Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Telefonon németül?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Nem, itt most nem kifejezetten a telefonbeszélgetésekre gondoltunk.
De akkor mire? Mit lehet a telefonon németül csinálni? Mikor? Mennyire tud hatékony lenni? Miért inkább a telefon, mint a laptop? Vagy mégis inkább egy laptop?
Na, ha már elég sok kérdést feltettünk, és maradt közte neked is megválaszolatlan, akkor hallgasd meg a mai adásunkat, hátha ez segít.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

10-es lista a hatékony nyelvtanulásért

Elhoztunk nektek ma megint valamit, amiről azt reméljük, segíteni fog a hatékony nyelvtanulásban. 10 tipp, 10 tanács, 10 ötlet! Mindenki találhat benne kedvére valót, olyan mankót, ami segít, amikor épp már elkeserednénk és feladnánk. Szó lesz a szép, színes jegyzetekről, a változatosságról, az alvás jótékony hatásáról, de a szigorú fegyelmet követelő módszerekről is. Bízunk abban,

Tovább »
podcast

Más leszek-e egy másik nyelven?

Most ismét egy könnyedebb, beszélgetősebb, sztorizgatósabb témát, illetve adást hoztunk nektek. Más leszek-e egy másik nyelven? Vajon megváltozunk, ha idegen országban, idegen nyelven élünk? Vagy ez csak a nyelvtanulás fázisában van így? Mikor múlik el? Mit tehetünk ellene? 

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A német dialektusok

Nem fáj eléggé a fejünk a Hochdeutsch miatt? Még a dialektusokkal (nyelvjárásokkal) is meg kell küzdenünk, ha kint találjuk magunkat német nyelvterületen?Meg lehet egyáltalán érteni őket? Van valami titkuk?Feszengjünk-e miatta, ha nehezen mennek? Mi a módszer, a megoldás, ha elakadunk?Ebben az adásban megosztjuk a mi receptünket, hozzáállásunkat és saját tapasztalatainket a német nyelvjárásokkal kapcsolatban.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A német helyesírás szabályai

A nyári szünet után újra itt vagyunk újult erővel. Rögtön hoztunk is egy kis nyelvtant nektek. A német helyesírás szabályait. Mire kell nekünk figyelni, és mire figyelnek a nyelvvizsgán? Mi hasonló a magyar nyelvhez és mi teljesen más? Egyáltalán mennyire fontos, hogy helyesen tudjunk írni?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A melléknevek

Mai küldetésünk: megszerettetni a mellékneveket. Lehet őket szeretni? És miért nem? 😀 Mennyire zavaró a beszélgetőpartnerünknek, ha rosszul ragozunk, esetleg nem megfelelően fokozunk egy melléknevet? Mi a nehéz bennük, vagy éppen mi a könnyű? Ma ezekre e kérdésekre kerestünk válaszokat. Találtunk? Hallgasd meg a mai epizódot is, kiderül. 🙂

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Az akcentus

Miért zavar minket az akcentusunk? Mikor zavaró az, ha valaki akcentussal beszél? Kiküszöbölhető? Tanulható? Milyen praktikával csökkenthető? Ha érdekel, hogy mi mit gondolunk erről, akkor hallgass meg minket ebben az adásban is!

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.