Te is tudsz németül beszélni? Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

A német főnevek


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ismét egy kicsit a nyelvtan lesz a téma. A főnevek. Mik a különlegességeik, miért szeretjük őket és miért nem? Nem hagyhattuk ki természetesen a többes számot sem, és a végén Ági még egy kis mondatszerkezeti elméleti anyagot is belecsempészett nektek!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Közösségi tanulás

Mostani kötetlen, laza beszélgetésünk a közösségi tanulásról szól. Nem, nem az online nyelvtanulás, nem az iskolai nyelvtanulás, hanem a közösségi. De mit is jelent ez pontosan? Mennyire tud segíteni, vagy mennyire tud összezavarni, ha egy nyelvtanulói csoport tagjai vagyunk. Elég ez ahhoz, hogy MEGtanuljunk németül? Ha érdekel, a mi véleményünk, tarts velünk ezúttal is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Az élet német nyelvterületen – mindig idegen maradok?

Az idegen érzés – ismerjük mindannyian, akik külföldön élünk. Mindig velünk marad? Örökké megkülönböztetésben lesz részünk, csak mert külföldiek vagyunk? Vagy be lehet illeszkedni? Mit kell tenni hozzá? Hogyan vegyük a mindennapi akadályokat, ha például a munkahelyen kerülünk szembe ezzel a problémával? Ezúttal ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Tartalom 1:36 Az előző adás összefoglalója:

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nincs időm nyelvet tanulni, avagy mire elég napi 10 perc?

Mit tegyen a nyelvtanuló, ha nincs ideje nyelvet tanulni? Ha nincs lehetősége naponta órákat a nyelvkönyveket bújni? Vajon lehet észrevétlenül is tanulni? Jövet-menet? Ebben az adásunkban ennek jártunk a végére. Vajon mire elég napi 10 perc? Hallgassd meg ezt a részt is és kiderül! Tartalom 0:20 Sok tanuló panasza az időhiány 0:44 A mai rohanó,

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A részes eset

megint egy nyelvtani adást hoztunk nektek. A részes eset lett a nyertes. Gorcső alá vettük, mikor és miért használunk részes esetet. Szóba kerültek természetesen az elöljárók és az igék is, amik részes esettel állnak. Szóval igyekeztünk ma is mindent megvitatni. Reméljük, sikerült, és hasznos lesz nektek is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mi a gond a tankönyvekkel?

Ezúttal két dolgot próbáltunk megfejteni. Az egyik, hogy miért nem szeretik egyes nyelvtanulók a nyelvkönyveket. Miért nem népszerűek? Túl sok az információ bennük? Vagy épp túl kevés? Eléggé figyelnek arra a készítők, hogy aktuális és naprakész legyen? A másik: vajon milyen könyv lenne Ági?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mann vagy man?

Mann vagy man? Mikor melyiket használjuk, hogy helyes, és egyáltalán miért van belőlük kettő? Ráadásul másképp írva?! Mai adásunkban ismét a nyelvtant helyezzük előtérbe és próbáljuk a kusza gondolatokat az emberrel és a férfiakkal kapcsolatban tisztába tenni. :-)) Ha kíváncsi vagy hányféleképpen is lehet németül azt mondani, hogy az ember, akkor tarts velünk ma is!

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.