Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Német vagy magyar anyanyelvű legyen a tanár?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Egy korábbi adásunkban már szóba került, hogyan tudunk jó tanárt választani. Milyen is egy jó tanár? Viszont akkor nem tértünk ki egy nagyon fontos kérdésre, szempontra. Német vagy magyar anyanyelvű tanárt válasszunk? Mik az előnyök és mik lehetnek a hátrányok egyikkel-másikkal? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre próbálunk meg választ adni.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mi a gond a tankönyvekkel?

Ezúttal két dolgot próbáltunk megfejteni. Az egyik, hogy miért nem szeretik egyes nyelvtanulók a nyelvkönyveket. Miért nem népszerűek? Túl sok az információ bennük? Vagy épp túl kevés? Eléggé figyelnek arra a készítők, hogy aktuális és naprakész legyen? A másik: vajon milyen könyv lenne Ági?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A nyelvtanulási rutin kialakítása

Mai témánk a nyelvtanulási rutin kialakítása. Hogyan lehet beépíteni a nyelvtanulást a mindennapi rutinunkba? Miért kell, illetve kell-e egyáltalán, hogy rutin legyen úgy, mint a fogmosás? Tud hiányozni a mindennapokból az, hogy tanuljuk a nyelvet? 

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nyelvérzék – van vagy nincs?

A nyelvérzék. Ismét egy érdekes és megosztó kérdést boncolgattunk. Ki szerint van inkább nyelvérzék? A nyelvtanár vagy a nyelvtanuló szerint? És egyáltalán mi is az a nyelvérzék? Olyan, mint a logikai készség? Vagy valami egészen más? Szerinted? A mi véleményünk az adásból kiderül.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Múlt idők

Mostani adásunkban ismét a nyelvtan a főszereplő. Elhoztuk Nektek az egyik legnagyobb klasszikust: a múlt időket. Mikor, miért, melyiket kell használni? Hogy tudjuk megkülönböztetni, illetve könnyen megtanulni a rendhagyó igéket? Mikor lesz a “haben”, mikor a “sein” a megfelelő segédige? És persze nem feledkezhettünk meg a kivételekről sem. Tartalom 1:07 Ismét egy nyelvtani témakörrel foglalkozó

Tovább »
podcast

A német főnevek

Ismét egy kicsit a nyelvtan lesz a téma. A főnevek. Mik a különlegességeik, miért szeretjük őket és miért nem? Nem hagyhattuk ki természetesen a többes számot sem, és a végén Ági még egy kis mondatszerkezeti elméleti anyagot is belecsempészett nektek!

Tovább »
podcast

Mikor sikeres egy németóra?

Mikor sikeres egy németóra? Mitől érezzük azt, hogy hú, ez bizony egy eredményes, jó és élvezetes óra volt? A tananyag, a tanár vagy mi magunk kellünk jobban hozzá? Esetleg mindhárom? És ha nem minden órát érzünk sikeresnek, akkor vajon az egész tanfolyam kudarcra van ítélve? Ezeknek a kérdéseknek eredtünk a nyomába. Tarts velünk! 🙂

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.