EXKLUZÍV BEVEZETŐ AJÁNLAT: Interaktív szókártyák – 4 nyelvi szinten

nap
óra
perc
másodperc

Tanulási nehézségekkel a nyelvtanulás


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ebben az adásunkban egy nagyon nehéz témát boncolgatunk. Meg lehet tanulni vajon egy idegen nyelvet akkor is, ha tanulási nehézséggel/nehézségekkel küzdünk?
Ha nehezen megy az írás vagy az olvasás, akkor mennyire lehet egy nyelvtanuló sikeres? Van olyan, hogy tényleg azt kell mondanunk és (el)hinnünk, hogy nekünk erre semmi esélyünk, és inkább bele se vágjunk?

Tartalom:

1:22 Van esély megtanulni németül, ha tanulási nehézséggel küzdünk?

2:50 Hogyan lehet leküzdeni egy ilyen akadályt? Mert például ha egészen kiskorban kezdünk el idegen nyelvet tanulni, nem is tudunk az esetleges diszgráfiáról vagy diszleksziáról, és egyszerűen megtanulunk németül.

3:59 Az óvodáskori nyelvoktatásban nem tanítanak nyelvtant vagy írnak fel szabályokat, mert a kicsik még nem tudnak írni, ugye. De mi a helyzet akkor ha ezzel a jelenséggel felnőttként találkozik egy nyelvtanár?

7:29 Miért ragaszkodunk mindig az íráshoz és az olvasáshoz a nyelvtanulás során? Mit tehetünk akkor, ha tisztában vagyunk azzal, hogy problémánk van akár az írással, akár az olvasással?

9:15 Mi történik akkor, ha egy tanár azt mondja nekünk, “te sosem fogsz megtanulni németül”?

11:44 Ha valaki nem lát vagy hall jól, nem tud megtanulni németül? Valószínű, hogy de. Miért fogadjuk el vajon jobban ezeket a nehézségeket, mint a diszleksziát vagy diszgráfiát?

13:08 Van olyan szabály, ami minden nyelvtanulóra igaz? Ha van valami nehézsége, ha nincs? Mi van akkor, ha te nem tartozol bele a nagy masszába, ami szerint általában tanítanak?

14:32 Meg tud tanulni az is németül, aki nem tud írni, olvasni? Hogyan?

16:49 Mi múlik egy tanáron a nyelvtanulás során, mi a diákon és mi az oktatási rendszeren?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

podcast

Készségfejlesztés – 2. rész

Előző heti témánkat folytatva most is a készségfejlesztésről beszélgetünk. Milyen készségek vannak, hogyan fejleszthetőek és mennyi ideig fejlesszük őket? Személyes élményeket, példákat is hoztunk. Nem

Tovább »
podcast

Más leszek-e egy másik nyelven?

Most ismét egy könnyedebb, beszélgetősebb, sztorizgatósabb témát, illetve adást hoztunk nektek. Más leszek-e egy másik nyelven? Vajon megváltozunk, ha idegen országban, idegen nyelven élünk? Vagy

Tovább »
podcast

Szótanulás hatékonyan

Mai adásunk a nyelvtanulás egyik alapjáról szól. A szótanulásról. Vajon mi a leghatékonyabb módszer? Ez vajon a legkönnyebb, a leggyorsabb is? Létezik olyan, hogy akár

Tovább »