Te is tudsz németül beszélni? Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

A fáradtság


Hallgasd meg a teljes epizódot

A fáradtság. Kinek ismerős? Ki érezte már, hogy annyira fáradt, hogy semmihez sincs kedve, legfőképp nem németet tanulni? Mi igen, és ha ti is , akkor jó hírünk van, mert a mai adásunkban hoztunk nektek néhány ötletet, hogyan lehet akár még előnyt is kovácsolni abból, ha nincs kedvünk tanulni, de mégis muszáj a nyelvvel foglalkozni!

Ha érdekel, tarts velünk!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Régi, rossz beidegződések – hogy szabaduljunk meg tőlük?

Régi, rossz beidegződések – találó cím, és egy fontos, sokunkat érintő probléma ismét a mai. Hogyan és miért alakulnak ki? Hogyan tudunk megszabadulni tőlük? Tényleg gyorsabban ránk ragad a rossz szórend vagy a rossz névelőhasználat, mint a jó? Most is, mint mindig, a nyelvtanár és a nyelvtanuló szemszögét is megismerheted.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

zu + Infinitiv

Zu + Infinitiv… Igen, nyelvtan. Megint. De mit is jelent ez a szerkezet? Mikor kell, mikor jó és mikor nem szabad használni? Megkönnyítheti az életünket vagy épp ellenkezőleg? Van esetleg egy másik lehetőség, amivel kifejezhetjük azt, hogy “azért, hogy…”

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A német igék

Szerethetőek-e a német igék? Könnyű vagy nehéz velük? Mi lehet könnyű, mi az, ami nehézségeket okoz? Ismét két szemszögből közelítettük meg ugyanazt a kérdést, érveltünk a szerethetőség és “a frász kitör tőlük” mellett és ellen. Hogy mi lett a végeredmény? Hallgasd meg! Tartalom: 1:15 “Szörnyűek” lennének a német igék? Valóban nem szeretjü őket? 3:17 Az igekötős

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Szimultán több nyelv tanulása

Ebben az adásunkban egy gyakran feltett kérdést hoztunk el Nektek. Vajon jó, illetve hatékony-e szimultán több nyelvet tanulni? Vajon ha ez fiatalkorban megy, mert mennie kell az iskolai elvárások miatt, akkor felnőttként is ugyanígy tudjunk venni ezt az akadályt? Megkönnyíti vagy épp ellenkezőleg, megnehezíti a dolgunkat, ha a két nyelv egy nyelvcsoportba tartozik? És, mint

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Ügyintézés telefonon

A nyári szünetünk előtti utolsó adásunkban ismét egy nagyon gyakori félelmet, stresszfaktort hoztunk el nektek. Ügyintézés telefonon. Miért olyan nagy félelme ez egy nyelvtanulónak? Vagy nem csak egy nyelvtanulónak? Miért szeretünk jobban személyesen ügyet intézni, még ha az bonyolultabb is? És természetesen – ahogy az lenni szokott –  megpróbálunk most is tippekkel, tanácsokkal segíteni nektek.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A részes eset

megint egy nyelvtani adást hoztunk nektek. A részes eset lett a nyertes. Gorcső alá vettük, mikor és miért használunk részes esetet. Szóba kerültek természetesen az elöljárók és az igék is, amik részes esettel állnak. Szóval igyekeztünk ma is mindent megvitatni. Reméljük, sikerült, és hasznos lesz nektek is!

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.