ÚJÉVI CSATLAKOZÁSI LEHETŐSÉG!

nap
óra
perc
másodperc

Németül érdemes tanulni elsőként, aztán a többi nyelv utána gyerekjáték?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ismét egy “örök igazság” nyomába eredtünk. Igaz vajon, miszerint ha németül tanulsz meg elsőként, a többit már gyerekjáték elsajátítani? És ha igaz, mi lehet az oka? Vagy nincs is benne igazság? Vagy egyszerűen csak minden nyelv nehéz? Mi ezúttal is megosztjuk Veletek a véleményünket, hallgassátok meg!

Tartalom:

1:12 A beköszönés után megbeszéltük, ki melyik nyelvvel is ismerkedett meg legelőször. Orosz? Német?

2:23 Vajon a mostani téma: németül tanuljunk elsőként, aztán a többi nyelv már gyerekjáték? mennyire állja meg a helyét? Mennyire nehéz a német? Nos, nagyon!

2:39 Milyen kapcsolatban van a német más nyelvekkel? Például az angollal? Olasszal? Orosszal?

3:48 Ha az orosz az első nyelv, mennyivel nehezebb akkor a németet megtanulni? Én oroszt tanultam elsőnek, és utána kezdted a németet, míg Kriszti egyből némettel kezdett.

6:01 De egy gyerek agya mindig másképp fog, valószínű ezért volt könnyebb az orosz mellett a németet is elkezdeni tanulni.

6:32 Amikor az angol a harmadik nyelv. A középiskolában jött be nekem az angol a gimnáziumban. Eleinte nem szerettem, aztán kénytelen voltam önszorgalomból megszeretni, hogy ne tanácsoljanak el az iskolából.

8:16 A nyelvtanulás és a pozitív érzelmek. A különórákkal megszerettem az angolt, pozitív élményeim voltak vele, s végül angoltanár is lettem. Ellenpéldának ott van a francia. Ott nem volt sikerélményem, nem tudtam fejlődni, megtanulni.

10:06 A macska és a szörp milyen viszonyban is állnak egymással? Érdekes módon azokból az időkből többen is megtanultak egy bizonyos orosz mondatot. Én a mai napig csak ennyit tudok oroszul.

11:09 Arra a következtetésr jutottunk, hogy az életkor eléggé befolyásoló tényező.

12:07 A fenti állítást nyelvtanári oldalról is megvizsgáltam. Úgy tűnik, valóban van némi alapja annak, hogy a német után más nyelvekkel könnyebben elboldogulunk.

14:50 Nyelvek összehasonlítása következik. Kriszti saját tapasztalatával, hogy az angolban és a németben mennyi hasonló szó van, majd szóba kerül az eddig említett összes nyelv.

17:15 Elköszönés előtt még szóba került, hogy készül egy meglepetés a Lupán Német Online háza táján, amiről hamarosan többet megtudhatunk majd.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Az akcentus

Miért zavar minket az akcentusunk? Mikor zavaró az, ha valaki akcentussal beszél? Kiküszöbölhető? Tanulható? Milyen praktikával csökkenthető? Ha érdekel, hogy mi mit gondolunk erről, akkor

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Alap- és peremszókincs

Ma újra elővettük a szókincs témáját. Beszéltünk már róla egy korábbi adásunkban, de most megpróbáltuk bekategorizálni az alapszókincsünket. Mi tartozik ide, mi az, amit már

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A mondatszerkezetek

Ismét egy nyelvtanóra! 🙂 A mondatszerkezetek témáját járjuk ezúttal körbe. Mire kell figyelni, mi segíthet, hogy könnyen el tudjuk sajátítani, miért érdemes vagy kell már

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A német igék

Szerethetőek-e a német igék? Könnyű vagy nehéz velük? Mi lehet könnyű, mi az, ami nehézségeket okoz? Ismét két szemszögből közelítettük meg ugyanazt a kérdést, érveltünk a

Tovább »
podcast

Holtpont

Ezúttal a témánk a holtpont, valamint a kiégés. Vagyis inkább mindkettő 🙂 Létezik ilyen? Mindenkit utolér, és esetleg fel lehet rá készülni? Tapasztalatokról mesélünk, és

Tovább »