Te is tudsz németül beszélni? Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Olvasás nyelvórán, szabadidőben, nyelvvizsgán


Hallgasd meg a teljes epizódot

Szeretsz olvasni? Igen? Németül is? Ki mennyit olvas németül? Mennyit kell, kellene olvasnunk németül? Miben más a nyelvórai, a szabadidős és a nyelvvizsgán való olvasás? Van előnye vagy hátránya a hangos olvasásnak? Melyik hasznosabb? Ha magunkban némán olvasunk vagy ha hangosan?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Leggyakoribb nyelvtanulási hibák

Sokszor sokféleképpen megbeszéltük már a nyelvtanulás nehézségeit, buktatóit. Viszont a nyelvtanulási hibákat eddig valahogy nem vettük át. Mik azok a leggyakoribb hibák, amiket a nyelvtanulók többsége elkövet? Milyen negatív hozadékai vannak? Hogyan kerülhetőek el ezek a csapdák? Ebben az adásunkban ennek próbálunk utánajárni. Tartsatok velünk most is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogy válasszak nyelvtanárt?

Mai epizódunkban a nyelvtanulás egyik alappillérét vesszük górcső alá. A nyelvtanárt. Hogyan tudjuk kiválasztani a nekünk megfelelő tanárt? A szakmai tudás vagy a személyes benyomás, a szimpátia, a kémia a fontosabb? És mit tehetünk, illetve mit tegyünk, ha érezzük, hogy nem a megfelelő tanár van mellettünk?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mann vagy man?

Mann vagy man? Mikor melyiket használjuk, hogy helyes, és egyáltalán miért van belőlük kettő? Ráadásul másképp írva?! Mai adásunkban ismét a nyelvtant helyezzük előtérbe és próbáljuk a kusza gondolatokat az emberrel és a férfiakkal kapcsolatban tisztába tenni. :-)) Ha kíváncsi vagy hányféleképpen is lehet németül azt mondani, hogy az ember, akkor tarts velünk ma is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A hibajavításról

A hibákból tanulunk. Ezt mindenki tudja, de vajon mindenki el is tudja fogadni? Ép ésszel tudjuk, hogy a) nem érdemes minden hibát kijavítani, mert megakasztja a beszédet, b) nem fest rólunk rossz képet, ha hibát ejtünk, mégis sokan szégyenkeznek emiatt, és ez gátolja a beszédet is. Van-e arany középút? Hogy lehet a hibákat jól kezelni,

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Lehet-e hobbi a nyelvtanulás?

Nyelvtanulás mint hobbi? Létezik ilyen a nyelvtanulók között is, vagy csak a nyelvtanárok ilyen furák? Hogyan érhetjük el mi is azt, hogy úgy tanuljunk, hogy észre se vesszük, esetleg még élvezzük is?Ezt a témakört járjuk körbe ebben az adásban, tarts velünk ezúttal is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Magolni tényleg kell?

Tényleg kell magolni? Könnyebb a nyelvtanulás, ha bemagoljuk a táblázatokat, szavakat? Vagy hatékonyabb? Tudom akkor a mindennapokban használni a megszerzett tudást? És ha magolós rendszerrel kezdtük a nyelvtanulást, vajon le tudjuk vetkőzni ezt a szokást?

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.