Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Gyerekek többnyelvű nevelése


Hallgasd meg a teljes epizódot

Örök dilemma lehet ez egy családban. Mikor és hogyan kezdjük el gyerekeinknek idegen nyelveket tanítani? Egy anya csak az anyanyelvén tanítsa a gyermekét, vagy több nyelven beszéljen hozzá? Mennyire különbözhet egymástól a többnyelvű nevelés Magyarországon és külföldön, illetve egynyelvű vagy többnyelvű családokban? Ezekre próbáltunk meg válaszokat kapni és adni.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Szükségünk van-e a nyelvvizsgára?

Ebben az adásban egy hallgatói kérésnek eleget téve a nyelvvizsgákról beszélgetünk. Szóba kerülnek a magyarországi és a németországi vizsgák, elvárások. Érvelünk pro és kontra. És hogy végül mire jutotunk? Hallgasd meg!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A javítás

Mai adásunkban a javítás témakörét jártuk körbe. Mikor jön jól, mikor nem? Kinek jó, kinek árt esetleg? Mások vagyunk mindannyian ezen a téren is. Van, aki szereti, ha kijavítják, van, aki nem. Mi most a saját nyelvtanári és a nyelvtanulói érzéseinket, szemszögeinket mondjuk el Nektek.  Tartalom: 1:08 A javítás kérdésköre – avagy mennyire segít vagy

Tovább »
podcast

Készségfejlesztés – 2. rész

Előző heti témánkat folytatva most is a készségfejlesztésről beszélgetünk. Milyen készségek vannak, hogyan fejleszthetőek és mennyi ideig fejlesszük őket? Személyes élményeket, példákat is hoztunk. Nem is keveset! És persze tippeket és ötleteket is megosztunk Veletek, hogy könnyebben boldoguljatok.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nyelvgyakorlás

Ezúttal a témánk a nyelvgyakorlás. Mennyit és hogyan kell, illetve érdemes gyakorolni a nyelvet? Vajon elég, ha csak hetente egyszer gyorsan túlesünk a kötelező házi feladaton? Vagy mindennap bújnunk kell a könyveket? Milyen hatékony a játék közbeni nyelvgyakorlás? Egy pörgős-izgalmas sorozat vagy egy mesefilm hozhat előbb sikert?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A német és a sport

Többször hasonlította már Ági a nyelvtanulást a maratonfutáshoz. Arról is esett már szó, hogy segíthet a mozgás a nyelvtanulás hatékonyságában. De nem beszéltünk még konkrétan a sport és a nyelvtanulás kapcsolatáról, a köztük lévő hasonlóságokról, hogyan erősítik vagy egészítik ki egymás. Mai adásunk tehát ezt a témát igyekszik górcső alá venni.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Miért fontos nyelvet tanulni?

Mostani adásunkban összegyűjtöttünk pár okot, miért is fontos nyelvet tanulni. Mindazoknak, akik külföldön élnek, mind pedig azoknak, akik Magyarországon. De mi az összefüggés a logikai készség, az időskori demencia és a nyelvtanulás között? Hallgasd meg adásunkat, és minden kiderül! Tartalom 1:20 Azt könnyen megállapíthatjuk, hogy valóban nagyon fontos a nyelvtanulás. De vajon miért is az?

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.