Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

A nyelvvizsga – 2. rész


Hallgasd meg a teljes epizódot

A húsvéti szünet, a pihenés, a locsolók és a sonka után folytatjuk megkezdett könnyed témánkat, a nyelvvizsgát. Többször és több mindenről beszéltünk már a nyelvvizsgákkal kapcsolatban, de az időről még nem. Mire mennyi időnk van? Mennyit gondolkodhatunk például egy levél megfogalmazásán, vagy mennyi ideig tart a szóbeli vizsga? Megnéztük és elmélyedtünk három nyelvvizsgatípus időkorlátjaiban.

Tartsatok velünk ma is, szerintünk nagyon hasznos adás lett ez is!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Lehet boldogulni középszintű nyelvtudással német nyelvterületen?

Mi történik, ha úgy érkezünk meg az új életünkbe, idegen országba, hogy semennyire nem beszéljük az adott ország nyelvét? És ha csak picit? Ha esetleg középszintű a nyelvtudásunk? Akkor már van esély a boldogulásra? Vagy mindenképp profinak kell lennünk? Erre a kérdésre keressük a választ ebben az adásban. Természetesen megosztva saját tapasztalatainkat is a témában.

Tovább »
podcast

A német főnevek

Ismét egy kicsit a nyelvtan lesz a téma. A főnevek. Mik a különlegességeik, miért szeretjük őket és miért nem? Nem hagyhattuk ki természetesen a többes számot sem, és a végén Ági még egy kis mondatszerkezeti elméleti anyagot is belecsempészett nektek!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Úgy érzem, nem fejlődöm, miért?

Miért érezzük oly sokszor azt, hogy hiába a tanulás, a befektetett energia, mégsem fejlődünk? De vajon tényleg nem jutunk egyről a kettőre? Vagy csak nem elég gyorsan? Miért káros, miért visz minket tévútra, ha folyton összehasonlítjuk magunkat másokkal? Van ebből kiút? Tartalom 1.16 Mit jelent a lassú fejlődés? Milyen elvárásai, vágyai vannak egy nyelvtanulónak, és

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Gyerekek többnyelvű nevelése

Örök dilemma lehet ez egy családban. Mikor és hogyan kezdjük el gyerekeinknek idegen nyelveket tanítani? Egy anya csak az anyanyelvén tanítsa a gyermekét, vagy több nyelven beszéljen hozzá? Mennyire különbözhet egymástól a többnyelvű nevelés Magyarországon és külföldön, illetve egynyelvű vagy többnyelvű családokban? Ezekre próbáltunk meg válaszokat kapni és adni.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A visszaható igék

Akkor most duplázunk, ugyanis nemcsak múlt héten, hanem ezen a héten is egy nyelvtani téma került fókuszba. A visszaható igék. Mik ezek? Mit is kell tudni róluk, a használatukról, a ragozásukról és úgy általában? Példákkal, tippekkel és jókedvvel szeretettjük meg veletek ezeket az igéket. IS. 🙂 Ne maradj le a mai adásról se!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nyelvgyakorlás

Ezúttal a témánk a nyelvgyakorlás. Mennyit és hogyan kell, illetve érdemes gyakorolni a nyelvet? Vajon elég, ha csak hetente egyszer gyorsan túlesünk a kötelező házi feladaton? Vagy mindennap bújnunk kell a könyveket? Milyen hatékony a játék közbeni nyelvgyakorlás? Egy pörgős-izgalmas sorozat vagy egy mesefilm hozhat előbb sikert?

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.