Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Alap- és peremszókincs


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ma újra elővettük a szókincs témáját. Beszéltünk már róla egy korábbi adásunkban, de most megpróbáltuk bekategorizálni az alapszókincsünket. Mi tartozik ide, mi az, amit már “illik” tudni, mi az, amivel már elboldogulhatunk? Mi a peremszókincs egyáltalán? Szükségünk van rá? Hol van a határ az alap-, perem- és szakszókincs között?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

podcast

Hogy lehet a németeket megérteni?

Reméljük, ismét sokatok segítségére lehetünk. Meg lehet a németeket érteni? Naná! De mégis, hogyan tudunk fejlődni, hogy a munkahelyen, esetleg a hivatalokban, az orvosnál vagy gyakorlatilag bárhol könnyebben boldoguljunk? Ha azt mondjuk, a németeket megérteni, akkor vajon van különbség a németül beszélő külföldiek és a németeket között? Melyikük a könnyebb eset, és miért?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A német és a matek

Egy rendhagyó adással készültünk Nektek. Vendégünk is volt, és nem csak a némettanulás volt a téma. 🙂 Megvizsgáltunk összefüggéseket, szóba került a logika, a hozzáállás a tanuláshoz, a motiváció ezúttal is, mint már oly sokszor.  A többi legyen meglepetés, hallgasd meg! Tartalom 1:15 A vendégünk bemutatkozik. 3:07 A némettel a némettanulással kapcsolatban tele vagyunk előítéletekkel,

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogy álljunk neki a németnek? – 2. rész

Ha most kezdenénk el Krisztivel németül tanulni, vajon mire ügyelnénk? Mit tartunk ma fontosnak, mi volt vagy mi lett volna hasznos, ha már a kezdetekkor tisztában vagyunk vele? Bár kezdésről beszélünk, mégis hosszúra nyúlt, így két részt, két adást is szenteltünk ennek a témának. Íme, a téma 2. fele.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Miért fontos nyelvet tanulni?

Mostani adásunkban összegyűjtöttünk pár okot, miért is fontos nyelvet tanulni. Mindazoknak, akik külföldön élnek, mind pedig azoknak, akik Magyarországon. De mi az összefüggés a logikai készség, az időskori demencia és a nyelvtanulás között? Hallgasd meg adásunkat, és minden kiderül! Tartalom 1:20 Azt könnyen megállapíthatjuk, hogy valóban nagyon fontos a nyelvtanulás. De vajon miért is az?

Tovább »
podcast

A lassen ige

Ismét egy nyelvtanos adás következik. A méltán híres vagy inkább hírhedt lassen igét beszéljük ki ezúttal. 🙂 Számba vettük az összes jelentését, felhasználhatóságát, múlt idejét, ragozását és igekötős változataiból is hoztunk példákat. Nagyon hasznos adás lett, semmiképpen ne hagyjátok ki!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Ünnepek

Ünnepelni jó! Sőt, még az ünnepekre gondolni is jó! 🙂 Ezért úgy döntöttünk, beszéljük ki ma, milyen ünnepek vannak Németországban, milyen ünnepeket tartunk Magyarországon? Mennyi a hasonlóság, milyen különbségek vannak? Melyik ország hogy ünnepel, mik Németország különleges szokásai, sajátosságai, amik Magyarországon meglepőek lehetnek? Ne maradjatok le az “ünneplésről”, hallgassátok meg a mai adást is!

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.