CSAK OKTÓBER 10-ig!

nap
óra
perc
másodperc

Németül érdemes tanulni elsőként, aztán a többi nyelv utána gyerekjáték?


Hallgasd meg a teljes epizódot

A podcast vázlata:

Ismét egy “örök igazság” nyomába eredtünk. Igaz vajon, miszerint ha németül tanulsz meg elsőként, a többit már gyerekjáték elsajátítani? És ha igaz, mi lehet az oka? Vagy nincs is benne igazság? Vagy egyszerűen csak minden nyelv nehéz? Mi ezúttal is megosztjuk Veletek a véleményünket, hallgassátok meg!

Tartalom:

1:12 A beköszönés után megbeszéltük, ki melyik nyelvvel is ismerkedett meg legelőször. Orosz? Német?

2:23 Vajon a mostani téma: németül tanuljunk elsőként, aztán a többi nyelv már gyerekjáték? mennyire állja meg a helyét? Mennyire nehéz a német? Nos, nagyon!

2:39 Milyen kapcsolatban van a német más nyelvekkel? Például az angollal? Olasszal? Orosszal?

3:48 Ha az orosz az első nyelv, mennyivel nehezebb akkor a németet megtanulni? Én oroszt tanultam elsőnek, és utána kezdted a németet, míg Kriszti egyből némettel kezdett.

6:01 De egy gyerek agya mindig másképp fog, valószínű ezért volt könnyebb az orosz mellett a németet is elkezdeni tanulni.

6:32 Amikor az angol a harmadik nyelv. A középiskolában jött be nekem az angol a gimnáziumban. Eleinte nem szerettem, aztán kénytelen voltam önszorgalomból megszeretni, hogy ne tanácsoljanak el az iskolából.

8:16 A nyelvtanulás és a pozitív érzelmek. A különórákkal megszerettem az angolt, pozitív élményeim voltak vele, s végül angoltanár is lettem. Ellenpéldának ott van a francia. Ott nem volt sikerélményem, nem tudtam fejlődni, megtanulni.

10:06 A macska és a szörp milyen viszonyban is állnak egymással? Érdekes módon azokból az időkből többen is megtanultak egy bizonyos orosz mondatot. Én a mai napig csak ennyit tudok oroszul.

11:09 Arra a következtetésr jutottunk, hogy az életkor eléggé befolyásoló tényező.

12:07 A fenti állítást nyelvtanári oldalról is megvizsgáltam. Úgy tűnik, valóban van némi alapja annak, hogy a német után más nyelvekkel könnyebben elboldogulunk.

14:50 Nyelvek összehasonlítása következik. Kriszti saját tapasztalatával, hogy az angolban és a németben mennyi hasonló szó van, majd szóba kerül az eddig említett összes nyelv.

17:15 Elköszönés előtt még szóba került, hogy készül egy meglepetés a Lupán Német Online háza táján, amiről hamarosan többet megtudhatunk majd.

Oszd meg másokkal is

Megosztás itt: facebook
Megosztom
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: email
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Beszédpara

Beszédpara – minden nyelvtanuló rémálma. De miért is? Miért félünk megszólalni? Miért hisszük azt, hogy kinevetnek, hogy nem vagyunk elég jók? Miért érezzük azt, hogy

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A jó nyelvtanár

Mik a legfőbb erényei egy jó nyelvtanárnak? Szigorú? Kedves? Mit várunk el egy tőle? Mindig adja fel és aztán kérje számon a házit? Mit tart

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nyelvtanulás az egyes életkorokban

Befolyásol minket vajon az életkorunk a nyelvtanulásban? Az életkörülményeink? Milyen sajátosságai vannak az egyes életkoroknak? Vagy egyszerűen csak könnyebb azt mondanunk, hogy “öreg vagyok én

Tovább »