Te is tudsz németül beszélni! Bebizonyítjuk Neked a nyílt hetünkön.

nap
óra
perc
másodperc

Németül érdemes tanulni elsőként, aztán a többi nyelv utána gyerekjáték?


Hallgasd meg a teljes epizódot

Ismét egy “örök igazság” nyomába eredtünk. Igaz vajon, miszerint ha németül tanulsz meg elsőként, a többit már gyerekjáték elsajátítani? És ha igaz, mi lehet az oka? Vagy nincs is benne igazság? Vagy egyszerűen csak minden nyelv nehéz? Mi ezúttal is megosztjuk Veletek a véleményünket, hallgassátok meg!

Tartalom:

1:12 A beköszönés után megbeszéltük, ki melyik nyelvvel is ismerkedett meg legelőször. Orosz? Német?

2:23 Vajon a mostani téma: németül tanuljunk elsőként, aztán a többi nyelv már gyerekjáték? mennyire állja meg a helyét? Mennyire nehéz a német? Nos, nagyon!

2:39 Milyen kapcsolatban van a német más nyelvekkel? Például az angollal? Olasszal? Orosszal?

3:48 Ha az orosz az első nyelv, mennyivel nehezebb akkor a németet megtanulni? Én oroszt tanultam elsőnek, és utána kezdted a németet, míg Kriszti egyből némettel kezdett.

6:01 De egy gyerek agya mindig másképp fog, valószínű ezért volt könnyebb az orosz mellett a németet is elkezdeni tanulni.

6:32 Amikor az angol a harmadik nyelv. A középiskolában jött be nekem az angol a gimnáziumban. Eleinte nem szerettem, aztán kénytelen voltam önszorgalomból megszeretni, hogy ne tanácsoljanak el az iskolából.

8:16 A nyelvtanulás és a pozitív érzelmek. A különórákkal megszerettem az angolt, pozitív élményeim voltak vele, s végül angoltanár is lettem. Ellenpéldának ott van a francia. Ott nem volt sikerélményem, nem tudtam fejlődni, megtanulni.

10:06 A macska és a szörp milyen viszonyban is állnak egymással? Érdekes módon azokból az időkből többen is megtanultak egy bizonyos orosz mondatot. Én a mai napig csak ennyit tudok oroszul.

11:09 Arra a következtetésr jutottunk, hogy az életkor eléggé befolyásoló tényező.

12:07 A fenti állítást nyelvtanári oldalról is megvizsgáltam. Úgy tűnik, valóban van némi alapja annak, hogy a német után más nyelvekkel könnyebben elboldogulunk.

14:50 Nyelvek összehasonlítása következik. Kriszti saját tapasztalatával, hogy az angolban és a németben mennyi hasonló szó van, majd szóba kerül az eddig említett összes nyelv.

17:15 Elköszönés előtt még szóba került, hogy készül egy meglepetés a Lupán Német Online háza táján, amiről hamarosan többet megtudhatunk majd.

Oszd meg másokkal is

Megosztom
LinkedIn
Elküldöm e-mailben

Iratkozz fel az új részekre

Kövess minket


További epizódok

Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mi nehezebb? Magyaroknak megtanulni németül, vagy németeknek magyarul?

A német nyelv nehéz, sokszor küszködünk, miközben próbáljuk elsajátítani. De vajon nem azt halljuk mindenhonnan, hogy a magyar az egyik legnehezebb nyelv? Akkor vajon szerencsések vagyunk, hogy nem magyarul “kell” tanulnunk? Ennek jártunk most utána. Vajon hogy érzik magukat a külföldiek, amikor úgy döntenek, megtanulnak magyarul. Miben más ez nekik, mint nekünk elsajátítani a német

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

A jó nyelvtanár

Mik a legfőbb erényei egy jó nyelvtanárnak? Szigorú? Kedves? Mit várunk el egy tőle? Mindig adja fel és aztán kérje számon a házit? Mit tart a legfontosabbnak egy nyelvtanár / egy nyelvtanuló egy tanárban? Ezúttal ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat! 

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Újévi fogadalmak

Először is boldog új évet kívánunk mindenkinek! Mai adásunk is erről szól. Az új évről, a megújulásról, a fogadalmakról. Teszünk-e fogadalmakat? Megfogadjuk-e, hogy idén majd többet tanuljuk a választott idegen nyelvet, vagy esetleg belevágunk-e egy újba? Mennyire és mennyi ideig működnek ezek a fogadalmak?  Tartsatok velünk ma is az idei év első podcast adásában!

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Ahogy ejtjük, úgy írjuk? Kiejtési sajátosságok a német nyelvben

Milyen sajátosságai vannak a német nyelvnek az írás és a kiejtés terén? Mennyire ejtjük másképp a szavakat, mint ahogy írjuk őket? Mindenképp kell a nyelvtani magyarázatot is tudnunk, vagy elég, ha csak érezzük, hogyan kell helyesen írni egy szót? Ebben az adásban a hogyan ejtjük, hogyan írjuk témát járjuk körbe. Tartalom 1:11 A korábbi elméleti

Tovább »
Nyelvtanulás hatékonyan podcast
podcast

Mi a gond a tankönyvekkel?

Ezúttal két dolgot próbáltunk megfejteni. Az egyik, hogy miért nem szeretik egyes nyelvtanulók a nyelvkönyveket. Miért nem népszerűek? Túl sok az információ bennük? Vagy épp túl kevés? Eléggé figyelnek arra a készítők, hogy aktuális és naprakész legyen? A másik: vajon milyen könyv lenne Ági?

Tovább »

Tesztelj le minket! Várunk nagy szeretettel a nyílt hetünkön!

A Lupán Német Online kiscsoportos tanfolyamain 100%-ban a beszédfejlesztésre koncentrálunk.

Bebizonyítjuk, hogy Te is tudsz németül beszélni.

Tapasztald meg Te is! Gyere el egy próbaórára és zsebelj be plusz ajándékokat is!
Jelentkezési határidő:
2024. május 17.