem annyira nyelvtani, ellenben sok mosolygásra alkalmas témát hoztunk nektek. Mik azok a szavak, kifejezések, amiket kezdő nyelvtanulóként félreértünk? Tényleg mi értünk félre valamit, vagy esetleg a németek magunk sem mondják helyesen? Hoztunk pár vicces történetet is az életünkből, de nagyon kíváncsiak vagyunk a ti sztorijaitokra is!

Tovább »
podcast

A módbeli segédigék

Mi más? Nyelvtan? Azon belül pedig a módbeli segédigék várnak ránk ebben az adásban.Megtudhatod, miért szerethetőek, hogyan kell őket használni, mikre kell ügyelni a ragozásukkor – és mi ebben a könnyebbség.Reméljük, az adás után megszereted nemcsak a módbeli segédigéket, de magát a német nyelvet is.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mann vagy man?

Mann vagy man? Mikor melyiket használjuk, hogy helyes, és egyáltalán miért van belőlük kettő? Ráadásul másképp írva?! Mai adásunkban ismét a nyelvtant helyezzük előtérbe és próbáljuk a kusza gondolatokat az emberrel és a férfiakkal kapcsolatban tisztába tenni. :-)) Ha kíváncsi vagy hányféleképpen is lehet németül azt mondani, hogy az ember, akkor tarts velünk ma is!

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.