Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Lehet-e hobbi a nyelvtanulás?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Nyelvtanulás mint hobbi? Létezik ilyen a nyelvtanulók között is, vagy csak a nyelvtanárok ilyen furák? Hogyan érhetjük el mi is azt, hogy úgy tanuljunk, hogy észre se vesszük, esetleg még élvezzük is?
Ezt a témakört járjuk körbe ebben az adásban, tarts velünk ezúttal is!

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Házi feladat

Legújabb témánk a házi feladat. Ki szereti? Van olyan ember egyáltalán, aki igen? És miért nincs? 😀 Hogyan érdemes jól házi feladatot csinálni? Minden, ami a tanórán kívüli tanulás, az házi feladat? Vagy önszorgalom avagy motiváltság? Melyik a leghatékonyabb? Mi visz minket előre, ha kifulladt a lendület és a tanulási kedv? Természetesen elhoztuk nektek ma

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogy álljunk neki a németnek? – 2. rész

Ha most kezdenénk el Krisztivel németül tanulni, vajon mire ügyelnénk? Mit tartunk ma fontosnak, mi volt vagy mi lett volna hasznos, ha már a kezdetekkor tisztában vagyunk vele? Bár kezdésről beszélünk, mégis hosszúra nyúlt, így két részt, két adást is szenteltünk ennek a témának. Íme, a téma 2. fele.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Két én lakozik-e bennünk, ha külföldön élünk?

Megváltozunk-e, és ha igen, mennyire, ha külföldön kezdünk új életet? Befolyásolja-e a nyelvtudásunk akár a személyiségünket? Ha igen, mennyire könnyű elfogadni ezt az új ént? Meg tudunk-e barátkozni vele, esetleg még örülünk is a változásnak? Meséld el nekünk, Te hogy élted meg, ha külföldön élsz!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mi a kedvenced a németben?

Ebben a beszélgetésben megpróbáltunk utánajárni, hogy mit is lehet szeretni a német nyelvben. Mik lehetnek a kedvencek és miért? Hogyan lehet megszeretni a nyelvtant, a hallásértést vagy épp a szavakat? És fény derült arra is, mit szeret egy nyelvtanár a németben. Szerinted? Tartalom: 1:07 Legyünk ma nagyon pozitívak! Beszélgessünk arról, ki mit szeret! 1:55 Lehet

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Leggyakoribb nyelvtanulási hibák

Sokszor sokféleképpen megbeszéltük már a nyelvtanulás nehézségeit, buktatóit. Viszont a nyelvtanulási hibákat eddig valahogy nem vettük át. Mik azok a leggyakoribb hibák, amiket a nyelvtanulók többsége elkövet? Milyen negatív hozadékai vannak? Hogyan kerülhetőek el ezek a csapdák? Ebben az adásunkban ennek próbálunk utánajárni. Tartsatok velünk most is!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Nyelvtanulás – hatékonyan: tippek, trükkök

Első adásunkban arról beszélgettünk, hogy milyen tippek, trükkök segíthetnek minket a nyelvtanulás rögös útján. Szó lesz még a passzív tudásról, hogy miért oly nagy kincs, miért is jó támaszkodni rá. És hogy hogyan került képbe a sütés-főzés vagy a kötés horgolás? Hallgass minket, és minden kiderül.

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.