Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Szimultán több nyelv tanulása


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ebben az adásunkban egy gyakran feltett kérdést hoztunk el Nektek. Vajon jó, illetve hatékony-e szimultán több nyelvet tanulni? Vajon ha ez fiatalkorban megy, mert mennie kell az iskolai elvárások miatt, akkor felnőttként is ugyanígy tudjunk venni ezt az akadályt? Megkönnyíti vagy épp ellenkezőleg, megnehezíti a dolgunkat, ha a két nyelv egy nyelvcsoportba tartozik? És, mint mindig, most is hoztunk Nektek gyakorlati tippeket!

Tartalom

1:14 Hogy lehet megoldani több nyelv egyidejű tanulását? Megoldható ez egyáltalán?

3:24 A gyerekek sok esetben már általános iskolában két nyelvet tanulnak és nem zavarodnak össze. Vajon felnőttként is ennyire simán tudjuk venni ezt az akadályt?

5:05 Ha nem egy idegennyelvere, vajon másra, ami érdekel, amit szívesen tanulnánk, arra lenne energiánk? Csak a nyelvtanuláshoz érezzük magunkat már túl öregnek egy bizonyos korban, vagy már mindenhez?

8:10 Mi történik, ha két nyelvet felső fokon napi szinten használunk? Össze lehet keveredni, hogy mikor melyikről melyikre kell váltani, fordítani? Még egy nyelvtanár is bele gabalyodhat?

11:27 Mit tanácsol a nyelvtanár? Hatékony, jobb, könnyebb egyszerre két nyelvet tanulni? Vagy épp ellenkezőleg? Illetve ha a középiskolában jól ment az, hogy két nyelvet egyszerre tanultunk, az garancai arra, hogy felnőttkét is menni fog?

14:31 Mennyire kell, vagy mennyire célszerű különböző módszerekkel tanulni a két nyelvet?

15:34 Mi az, hogy első nyelv? Mi a különbség az anyanyelv és az első nyelv között?

16:01 Gyakorlati tippek, miért és hogyan válasszuk külön a nyelvhez kapcsolodó tanulási módszereket nyelvek szerint.

17:31 Ha van rá lehetőség, érdemes-e más-más nyelvtanárt is választanunk különböző nyelvek tanulásához? Az agyunk személyhez is kötheti, milyen nyelven kell megszólalnunk, ha valakivel beszélni szeretnénk.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A javítás

Mai adásunkban a javítás témakörét jártuk körbe. Mikor jön jól, mikor nem? Kinek jó, kinek árt esetleg? Mások vagyunk mindannyian ezen a téren is. Van, aki szereti, ha kijavítják, van, aki nem. Mi most a saját nyelvtanári és a nyelvtanulói érzéseinket, szemszögeinket mondjuk el Nektek.  Tartalom: 1:08 A javítás kérdésköre – avagy mennyire segít vagy

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Félreértések

Egy könnyebb, nem annyira nyelvtani, ellenben sok mosolygásra alkalmas témát hoztunk nektek. Mik azok a szavak, kifejezések, amiket kezdő nyelvtanulóként félreértünk? Tényleg mi értünk félre valamit, vagy esetleg a németek magunk sem mondják helyesen? Hoztunk pár vicces történetet is az életünkből, de nagyon kíváncsiak vagyunk a ti sztorijaitokra is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Lehet-e hobbi a nyelvtanulás?

Nyelvtanulás mint hobbi? Létezik ilyen a nyelvtanulók között is, vagy csak a nyelvtanárok ilyen furák? Hogyan érhetjük el mi is azt, hogy úgy tanuljunk, hogy észre se vesszük, esetleg még élvezzük is?Ezt a témakört járjuk körbe ebben az adásban, tarts velünk ezúttal is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Miért jó külföldön élni?

Miért jó külföldön élni? Mi tart minket kint, távol az otthontól, a családtól, a barátoktól? A nyugodt élet, gyermekeink jövője vagy a pénz? Esetleg mindez együtt? Egy nagyon szubjektív témát hoztunk ma nektek, amiről elsőre azt hittük, hogy egy laza, könnyed eszmecsere lesz. De aztán kiderült, hogy bár a téma lehet, hogy az, megfogalmazni azért

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Kiejtési sajátosságok a német nyelvben – 2. rész

Bizony, második része is lett a témának. Mert bár azt hittük, a német nyelvben nincsenek akkora különbségek a kiejtés és az írás között, mégis kitöltöttek két adást is. Ezúttal tovább boncolgattuk az “s” hang írását, és találtunk még egyéb különlegességeket is. Ha kíváncsiak vagytok, hogy mi rejlik még a német nyelv tarsolyában, tartsatok velünk ebben

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nyelvtudási szintek

Ezúttal arról ejtünk pár szót, ki milyen tudással rendelkezik és ezt hogy tudja megállapítani. Mindenki tisztában van vele, hogy különböző szinteken lehet nyelvvizsgát tenni. De vajon azt is tudjuk, pontosan milyen nyelvtudási szintek vannak? Hova is helyezzem a tudásom, ha azt mondják, A2, ha azt, hogy B2, esetleg C2? Erre adunk ma választ, hallgass minket

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.