Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Mi a kedvenc német szavad?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Hogyan lesz egy szó kedvenc? Miért szeretünk meg egyes szavakat jobban, míg másoktól a hideg is kiráz? A hangzás vagy a hozzá kapcsolt élmény, ami különlegessé tesz számunkra egy-egy szót vagy kifejezést?

Mostani adásunkban a Facebook csoportunk tagjainak kedvenc szavait is elhoztuk nektek. 

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Szótanulás – alapszókincs

Sokunk egyik örök problémája: a szavak tanulása, a szókincs fejlesztése. Hogyan lehet a leghatékonyabban egy alapszókincset kialakítani? És mennyi az annyi? Hogyan lehet azt a legcélratörőbben tovább bővíteni? Mi lehet nagyobb segítség, a témakörök szerinti szótanulás vagy a szín szerinti? És mi segíthet még minket? 

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Magolás

Magolni vagy nem magolni… ez itt a kérdés! Ma nagyon eltérő véleménnyel és tapasztalattal fogtunk bele az adásba, és a #teamági és a #teamkriszti is megalakult. Az adás végére azonban közelítettek az álláspontok és a vélemények. Hogy ki melyik csoportba tartozik? Hallgassátok meg a mai részt is, aztán írjátok meg nekünk, Ti melyik csapatba tartoztok!

Tovább »
podcast

Más leszek-e egy másik nyelven?

Most ismét egy könnyedebb, beszélgetősebb, sztorizgatósabb témát, illetve adást hoztunk nektek. Más leszek-e egy másik nyelven? Vajon megváltozunk, ha idegen országban, idegen nyelven élünk? Vagy ez csak a nyelvtanulás fázisában van így? Mikor múlik el? Mit tehetünk ellene? 

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Miben más a német nyelv, mint a magyar?

Tudjuk, érezzük, hogy más… De mégis miben? Csak a nyelvtanban, csak amiatt érezzük, hogy más és csak amiatt van az az “úúúúú, de milyen nehéz a német” érzés? Összehasonlítva a magyarral vajon tényleg olyan nehéz? És vajon van némi előnyünk más nemzetiségekkel szemben, hogy “szinte” azonos az ABC-nk?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Magolni tényleg kell?

Tényleg kell magolni? Könnyebb a nyelvtanulás, ha bemagoljuk a táblázatokat, szavakat? Vagy hatékonyabb? Tudom akkor a mindennapokban használni a megszerzett tudást? És ha magolós rendszerrel kezdtük a nyelvtanulást, vajon le tudjuk vetkőzni ezt a szokást?

Tovább »
podcast

Mit tegyünk, ha nem jut eszünkbe valami a nyelvvizsgán?

Ezen adásunknak azt a címet is adhattuk volna, hogy “a blokk”. A legtöbb nyelvvizsgára készülő legrettegettebb jelensége, leggyakoribb kérdése, hogy mit csináljak, ha leblokkolok?! Mi van, ha nem jut eszembe semmi, vagy ne adj’ Isten esetleg nem is értem a feladatot?! Mindenképp mondjak valamit? Bármit? Vagy inkább ne is mondjak semmit? Ezúttal a blokktól való

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.