Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Hogyan mérjük a sikert a nyelvtanulásban? Mikor érezhetjük magunkat eredményesnek?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Hogyan vagy miben mérjük a sikert? Egy sikeres nyelvvizsgában? Vagy a papír nem is számít, de ha tudunk boldogulni, veszekedni, segíteni, útba igazítani, persze mindezt németül, akkor sikeresek vagyunk? 

Tartalom

1:27 Hogyan mérjük a sikert a nyelvtanulásban? Egy sikeres nyelvizsga birtoklása annak számít?

2:26 Hogy tudjuk a mindennapokban észrevenni, megtalálni az apró vagy néha nem is olyan apró sikerélményeket?

4:16 Siker lehet az is, ha el tudjuk fogadni a hiányosságainkat, mint például az akcentusunk, amin nem tudunk változtatni?

6:16 Sikerként lehet elkönyvelni szerintünk azt is, ha már tudunk “veszekedni”, vitatkozni németül, ha meg tudjuk védeni magunkat és az álláspontunkat.

7:30 Vajon van olyan, hogy akkor beszélünk jobban, folyékonyabban, amikor nyomás alatt vagyunk? Milyen egyéb élethelyzetekben érezhetjük még sikeresnek magunkat?

9:45 Segíteni másoknak a német bürokrácia útvesztőjében. Na igen, az is egy óriási siker lehet.

11:42 Egy nyelvizsga mindentől függetlenül siker, de észre kell vennünk a mindennapok sikereteit is, hogy tovább tudjunk lendülni, ha már épp belefáradnánk a nyelvtanulásba.

12:36 Előfordulhat, hogy valaki egy otthon szerzett felsőfokú nyelvvizsgával sikertelennek érzi magát idekint, német nyelvterületen?

15:05 Mitől fogja a tanuló sikeresnek érezni magát, ha a nyelvtanár a Hochdeutsch-ot tanítja neki vagy a mindennapi köznyelvet, kifejezéseket?

16:52 Hogy tudjuk összefoglalni röviden, mi a siker?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Újévi fogadalmak

Először is boldog új évet kívánunk mindenkinek! Mai adásunk is erről szól. Az új évről, a megújulásról, a fogadalmakról. Teszünk-e fogadalmakat? Megfogadjuk-e, hogy idén majd többet tanuljuk a választott idegen nyelvet, vagy esetleg belevágunk-e egy újba? Mennyire és mennyi ideig működnek ezek a fogadalmak?  Tartsatok velünk ma is az idei év első podcast adásában!

Tovább »
podcast

A német főnevek

Ismét egy kicsit a nyelvtan lesz a téma. A főnevek. Mik a különlegességeik, miért szeretjük őket és miért nem? Nem hagyhattuk ki természetesen a többes számot sem, és a végén Ági még egy kis mondatszerkezeti elméleti anyagot is belecsempészett nektek!

Tovább »
podcast

Szótanulás hatékonyan

Mai adásunk a nyelvtanulás egyik alapjáról szól. A szótanulásról. Vajon mi a leghatékonyabb módszer? Ez vajon a legkönnyebb, a leggyorsabb is? Létezik olyan, hogy akár még szórakoztató is lehet az egyébként monotonnak és unalmasnak titulált feladat? Ha kíváncsi vagy, tarts velünk ma is!

Tovább »
podcast

Hogy álljunk neki a németnek? – 1. rész

Ha most kezdenénk el Krisztivel németül tanulni, vajon mire ügyelnénk? Mit tartunk ma fontosnak, mi volt vagy mi lett volna hasznos, ha már a kezdetekkor tisztában vagyunk vele? Bár kezdésről beszélünk, mégis hosszúra nyúlt, így két részt, két adást is szenteltünk ennek a témának. Legközelebb jön a 2. rész is.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogyan tanuljunk jól nyelveket? A helyes módszer megtalálása, kialakítása

A mai adásban arra keressük a választ, hogyan tudjuk megtalálni a mi “helyes” módszerünket. Milyen szempontok alapján vizsgáljam meg magam, hogy megtaláljam a nekem legjobban megfelelő módszert? És egyáltalán, milyen módszerek vannak? Ha kíváncsi vagy, hogy te melyik csoportba tartozol, mi lehet a te módszered, akkor hallgasd meg a mai részt. IS. 🙂

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mi nehezebb? Magyaroknak megtanulni németül, vagy németeknek magyarul?

A német nyelv nehéz, sokszor küszködünk, miközben próbáljuk elsajátítani. De vajon nem azt halljuk mindenhonnan, hogy a magyar az egyik legnehezebb nyelv? Akkor vajon szerencsések vagyunk, hogy nem magyarul “kell” tanulnunk? Ennek jártunk most utána. Vajon hogy érzik magukat a külföldiek, amikor úgy döntenek, megtanulnak magyarul. Miben más ez nekik, mint nekünk elsajátítani a német

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.