Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Mit tegyünk, ha nem jut eszünkbe valami a nyelvvizsgán?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ezen adásunknak azt a címet is adhattuk volna, hogy “a blokk”. A legtöbb nyelvvizsgára készülő legrettegettebb jelensége, leggyakoribb kérdése, hogy mit csináljak, ha leblokkolok?! Mi van, ha nem jut eszembe semmi, vagy ne adj’ Isten esetleg nem is értem a feladatot?! Mindenképp mondjak valamit? Bármit? Vagy inkább ne is mondjak semmit?

Ezúttal a blokktól való félelmeket próbáljuk eloszlatni. Tartsatok velünk!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A hibajavításról

A hibákból tanulunk. Ezt mindenki tudja, de vajon mindenki el is tudja fogadni? Ép ésszel tudjuk, hogy a) nem érdemes minden hibát kijavítani, mert megakasztja a beszédet, b) nem fest rólunk rossz képet, ha hibát ejtünk, mégis sokan szégyenkeznek emiatt, és ez gátolja a beszédet is. Van-e arany középút? Hogy lehet a hibákat jól kezelni,

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Lehet-e hobbi a nyelvtanulás?

Nyelvtanulás mint hobbi? Létezik ilyen a nyelvtanulók között is, vagy csak a nyelvtanárok ilyen furák? Hogyan érhetjük el mi is azt, hogy úgy tanuljunk, hogy észre se vesszük, esetleg még élvezzük is?Ezt a témakört járjuk körbe ebben az adásban, tarts velünk ezúttal is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nyelvgyakorlás

Ezúttal a témánk a nyelvgyakorlás. Mennyit és hogyan kell, illetve érdemes gyakorolni a nyelvet? Vajon elég, ha csak hetente egyszer gyorsan túlesünk a kötelező házi feladaton? Vagy mindennap bújnunk kell a könyveket? Milyen hatékony a játék közbeni nyelvgyakorlás? Egy pörgős-izgalmas sorozat vagy egy mesefilm hozhat előbb sikert?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Amikor egy álom valóra válik

Vajon miről álmodott Kriszti, amikor megérkezett a nagy Németországba? Mennyire tartotta reálisnak ezetek a vágyakat? Mit tett értük?Milyen az élet akkor, amikor egyszer csak elérhető közelségbe kerül egy kitűzött cél elérése?Milyen érzés eljutni oda, hogy elmondhassuk: Igen! Sikerült! Ezt beszéljük át ebben az adásban, és nem marad el a sikerek bemutatása sem Kriszti részéről.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Zsákutca

Ebben az epizódban a megakadást beszéltük át. Azt a helyzetet, amikor zsákutcába jut egy nyelvtanuló. Milyen zsákutcák léteznek a nyelvtanulásban? Hogy tudjuk őket kikerülni? És ha már belekerültünk, mit tegyünk? Ha érdekelnek a mi ötleteink, tanácsaink, hallgassátok meg ezt a részt is! 🙂

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogyan érdemes hozzákezdeni a nyelvtanuláshoz?

Te mit tanácsolnál egy teljesen kezdő nyelvtanulónak? Mik azok a buktatók, amikre felhívnád a figyelmét? Esetleg a der, die, das? Vagy talán a nyelvtan a fontosabb? Hogyan ne ijesszünk el egy lelkes kezdőt? Ebben az adásban ezeket szedtük egy csokorba. Hallgasd meg!

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.