Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Névmások


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ismét egy nyelvtani adás következik a sorban. A névmások. De mik azok? Milyen névmások léteznek? Mikor kell őket használni? Vagy esetleg mikor nem? Miért okoznak nehézséget, mert okoznak…ugye. Ma ennek jártunk utána. Igyekeztünk minden szépet és jót összeszedni róluk, és most meg is osztjuk veletek.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

zu + Infinitiv

Zu + Infinitiv… Igen, nyelvtan. Megint. De mit is jelent ez a szerkezet? Mikor kell, mikor jó és mikor nem szabad használni? Megkönnyítheti az életünket vagy épp ellenkezőleg? Van esetleg egy másik lehetőség, amivel kifejezhetjük azt, hogy “azért, hogy…”

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mennyire nehéz a német nyelv?

Sokan sokszor mondták már: “a német nehéz!” De vajon tényleg? Összehasonlítva más nyelvekkel valóban így lenne? És mi az, ami nehézségeket okoz benne? Esetleg mi az, ami ellentétben a hiedelmekkel mégsem az? Mi az, ami segíthet nekünk abban, hogy könnyebben vegyük az akadályokat? Tartalom: 1:11 Miért oly nehéz a német? 2:46 Mi teszi nehézzé a

Tovább »
podcast

Lehet egy kérdésem?

Hogy kérdezzünk németül? Egyszerű a dolgunk végre ezzel a témával, ez egy könnyen, gyorsan tanulható és alkalmazható nyelvtan a németben? Avagy sem? Milyen kérdőmondatokat ismerünk? Mikor kell kérdőszót is használnunk, mikor nem? És mit is jelent az, hogy W-Fragen?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Ünnepek

Ünnepelni jó! Sőt, még az ünnepekre gondolni is jó! 🙂 Ezért úgy döntöttünk, beszéljük ki ma, milyen ünnepek vannak Németországban, milyen ünnepeket tartunk Magyarországon? Mennyi a hasonlóság, milyen különbségek vannak? Melyik ország hogy ünnepel, mik Németország különleges szokásai, sajátosságai, amik Magyarországon meglepőek lehetnek? Ne maradjatok le az “ünneplésről”, hallgassátok meg a mai adást is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A jó nyelvtanár

Mik a legfőbb erényei egy jó nyelvtanárnak? Szigorú? Kedves? Mit várunk el egy tőle? Mindig adja fel és aztán kérje számon a házit? Mit tart a legfontosabbnak egy nyelvtanár / egy nyelvtanuló egy tanárban? Ezúttal ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat! 

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogyan tanuljunk jól nyelveket? A helyes módszer megtalálása, kialakítása

A mai adásban arra keressük a választ, hogyan tudjuk megtalálni a mi “helyes” módszerünket. Milyen szempontok alapján vizsgáljam meg magam, hogy megtaláljam a nekem legjobban megfelelő módszert? És egyáltalán, milyen módszerek vannak? Ha kíváncsi vagy, hogy te melyik csoportba tartozol, mi lehet a te módszered, akkor hallgasd meg a mai részt. IS. 🙂

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.