Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

A számok


Hallgasd meg a teljes epizódot

Nem, sajnos nem a lottó ötös nyerőszámait hoztuk el Nektek ma. Viszont beszélgettünk a német számok sajátosságairól, a sorszámokról, évszámokról és még jó néhány “számtípusról”. Milyen szabályok mentén lehet könnyen megjegyezni őket? Hol vannak az esetleges buktatók? De azért mégis… Szerethetőek, kedvelhetőek.

Ha kíváncsiak vagytok, nekünk miért barátaink a számok, akkor hallgassátok meg mai adásunkat is!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Az ismétlés

Az ismétlés. Sokszor emlegettük már, sokszor hivatkoztunk rá mint a hatékony nyelvtanulás egyik kulcsa. De igazán nem beszéltünk még arról, hogyan is kell jól ismételni. Kell egyáltalán? Mikor, hányszor, milyen gyakran kell visszatérni a korábban tanultakhoz? Biztosak vagyunk benne, hogy hasznos tanácsokat kaphattok ma is, ha velünk tartotok.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A visszaható igék

Akkor most duplázunk, ugyanis nemcsak múlt héten, hanem ezen a héten is egy nyelvtani téma került fókuszba. A visszaható igék. Mik ezek? Mit is kell tudni róluk, a használatukról, a ragozásukról és úgy általában? Példákkal, tippekkel és jókedvvel szeretettjük meg veletek ezeket az igéket. IS. 🙂 Ne maradj le a mai adásról se!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A melléknevek

Mai küldetésünk: megszerettetni a mellékneveket. Lehet őket szeretni? És miért nem? 😀 Mennyire zavaró a beszélgetőpartnerünknek, ha rosszul ragozunk, esetleg nem megfelelően fokozunk egy melléknevet? Mi a nehéz bennük, vagy éppen mi a könnyű? Ma ezekre e kérdésekre kerestünk válaszokat. Találtunk? Hallgasd meg a mai epizódot is, kiderül. 🙂

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A fáradtság

A fáradtság. Kinek ismerős? Ki érezte már, hogy annyira fáradt, hogy semmihez sincs kedve, legfőképp nem németet tanulni? Mi igen, és ha ti is , akkor jó hírünk van, mert a mai adásunkban hoztunk nektek néhány ötletet, hogyan lehet akár még előnyt is kovácsolni abból, ha nincs kedvünk tanulni, de mégis muszáj a nyelvvel foglalkozni!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Ismerem a szavakat, mégsem tudom használni őket

Ismét egy “népszerű” probléma, egy sokunkat érintő félelem. Tudjuk a szavakat, de nem tudjuk használni őket, illetve nem értjük, ha előfordulnak egy-egy szövegkörnyezetben. Elveszítjük a fonalat a beszélgetésben, mert leragadunk, leblokkolunk, hogy “de hiszen nekem ezt már tudom kéne, én ezt a szót már hallottam…” Hogyan tudjuk ezt kiküszöbölni? Hogyan tudjuk a nagy masszából a

Tovább »
podcast

Más leszek-e egy másik nyelven?

Most ismét egy könnyedebb, beszélgetősebb, sztorizgatósabb témát, illetve adást hoztunk nektek. Más leszek-e egy másik nyelven? Vajon megváltozunk, ha idegen országban, idegen nyelven élünk? Vagy ez csak a nyelvtanulás fázisában van így? Mikor múlik el? Mit tehetünk ellene? 

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.