Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

A német és a matek


Hallgasd meg a teljes epizódot

Egy rendhagyó adással készültünk Nektek. Vendégünk is volt, és nem csak a némettanulás volt a téma. 🙂 Megvizsgáltunk összefüggéseket, szóba került a logika, a hozzáállás a tanuláshoz, a motiváció ezúttal is, mint már oly sokszor. 

A többi legyen meglepetés, hallgasd meg!

Tartalom

1:15 A vendégünk bemutatkozik.

3:07 A némettel a némettanulással kapcsolatban tele vagyunk előítéletekkel, így van ez a matekkal is?

5:18 A német és a matek is az “aki érti, szereti, aki nem érti, nem szereti” elven működik? Mennyit tud ezen segíteni vagy rontani egy tanár?

7:05 Mivel is foglalkozik konkrétan Viktor? Mit mond magáról, ha megkérdezik ezt tőle? Megsajnálják-e pl. a matek miatt?

9:05 A TikTok és a matek. Hogy is jön össze ez a két dolog?

12:49 Nyelvérzék, “matekérzék”, logikai készség. Melyik van, melyik nincs? Minden tanulható, “csak” kitartás, gyakorlás és szorgalom kell hozzá?

15:02 A nyelvtanulással fejleszthető a logikai készség is? Milyen összefüggés van egy humán és egy reál tantárgy között?

17:11 Az előítéletek levetkőzése a kulcs a sikeres nyelvtanuláshoz?

19:45 Milyen szakmákhoz vezet(het) az út a matek által?

20:39 Hogy és mire lehet kihasználni a TikTok felületét, a néhány perces, gyors videókat a matekhoz?

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Geburtstagskind

Szülinapi, múltidézős adás lett a mai. Eltelt 2 év, megszületett 100 adás! 100 téma, 100 vélemény a német nyelvről, a némettanulásról, a külföldi megpróbáltatásokról! Mindenképpen hallgassátok meg a mai adásunkat is, mert régi, jó német szokás szerint egy “Geburtagskind” (=szülinapos) sosem várja üres kézzel a szülinapján a meghívottakat! 🙂

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Magolás

Magolni vagy nem magolni… ez itt a kérdés! Ma nagyon eltérő véleménnyel és tapasztalattal fogtunk bele az adásba, és a #teamági és a #teamkriszti is megalakult. Az adás végére azonban közelítettek az álláspontok és a vélemények. Hogy ki melyik csoportba tartozik? Hallgassátok meg a mai részt is, aztán írjátok meg nekünk, Ti melyik csapatba tartoztok!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Miben más a német nyelv, mint a magyar?

Tudjuk, érezzük, hogy más… De mégis miben? Csak a nyelvtanban, csak amiatt érezzük, hogy más és csak amiatt van az az “úúúúú, de milyen nehéz a német” érzés? Összehasonlítva a magyarral vajon tényleg olyan nehéz? És vajon van némi előnyünk más nemzetiségekkel szemben, hogy “szinte” azonos az ABC-nk?

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A fáradtság

A fáradtság. Kinek ismerős? Ki érezte már, hogy annyira fáradt, hogy semmihez sincs kedve, legfőképp nem németet tanulni? Mi igen, és ha ti is , akkor jó hírünk van, mert a mai adásunkban hoztunk nektek néhány ötletet, hogyan lehet akár még előnyt is kovácsolni abból, ha nincs kedvünk tanulni, de mégis muszáj a nyelvvel foglalkozni!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Hogy álljunk neki a németnek? – 2. rész

Ha most kezdenénk el Krisztivel németül tanulni, vajon mire ügyelnénk? Mit tartunk ma fontosnak, mi volt vagy mi lett volna hasznos, ha már a kezdetekkor tisztában vagyunk vele? Bár kezdésről beszélünk, mégis hosszúra nyúlt, így két részt, két adást is szenteltünk ennek a témának. Íme, a téma 2. fele.

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Zsákutca

Ebben az epizódban a megakadást beszéltük át. Azt a helyzetet, amikor zsákutcába jut egy nyelvtanuló. Milyen zsákutcák léteznek a nyelvtanulásban? Hogy tudjuk őket kikerülni? És ha már belekerültünk, mit tegyünk? Ha érdekelnek a mi ötleteink, tanácsaink, hallgassátok meg ezt a részt is! 🙂

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.