A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít németül

nap
óra
perc
másodperc

A karrier kulcsa a nyelvtudás?


Hallgasd meg a teljes epizódot

A külföldi karrier tényleg csak a nyelvtudásban rejlik? Ha beszéljük az adott ország nyelvét, biztosra vehetjük, hogy eljön majd a siker a munkánkban? Vagy vannak specifikus elvárások is, ha külföldiként élünk német nyelvterületen? A minél több diploma, minél magasabb végzettség könnyebbé vagy nehezebbé teszi az újrakezdést? Hallgasd meg, mi mit gondolunk erről.

Tartalom:

1:05 Mennyire és mennyi ideig lehet boldogulni német nyelvterületen nyelvtudás nélkül?

2:29 A karrier kulcsa a nyelvtudás? Vagy szükségvan-e egy itt megszerzett vagy elismert végzettségre is?

3:48 Mennyire nehéz egy más országban megszerzett szakmát, diplomát itt, Németországban elismertetni? Vajon miért olyan nehéz ez? Csak velünk, magyarokkal van a gond?

6:17 Milyen nehézségei vannak egy szakma elismertetésének?

7:59 Hogyan tudjuk a “kényszerű” pályaelhagyás vagy karrier kudárcát sikerré kovácsolni?

10:22 Mire elég egy B2-es nyelvvizsga Németországban a munkaerőpiacon?

11:44 Igazából mi a karrier? Mindenkinek más, ugye. De akkor van olyan szakma, ahol elég “csak” a nyelvtudás ahhoz, hogy sikeresek legyünk?

14:02 Melyek azok a szakmák, végzettségek, amiket könnyebbek? Mik azok, amiket nem lehet itt elismertetni? Miért ilyen nehéz ez itt Németországban?

15:37 Vajon mire lenne elég egy B2-es szintű magyar nyelvtudás Magyarországon?

16:52 Az örök hasonlítgatás: otthoni esélyek szemben az itteniekkel. Elfogadóbbak a németek, könnyebben adnak vajon esélyt, mint mi, magyarok?

18:03 Mi a pozitív tanulsága az adásnak?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Leggyakoribb nyelvtanulási hibák

Sokszor sokféleképpen megbeszéltük már a nyelvtanulás nehézségeit, buktatóit. Viszont a nyelvtanulási hibákat eddig valahogy nem vettük át. Mik azok a leggyakoribb hibák, amiket a nyelvtanulók többsége elkövet? Milyen negatív hozadékai vannak? Hogyan kerülhetőek el ezek a csapdák? Ebben az adásunkban ennek próbálunk utánajárni. Tartsatok velünk most is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A német és a sport

Többször hasonlította már Ági a nyelvtanulást a maratonfutáshoz. Arról is esett már szó, hogy segíthet a mozgás a nyelvtanulás hatékonyságában. De nem beszéltünk még konkrétan a sport és a nyelvtanulás kapcsolatáról, a köztük lévő hasonlóságokról, hogyan erősítik vagy egészítik ki egymás. Mai adásunk tehát ezt a témát igyekszik górcső alá venni.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogy válasszak nyelvtanárt?

Mai epizódunkban a nyelvtanulás egyik alappillérét vesszük górcső alá. A nyelvtanárt. Hogyan tudjuk kiválasztani a nekünk megfelelő tanárt? A szakmai tudás vagy a személyes benyomás, a szimpátia, a kémia a fontosabb? És mit tehetünk, illetve mit tegyünk, ha érezzük, hogy nem a megfelelő tanár van mellettünk?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nyelvtanulás az egyes életkorokban

Befolyásol minket vajon az életkorunk a nyelvtanulásban? Az életkörülményeink? Milyen sajátosságai vannak az egyes életkoroknak? Vagy egyszerűen csak könnyebb azt mondanunk, hogy “öreg vagyok én már a nyelvtanuláshoz”? Hallgassátok meg, mi mit gondolunk erről a témáról! Tartalom 0:14 Az előző rész gyors átismétlése (hisz ez már ott felmerült) 1:40 Miért téma ez egyáltalán? Mert a

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A hibajavításról

A hibákból tanulunk. Ezt mindenki tudja, de vajon mindenki el is tudja fogadni? Ép ésszel tudjuk, hogy a) nem érdemes minden hibát kijavítani, mert megakasztja a beszédet, b) nem fest rólunk rossz képet, ha hibát ejtünk, mégis sokan szégyenkeznek emiatt, és ez gátolja a beszédet is. Van-e arany középút? Hogy lehet a hibákat jól kezelni,

Tovább »
podcast

Ha nincs bevett szokásunk

A szokások, a napi rutin kialakítása nagyon sokat segíthet a hatékony nyelvtanulásban. Erről, illetve a kialakításáról egy korábbi adásunkban beszéltünk már.  (3. adás – Nyelvtanulási rutin kialakítása) De mi a helyzet akkor, ha nincs ilyenünk, ha nem tudunk kialakítani magunknak egy rutint? Hogyan tudunk akkor mégis hatékonyak lenni? Mi az, ami segíthet? Erről beszélgettünk ma,

Tovább »

A legrugalmasabb némettanfolyam a piacon, ami tényleg megtanít végre németül

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.
Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Jelentkezési határidő:
2024. április 24.