Te is tudsz németül beszélni? Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Miért jó külföldön élni?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Miért jó külföldön élni? Mi tart minket kint, távol az otthontól, a családtól, a barátoktól? A nyugodt élet, gyermekeink jövője vagy a pénz? Esetleg mindez együtt? Egy nagyon szubjektív témát hoztunk ma nektek, amiről elsőre azt hittük, hogy egy laza, könnyed eszmecsere lesz. De aztán kiderült, hogy bár a téma lehet, hogy az, megfogalmazni azért mégis elég nehéz. Mi azért megpróbáltuk.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Kezdőként külföldön

Mi lehet az oka annak, hogy akár évekig is kezdőnek, illetve újrakezdőnek érezzük magunkat? Mennyit és hogyan segíthet egy beszédcentrikus tanfolyam? Vagy ha nem tanfolyam, akkor milyen lehetőségeink lehetnek a beszéd gyakorlására, hogy kötetlen beszélgetéseken keresztül gyakoroljunk, fejlődjünk? Támaszkodhatunk-e a passzív tudásunkra, vagy tényleg elölről kell kezdenünk mindent?  Mai adásunkban a fenti kérdéseket próbáljuk megfejteni.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Amikor egy álom valóra válik

Vajon miről álmodott Kriszti, amikor megérkezett a nagy Németországba? Mennyire tartotta reálisnak ezetek a vágyakat? Mit tett értük?Milyen az élet akkor, amikor egyszer csak elérhető közelségbe kerül egy kitűzött cél elérése?Milyen érzés eljutni oda, hogy elmondhassuk: Igen! Sikerült! Ezt beszéljük át ebben az adásban, és nem marad el a sikerek bemutatása sem Kriszti részéről.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Ha kell egy nyelvvizsga, hogyan készüljünk fel rá?

Mit tegyünk, ha kell egy nyelvvizsga, hogyan álljunk neki a felkészülésnek? Mi a titok, hogyan lehet a legkönnyebben felkészülni, hogy sikeresen tudjuk teljesíteni? Elég, ha megvan a tudás? Vagy kell valami több? Ezúttal erről beszélgettünk és cseréltünk tapasztalatokat. Tartalom 1:11 Mihez is kellhet mindenképp egy nyelvvizsga? Diplomához, állampolgársághoz 2:04 Mi van akkor, ha nekünk csak

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A nyelvvizsga – 1. rész

Egyik legnépszerűbb témánkat vettük most újra elő. Más szemszögből, más kérdésekre fókuszálva hoztuk most el nektek a nyelvvizsga kérdését. Annyira sok mondanivalónk volt megint, hogy nem is tudtunk egy adásba belesűríteni mindet. Tehát még visszajövünk a témával! De először is: vágjunk bele!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Szükségünk van-e a nyelvvizsgára?

Ebben az adásban egy hallgatói kérésnek eleget téve a nyelvvizsgákról beszélgetünk. Szóba kerülnek a magyarországi és a németországi vizsgák, elvárások. Érvelünk pro és kontra. És hogy végül mire jutotunk? Hallgasd meg!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nyelvtanulás online vagy offline?

Soron következő adásunkban összehasonlítjuk az online és az offline nyelvtanulást. Melyik jobb, illetve jobb-e az egyik, mint a másik? Milyen előnyei vannak az offline nyelvtanulásnak, és milyen lehetőségeket kínál számunkra a digitális tér? Mi mire jutottunk, szerintünk melyik a jobb, illetve melyik a hatékonyabb? Hallgasd meg ezt az epizódot is, és választ kapsz rá.

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.