EXKLUZÍV BEVEZETŐ AJÁNLAT: Interaktív szókártyák – 4 nyelvi szinten

nap
óra
perc
másodperc
lupan-agnes-web

Gyakorolnád a németet? Elő a telefonnal!

Az új ismeretek elsajátításához kitartás és szorgalom szükséges, de szerencsére ma már a technika is segít! Hogyan? Ezekre kerestünk jó példákat németül!

Technikai fejlődés ide vagy oda, mindig lesznek dolgok, amik változatlanok maradnak. Így például az is, ha valamit el akarsz sajátítani, ahhoz bizony oda kell tenned magad. Aki nemcsak a nyelvvizsgára készül, hanem a megszerzett tudását hosszútávra építené be, azt biztosan érdeklik olyan kommunikáció-fókuszú és életszerű feladatokra épülő tanulási lehetőségek, amik manapság könnyen hozzáférhetőek egy-egy telefonos applikáció révén. 

„Mélyebb tudás megalapozására remekül használhatóak a telefonos applikációk”

Mindenképp hangsúlyozandó, hogy ezek önmagukban nem alkalmasak valódi nyelvtanulásra, hiszen egy nyelv elsajátítása egy alkalmazásnál jóval komplexebb folyamat. Sőt, itt elméleti hátteret sem kapunk. Viszont kiegészítésnek, szinten tartásnak, szókincsbővítésre vagy mélyebb tudás megalapozására remekül használhatóak! A nyelvtanulást támogató applikációk angol nyelven kis túlzással végtelen számban elérhetők. Mi most a németül is jól működő ingyenes verziókat gyűjtöttük össze. 

Tehát az üresjáratokban elő a telefonnal! Utazás vagy várakozás közben, nyaralás alatt, reggeli agytorna gyanánt is tanulhatunk szórakozva. Ahogy az alábbi ízelítőből is látszik: a felelősséget ma már egyre nehezebb másra (a tanárra, iskolára, tankönyvre stb.) tolni. Mert akiben van némi felfedező hajlam, biztosan talál magának valót.

Tanulj játszva – németül! 

Nyelvtanulás appokkal
Az appok segítségével játszva tanulhatsz nyelveket

Duolingo az egyik legismertebb és legnépszerűbb applikáció a nyelvtanulók között. Miután a saját igényeink szerint testreszabtuk, beállíthatjuk, hogy naponta hány percet akarunk szótanulással tölteni. Az alkalmazás képes mérni ezt és figyelmeztetni is, ha nem értük még el a magunk elé tűzött napi célértéket. A Duolingot abszolút kedvenccé teszi az interaktivitása. Az, ahogy kifigyeli a típushibáinkat, és újra meg újra azt gyakoroltatja velünk, ami nehezebben megy. Aki szívesen játékosítja a tanulást, az is szeretni fogja – pontgyűjtő rendszere nemcsak a saját haladás mérésére alkalmas, de általa barátainkkal vagy csoporttársainkkal is vetélkedhetünk. 

A 6000 Words egy közel 6000 szót tartalmazó alkalmazás, ami 15 témára bontva segíti ezek megtanulását. A program előnye, hogy a szótanulást képi illusztrációval és anyanyelvi kiejtéssel kiegészítve segíti három szinten: kezdő, középhaladó és haladó.

Quizlet is egy szókincsépítő alkalmazás, amiben mi magunk építhetünk szótárat szókártyák, kvízek, szófordító és hallás utáni írás segítségével. A rögzített tartalmak alapján teszteket is össze tud rakni a rendszer. Ezért nemcsak a nyelvtanulók, de nyelvtanárok is szeretik. Sőt, nemcsak nyelvek megtanulásában, de bármilyen más tudásanyag rögzítésében is remek támogatásra lelhetünk az alkalmazásban. 

Végül jöjjön az aduász! A tudományos háttérrel megtámogatott és bonyolult algoritmussal kialakított ANKI arra figyel, hogy az egyszer már megtanult szavakat a memóriánkban tartsa. Ehhez pontosan nyomon követi, mikor melyik szóval, kifejezéssel kell előrukkolnia ahhoz, hogy az „el ne vesszen” – épp még mielőtt elfelejtenénk. Nehéz elképzelni, de több ezer szóval is remekül működik! 

Érdekelhet még:

Kövess minket itt:

Hírlevél feliratkozás:
3db ajándék eBookkal!